Θλίψη! Πέθανε ο Γιώργος Μαυρογένης!

Πολύ δύσκολες ώρες!

Θλίψη! Πέθανε ο Γιώργος Μαυρογένης!

Έφυγε από τη ζωή σήμερα Σάββατο, 25 Μαΐου ο δημοσιογράφος, γελοιογράφος Γιώργος Μαυρογένης σε ηλικία 91 ετών.

Η κηδεία του Γ. Μαυρογένη θα τελεστεί από τον ιερό ναό της του θεού Σοφίας στο Στρόβολο την προσεχή Τρίτη 28 Μαΐου στις 11 π.μ.


Σχετική ανακοίνωση εξέφρασε και η Ένωση συντακτών Κύπρου όπου αναφέρει: «Ο Γιώργος Μαυρογένης, πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα, ανήσυχο πνεύμα και πολυτάλαντος δημιουργός, απεβίωσε, πλήρης ημερών, το πρωί του Σάββατου 25 Μαΐου σε ηλικία 91 ετών. Ο Γ. Μαυρογένης υπήρξε ο πατριάρχης της πολιτικής γελοιογραφίας στον τόπο μας, δημιουργώντας σχολή που άφησε πίσω της πολλούς και αξιόλογους δημιουργούς. Συνάμα, διατέλεσε καυστικός δημοσιογράφος, εμπνευσμένος γλυπτής, εκφραστικός ζωγράφος και σημαντικός σκηνογράφος.

Ο Γ. Μαυρογένης υπήρξε από τα πρώτα μέλη και στελέχη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και μέχρι τέλους διατηρούσε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον και τη σχέση του με την οργάνωση. Η ΕΣΚ εξέδωσε ειδικό πολυσέλιδο τόμο - λεύκωμα για το έργο του Γ. Μαυρογένη στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ ο Κλάδος Βετεράνων της ΕΣΚ τον τίμησε με ειδικό βραβείο και σχετική εκδήλωση τον Νοέμβριο του 2016.

Η Σατιρική, εφημερίδα που εξέδιδε ο Γ. Μαυρογένης από το 1964 μέχρι το 1985, αποτέλεσε φυτώριο για νέους δημιουργούς, σκιτσογράφους και δημοσιογράφους, υπήρξε δε έπαλξη έκφρασης για πολλά κριτικά μυαλά του τόπου. Μόνον γι’ αυτή την εφημερίδα αξίζει το όνομά του Γ. Μαυρογένη να καταγράφει στην ιστορία της κυπριακής δημοσιογραφίας με τα πιο λαμπρά γράμματα.

Η κηδεία του Γ. Μαυρογένη θα τελεστεί από τον ιερό ναό της του θεού Σοφίας στο Στρόβολο την προσεχή Τρίτη 28 Μαΐου στις 11 π.μ. Η ταφή θα γίνει στη Λεμεσό, γενέτειρα του μεταστάντος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Μνήμη αγαθή θα συνοδεύει τη θύμησή του για το έργο που επιτέλεσε με τη δράση και το παράδειγμα του.»

Ο γνωστός σκιτσογράφος ΠΙΝ αποχαιρέτησε τον Μαυρογένη με ένα σκίτσο και τα εξής λόγια: «Σήμερα έφυγε ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Ο Δασκαλός μου, ο Φίλος μου, ο Αρχηγός μου. Ενας γλυκός, “θυμοθκιάρης", έντονα πολιτικοποιημένος, με άποψη για όλα, υπέροχος άνθρωπος. Ένας γίγαντας. Τον γνώρισα όταν είμουν 17 χρονών και προσπαθούσα να ανοίξω την μεγάλη πόρτα. Και σημάδεψε για πάντα την επαγγελματική μου πορεία και την ζωή μου. Γιώργο Μαυρογένη, αγαπημένε μου Ττόφαλλε, Αρχηγέ μου, καλόν Παράδεισο.»
Ενώ σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Λεμεσού, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του.

Θρήνος στα Σπάτα! Νεκρός ο...

Θρήνος επικρατεί στα Σπάτα, αφού βρήκε τραγική κατάληξη ο άνδρα που αγνοείτο και έψαχνε και η Αγγελική Νικολούλη μέσα από την εκπομπή της.

Ο σκελετός του Θανάση Πέτσα 66 χρόνων, εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή σχεδόν ένα χρόνο μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του.

Η εξέταση DNA αποκάλυψε την ταυτότητα του και οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες του θανάτου του.

Ο Πέτσας ήταν προϊστάμενος για χρόνια του δικαστικού τμήματος του τελωνείου Λαυρίου και πήγαινε συχνά στα δικαστήρια σαν μάρτυρας κατηγορίας σε δύσκολες υποθέσεις. Την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε αναβληθεί ένα ανάλογο δικαστήριο.

undefined

Αγνοείτο από την Παρασκευή 16 Μαρτίου του 2018, από το σπίτι του στα Σπάτα.

Στο στούντιο του «Τούνελ» βρέθηκε λίγες μέρες μετά την εξαφάνισή του, ο στενός φίλος και δικηγόρος του Γιάννης Γιαννάκης. Ο ίδιος είχε πει τότε: «Δεν θα έστηνε ποτέ από μόνος του μια εξαφάνιση. Ο Θανάσης ήταν ένας άνθρωπος κοινωνικός, γαλαντόμος και διάφανος στην κοινωνική του ζωή. Γνωρίζω πως δεν ενημέρωνε την οικογένεια του σχετικά με τα επαγγελματικά του».

Ανέφερε ακόμα πως ο 66χρονος δεν είχε πει σε κανέναν πως δέχτηκε απειλές, ούτε έδειχνε να φοβάται. Σύμφωνα με τους φίλους που ήταν μαζί του το βράδυ πριν εξαφανιστεί, ο Πέτσας γύρω στις 21:30-22:00 το βράδυ, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα. Από τα συμφραζόμενα οι φίλοι του κατάλαβαν πως μιλούσε με κάποιον άνδρα και του είπε «θα τα πούμε αύριο στις έξι και μισή».

Από το σπίτι του που δεν παρουσίαζε σημάδια αναστάτωσης, έλειπαν τα κλειδιά του, το πορτοφόλι με την ταυτότητα του και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο άτυχος άνδρας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ή οικονομικά.

Για την εξαφάνιση του είχε σημάνει Silver Alert.

Πηγή: anikolouli.gr