Σοκ! Γεωργιανό μοντέλο έγινε παπάς σε ελληνικό μοναστήρι!

Μιλάμε για καλλονό!

Σοκ! Γεωργιανό μοντέλο έγινε παπάς σε ελληνικό μοναστήρι!

Και όμως Γεωργιανό μοντέλο έγινε παπάς σε ελληνικό μοναστήρι!

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Γεωργίας, ο κάτοχος των τίτλων «Μr Georgia» και «Mr Βαλεντίνος», ο 23χρονος Λάσα Μπορντζίκουλι εκάρη μοναχός!

Η είδηση έκανε εντύπωση σε όσους δεν γνώριζαν ότι από την παιδική ηλικία ο Λάσα βρισκόταν στις υπηρεσίες του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β’.

Συγκεκριμένα υπηρετούσε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, μέχρι την αναχώρησή του για σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Εκεί, σε ένα από τα Ελληνικά Ορθόδοξα μοναστήρια, ο Λάσα εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Διονύσιος. Μάλιστα ανακοίνωσε την απόφασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πριν από λίγο καιρό όλα άλλαξαν στη ζωή μου, ένιωσα ότι στον κόσμο έχω ένα πραγματικό σκοπό και ότι θα είμαι πραγματικά ευτυχισμένος μόνο αν γίνω μοναχός, αποφεύγοντας να βρίσκομαι στα φώτα της δημοσιότητας.

Έγινα μοναχός σε ελληνικό μοναστήρι (σ.σ. στην Καρδίτσα) και αποφάσισα να αφιερώσω το υπόλοιπο της ζωής μου στον Θεό. Προσεύχομαι τον Θεό για έλεος σε εκείνους στους οποίους εσκεμμένα ή ακούσια προκάλεσα πόνο με την απόφασή μου» καταλήγει με συγκίνηση το πρώην μοντέλο και νυν μοναχός.

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr

Ρίγη συγκίνησης για το νέο θαύμα της Παναγίας! Το θείο σημάδι που έσωσε ζωές στην Κεφαλλονιά!

Ρίγη συγκίνησης στην Κεφαλλονιά για το νέο θαύμα της Παναγίας, και το θείο σημάδι της που έσωσε ζωές!

Μιλάμε για ένα σπανιότατο έως μοναδικό γεγονός που συμβαίνει συγκεκριμένες ημέρες κάθε χρόνο, προσελκύοντας εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες πιστών αλλά και σκεπτικιστών που σπεύδουν να δουν με τα μάτια τους τα δεκάδες φιδάκια της Παναγίας.

Στο Ναό της κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μαρκόπουλο της νότιας Κεφαλλονιάς, 25 χλμ από το Αργοστόλι, συμβαίνει κάθε χρόνο, από τις 6 έως τις 15 του μήνα Αυγούστου, ένα θαυμαστό γεγονός που οι κάτοικοι έχουν συνδέσει με την εικόνα της Παναγίας.

Στην κατάφυτη πλαγιά όπου είναι κτισμένο το χωριό συνέβη πριν πολλά χρόνια το θαύμα που σχετίζεται με την εικόνα της Παναγίας.Φαίνεται ότι ένα δέντρο που είχε τυλιχτεί στις φλόγες έκανε τους κατοίκους να πιστέψουν πως είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο δάσος.

Όταν όμως έφτασαν στο σημείο αντίκρισαν το θαυμαστό γεγονός. Παρόλο που το δέντρο είχε κατακαεί ως τη ρίζα του, πάνω του ήταν ακουμπισμένη η εικόνα της Παναγίας, την οποία η φωτιά δεν είχε καν αγγίξει.

Οι κάτοικοι γεμάτοι συγκίνηση, αφού προσκύνησαν την εικόνα, τη μετέφεραν στην εκκλησία του χωριού, όπου και οι υπόλοιποι είχαν την ευκαιρία να την προσκυνήσουν.

Το επόμενο πρωί όμως και ενώ οι επισκέπτες πλήθαιναν, διαπιστώθηκε ότι η εικόνα έλειπε. Τελικά, μετά την κινητοποίηση των πιστών η εικόνα βρέθηκε στην αρχική της θέση. Ήταν και πάλι τοποθετημένη στη ρίζα του καμένου δέντρου.

Η εικόνα της Παναγίας επανήλθε στην εκκλησία, όπου και κλειδώθηκε. Το ίδιο όμως συνέβη τρις φορές ακόμη. Η εικόνα εξαφανιζόταν και βρισκόταν και πάλι στο καμένο δέντρο. Αυτό το γεγονός έκανε τους κατοίκους να πιστέψουν πως ήταν θέλημα της Παναγίας να βρίσκεται εκεί και γι’ αυτό έκτισαν εκκλησία στο σημείο και τοποθέτησαν εκεί την εικόνα Της.

Τα φιδάκια

Αργότερα στη περιοχή κτίστηκε γυναικεία Μονή, οι μοναχές της οποίας φρόντιζαν την εικόνα. Κάποια μέρα καθώς πλησίαζαν πειρατικά πλοία και οι πειρατές κατευθύνονταν προς τη Μονή προκειμένου να την λεηλατήσουν, οι μοναχές προσευχήθηκαν στην Παναγία για να προστατέψει τις ίδιες και το μοναστήρι.

Τότε συνέβη το θαύμα. Το μοναστήρι κυκλώθηκε από φίδια που έτρεψαν τους πειρατές σε φυγή. Αυτό θεωρήθηκε σημάδι από την Παναγία. Έτσι οι μοναχές και η Μονή σώθηκαν.

Από τότε κάθε χρόνο εμφανίζονται φίδια, ακόμα και στο εσωτερικό της εκκλησίας ( κρέμονται ακόμα και από τις εικόνες, τις καντήλες ή τα στασίδια ), τα οποία αναχωρούν στις 15 Αυγούστου.

Αν κάποια χρονιά δεν εμφανιστούν τα φιδάκια προμηνύεται κάτι κακό για το νησί, όπως το 1940 και το 1953, οπότε το νησί επλήγη από σεισμούς.

Κανείς από τους ειδικούς που έχουν εξετάσει τα φιδάκια δεν μπορεί να τα κατατάξει σε κάποιο από τα γνωστά είδη. Αυτά είναι γκρίζα, λεπτά και το μήκος τους δεν ξεπερνά το ένα μέτρο. Το δέρμα τους είναι βελούδινο και στο κεφάλι, όπως και την άκρη της γλώσσας τους, σχηματίζεται ένας μικρός σταυρός.

Όπως είναι ευρύτερα γνωστό τα φιδάκια θεωρούνται θαυματουργά και ακίνδυνα, γι’ αυτό και οι πιστοί τα αγγίζουν χωρίς φόβο. Άλλωστε αποτελούν και έναν από τους κυριότερους λόγους που κάποιος επισκέπτεται το Δεκαπενταύγουστο το νησί.