Αλέξης Τσίπρας: Δύσκολες ώρες για τον Πρωθυπουργό! Τι συνέβη;

Έκτακτο!

Αλέξης Τσίπρας: Δύσκολες ώρες για τον Πρωθυπουργό! Τι συνέβη;

Πολύ δύσκολες ώρες περνάει ο Αλέξης Τσίπρας, μια ανάσα από τις εκλογές!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων πέταξε μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία βρίσκονται στην οδό Καλλιδρομίου.

Στην συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο χωρίς να σημειωθεί κάποιο άλλο περιστατικό.

Δύσκολες ώρες για τον Αλέξη Τσίπρα!

Δύσκολες ώρες για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έμαθε τα άσχημα νέα.

Η ανακοίνωση που του στοίχισε.

Οι σκαφάτες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα δεν πλήγωσαν μόνο το αριστερό προφίλ του πρωθυπουργού, δεν έθεσαν απλώς θέμα δεοντολογίας για το δωράκι που έλαβε από έναν εκπρόσωπο της ελίτ που καταγγέλλει, αλλά αναμένεται να βαρύνουν και στην ψήφο στις ευρωεκλογές.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα στη συνέντευξή του στον Αlpha ότι η υπόθεση θα γυρίσει μπούμερανγκ, ότι έκανε διακοπές σε σκάφος που του παραχώρησε η «συνεργάτις» του Κατερίνα Παναγοπούλου, της εφοπλιστικής οικογένειας, καθώς και ότι κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα σε ιδιωτικές στιγμές, δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και με τους ψηφοφόρους.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό του Βεργίνα TV που είδε χθες το φως της δημοσιότητας (και η οποία δίνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 33% έναντι 24,2%, διαφορά δηλαδή 8,8 μονάδες), η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η υπόθεση θα κάνει ζημιά στον κ. Τσίπρα.

Έτσι το 50,4% των ψηφοφόρων που πήραν μέρος στην έρευνα δηλώνουν ότι «οι διακοπές του κ. Τσίπρα σε σκάφος εφοπλιστή προκάλεσαν πρόβλημα στη δημόσια εικόνα του», ενώ αντίθετη άποψη έχει ένα ποσοστό 47,4%.

Στη δημοσκόπηση της Marc, που επίσης είδε χθες το φως της δημοσιότητας, ανάλογη ερώτηση δεν υπήρχε, αλλά και εκεί η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη ΝΔ και τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ έχει φθάσει στις 8 μονάδες.

Και η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού, όπως έγραψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα «Νέα», υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες με υπουργό που έκανε χρήση του σκάφους και αναμένεται να δουν προσεχώς το φως της δημοσιότητας. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει πρόβλημα ούτε με αυτό εκτιμήθηκε σαν γραμμή άμυνας απέναντι στο νέο κύμα αποκαλύψεων.

Κέρδη από τις παροχές και τα επιδόματα
Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας της Interview για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη «13η σύνταξη», όπως αποκαλεί η κυβέρνηση το κλιμακούμενο προεκλογικό επίδομα, και τη μείωση του ΦΠΑ. Μέτρα που η αντιπολίτευση καταγγέλλει ως προεκλογικό μπόνους.

Η εκτίμηση της ΝΔ ότι τα μέτρα -όσο απαραίτητα και να είναι για τα φτωχότερα στρώματα- δεν πρόκειται να αλλάξουν τη στάση των εκλογέων φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αφού στην ερώτηση αν «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα επηρεάσουν την απόφασή σας για το κόμμα που θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές», μόλις το 22,5% (ποσοστό που πλησιάζει πολύ τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ) απαντά θετικά, ενώ αντίθετα η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 68%, απαντά αρνητικά.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός, που «πήρε πάνω του» τον Παύλο Πολάκη και προσέφερε στον υβριστή αναπληρωτή υπουργό Υγείας ασπίδα προστασίας, πληρώνει το πολιτικό κόστος της επιλογής του, αφού η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Interview απαντούν ότι καλά έκανε η Νέα Δημοκρατία και κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον του.

Συγκεκριμένα, το 45,5% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την πρόταση μομφής κατά Πολάκη, ενώ διαφωνεί το 38,5% και ένα ποσοστό περίπου 16% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει και δεν απαντά. Πάντως, ο Πρωθυπουργός είχε να χαρεί και με την εντυπωσιακή εμφάνιση της συζύγου του.