Nέες απεργίες νεκρώνουν την Αθήνα!

Πότε θα συμβεί;

Nέες απεργίες νεκρώνουν την Αθήνα!

Σε στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας θα προχωρήσουν τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

«Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αντίθεση μας και τις τεκμηριωμένες ανησυχίες μας, για την συνεχιζόμενη κατεύθυνση μεθόδευσης για απαξίωση των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως αυτές προκύπτουν από την τραγική έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού» αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζόμενων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ.

Ζητούν από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, λύσεις και απαντήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, προσιτό οικονομικά για τους πολίτες, προκειμένου να παραμείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο ασφαλές και αξιόπιστο για το επιβατικό κοινό, διατηρώντας την μορφή κοινωνικού αγαθού όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένο κράτος.

«Εμείς οι εργαζόμενοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας που έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, από όλους τους μνημονιακούς νόμους τόσο ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διατρανώνουμε την αντίθεση μας, στην πολιτική διάλυσης, αποδόμησης και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας, των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών. Για όλους τους παραπάνω λόγους εξαγγέλλουμε στάση εργασίας την Δευτέρα, 3-6-2019 από ώρα 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Έσκασε τώρα! Δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει σήμερα στα νοσοκομεία;

Σίγουρα δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει σήμερα στα νοσοκομεία, αφού η επίσημη ανακοίνωση έσκασε μόλις τώρα!

Με σύνθημα «δημόσια υγεία ώρα μηδέν» προχωρούν σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου, σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ύστερα από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υποδομές προκειμένου «να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε συμμετοχή είτε όλα τα έξοδα».

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9:00, στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

AdTech AdΣτη μακροσκελή ανακοίνωσή της για την απεργία, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «με βάση το ESYnet πληροφοριακό σύστημα του υπουργείο Υγείας το προσωπικό των νοσοκομείων σήμερα είναι 6.000 λιγότεροι σε σχέση με το έτος 2014».

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει με αφορμή την απεργία ότι σήμερα «τα νοσοκομεία οφείλουν 800.000 ρεπό και άδειες στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο λαμβάνει μισθούς πείνας, 640 ευρώ μισθό παίρνει ο νεοδιόριστος νοσηλευτής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και δεν γίνεται η αυτονόητη ένταξή του στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αν και 3.000 εργαζόμενοι εξαιτίας των συνθηκών εργασίας πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσα νοσήματα».