Νέο έκτακτο δελτίο καιρού! Σκάνε καταιγίδες και χαλάζι!

Σε ποιες περιοχές ο χειμώνας έρχεται ξανά;

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού! Σκάνε καταιγίδες και χαλάζι!

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού έσκασε πριν λίγο με καταιγίδες και χαλάζι!

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει, με έκτακτο δελτίο καιρού, βροχές, καταιγίδες, αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ειδικότερα, από σήμερα Δευτέρα θα επηρεαστούν Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Την νύχτα αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα, εκτός από την Μακεδονία. Η κακοκαιρία όμως θα επανέλθει αύριο Τρίτη και την Τετάρτη, επηρεάζοντας τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα νησιά Βορείου Αιγαίου, πιθανώς πρόσκαιρα την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, κυρίως μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, επισημαίνει η ΕΜΥ, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Πέμπτη στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Δευτέρα

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ηπειρο και τη Θεσσαλία μέχρι το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θυμάστε και τι είχε πει ο Σάκης Αρναούτογλου σχετικά με το έκτακτο δελτίο καιρού;


Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Έκτακτο δελτίο καιρού με καταιγίδες

Χάρτης με τις μέγιστες θερμοκρασίες από την ΕΜΥ σε όλη την Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Ηπειρο. Βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειότερα τμήματα. Στα Δωδεκάνησα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί από 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Έκτακτο δελτίο καιρού με καταιγίδες


Η εβδομαδιαία πρόβλεψη του καιρού μέσα από ένα μονόλεπτο βίντεο

Τι ανέφερε το προηγούμενο έκτακτο δελτίο καιρού

Χαλάει άσχημα ο καιρός σήμερα! Που θα βρέξει; Ραγδαία η πτώση της θερμοκρασίας!

Με αστάθεια και βροχούλες ο σημερινός καιρός. Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα είναι τοπικά ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανώς την Ήπειρο και τη Στερεά.

Οι άνεμοι στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΑΤΤΙΚΗ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά και ανάμενεται εξασθένηση από τη νύχτα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Ηπειρο.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια όπου θα είναι τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία και πιθανώς τη Στερεά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειότερα τμήματα. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, την Ηπειρο και τη Θεσσαλία μέχρι το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5, στα νότια έως 4 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση.