Θλίψη! Έφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Μπέσκου!

Σοκ!

Θλίψη! Έφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Μπέσκου!

Θλίψη προκαλεί η είδηση πως έφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Μπέσκου.

Πέθανε 15 μέρες περίπου μετά το εγκεφαλικό που της συνέβη.

Ήταν ένα βαρύ περιστατικό που στάθηκε μοιραίο για την αγαπημένη Υδραία Χορογράφο που δεν μπόρεσε, αν και μαχήτρια της ζωής, να το αντιμετωπίσει.

Έφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Μπέσκου!

Θλίψη σκόρπισε στο νησί το άγγελμα του θανάτου της Χριστίνας, της καταξιωμένης Χορογράφου με τη διεθνή καριέρα, που έφυγε στα 61 της χρόνια, ενώ από τον χώρο της, μαθητές και μαθήτριές έκλαψαν για την "αιώνια έφηβη" που στάθηκε στη ζωή τους πρότυπο και τους δίδαξε εκτός από τον χορό και μαθήματα ζωής. Η Χριστίνα Μπέσκου ήταν παντρεμένη με τον Gunnar Wensell, τον οποίο και λάτρευε. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ι. Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Ύδρα την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι και θα ταφεί στο Κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής.

Σοκ επίσης, προκαλεί και ο θάνατος του Τ. Κωστόπουλου!

Έφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Μπέσκου!

Ποια ήταν η Χριστίνα Μπέσκου;

Η Χριστίνα στην ηλικία των δώδεκα ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα μπαλέτου με την Nelly Mazloum Calvo στη σχολή της, από όπου αποφοίτησε το 1975, για να συνεχίσει τις σπουδές της στην Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου, τις οποίες ολοκλήρωσε το 1979. Στο τρίτο έτος των σπουδών της στην Ακαδημία γνωρίζει στο Λονδίνο την Ουγγρικής καταγωγής Maria Fay, διακεκριμένη δασκάλα μπαλέτου και πρώην χορεύτρια, η οποία ανέπτυξε κι καθιέρωσε ένα μοναδικό σύστημα barre à terre γνωστό ως: Maria Fay’s Floor Barre System, μια γνωριμία «σταθμός», η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Άρχισε να χορεύει επαγγελματικά αρχές της δεκαετίας του ‘80 συμμετέχοντας σε διάφορες ομάδες χορού ανά τον κόσμο, έως το καλοκαίρι του 1989 όπου προσκλήθηκε από τον Paquito d’ Rivera να παρουσιάσει μια δική της χορογραφία, εμπνευσμένο από ένα κομμάτι του ίδιου με το όνομα “Seresta”, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στο Θέατρο Λυκαβηττού. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα της, καθώς ήταν η αφορμή για να ιδρύσει, τον αμέσως επόμενο χρόνο τη δική της ομάδα: την Seresta Dance Company. Έκτοτε δεκάδες παραστάσεις έχουν δοθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

beskouΣτην Ύδρα είχε δώσει μια πολύ επιτυχημένη γκάμα παραστάσεων από το 1990 μέχρι και αυτή του 2009 στον κήπο του Ευάγγελου Ραφαλιά. Από το 1993 έως το 1996 κάθε Σαββατοκύριακο βρισκόταν στην Ύδρα για να διδάξει τα παιδιά με τα οποία έκαναν 2 παραστάσεις, μία στα Μιαούλεια και μία στο γήπεδο. Να σημειώσουμε πως οι μαθητές, πήραν τότε, διπλώματα από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου.

Τα τελευταία χρόνια είχε εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί μας και έκανε μαθήματα yoga και ενδυνάμωσης.