Έκτακτο δελτίο καιρού από τον Καλλιάνο! Έρχονται βροχές και καταιγίδες!

Ξεχάστε τα μπάνια στην θάλασσα!

Έκτακτο δελτίο καιρού από τον Καλλιάνο! Έρχονται βροχές και καταιγίδες!

Έκτακτο δελτίο καιρού μόλις έσκασε από τον Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος προειδοποιεί ότι έρχονται βροχές και καταιγίδες!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, παρότι τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία άγγιξε κατά τόπους έως και τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, η Τρίτη αναμένεται να είναι μια βροχερή μέρα.

Οπως ανέφερε συγκεκριμένα, την Τρίτη θα επικρατήσει η αστάθεια, καθώς η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παρά ταύτα, «από το μεσημέρι έως το απόγευμα οι λίγες νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα».

Βροχές και στην Αττική φέρνει το γύρισμα του καιρού

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, οι πιο ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να καταγραφούν σε περιοχές που βρίσκονται μακρυά από παραλίες και κυρίως τα ορεινά – ημιορεινά. Το ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι «βροχές ή και πιθανές καταιγίδες αναμένονται σε τοπικό επίπεδο και στην Αττική», όπως σημειώνει ο κ. Καλλιάνος.

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει για την Αττική ότι «σοβαρή υποψηφιότητα θέτουν τα πιο ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και τα βόρεια προάστια και μικρότερη πιθανότητα οι υπόλοιπες περιοχές. Πάντως, κατά διαστήματα, από τις 14.00 μέχρι και τις 18.00 της Τρίτης θα επηρεαστούν με διάσπαρτες μπόρες ή καταιγίδες διάφορες περιοχές της Αττικής χωρίς τα φαινόμενα όμως να είναι γενικευμένα στο νομό».

Έκτακτο δελτίο καιρού από τον Καλλιάνο! Έρχονται βροχές και καταιγίδες!

Σε ό,τι αφορά τους ανέμους ο Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί ότι παρότι τη Δευτέρα δείχνουν κάπως ενισχυμένοι οι βοριάδες, έως και 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο, από την Τρίτη θα εξασθενήσουν και δεν θα πνέουν με έναταση ανώτερη των 5 μποφόρ τοπικά.

Επανέρχεται... δυναμικά η ζέστη


Ο κ. Καλλιάνος τονίζει ότι «η αστάθεια που θα δώσει λίγες μπόρες κυρίως στα πιο ορεινά θα διατηρηθεί και την Τετάρτη, όμως την ημέρα αυτή τα φαινόμενα θα είναι πολύ περιορισμένα και όπως προείπα θα απασχολήσουν μόνο κάποιες ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Από την Πέμπτη και την Παρασκευή, ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο φαίνεται πως η ζέστη θα επιστρέψει… δυναμικά, με τη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές αυτών να αγγίζει περίπου τους 35-36°C και πιθανότατα τοπικά και παραπάνω.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

Έκτακτο δελτίο καιρού από τον Καλλιάνο! Έρχονται βροχές και καταιγίδες!

Σάκης Αρναούτογλου: Προειδοποιεί ο μετεωρολόγος! Έρχεται επιδείνωση του καιρού! (Βίντεο)

Με επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Μπορεί ο υδράργυρος σήμερα και την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας να χτυπάει το κόκκινο, ο καιρός όμως τα μας τα χαλάει.

Έρχεται επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατήσει κακοκαιρία σε ολόκληρη την Ελλάδα με τους ανέμους να φτάνουν και τα 8 μποφόρ.