Ποιοι θα δείτε 12.000 ευρώ στο λογαριασμό σας; Αυτοί είναι οι δικαιούχοι!

Σας αφορά!

Ποιοι θα δείτε 12.000 ευρώ στο λογαριασμό σας; Αυτοί είναι οι δικαιούχοι!

Ποιοι θα δείτε 12.000 ευρώ στο λογαριασμό σας! Σας αφορά, αυτοί είναι οι δικαιούχοι!

Μεγάλο βοήθημα απο τον ΟΑΕΔ παίρνουν οι άνεργοι αφού θα επιδοτούνται με ποσά τα οποία θα φτάνουν έως και 12.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Αναλυτικά, δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα είναι άνεργοι 18-66 ετών, οι οποίοι έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης και θα προβούν σε έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά. Δικαιούχοι είναι επίσης, οι άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και τη διέκοψαν έως τις 31/12/2011.

Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες, είτε ως μέλη ΟΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και Συνεταιρισμού Εργαζομένων.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και οι δικαιούχοι δεσμεύονται να κρατήσουν την επιχείρησή τους για τρεις μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος. Τα ποσά των επιχορηγήσεων καταβάλλονται σε τρεις δόσεις και φτάνουν έως και τα 12.000 ευρώ.

Αναλυτικά:

Έως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%.

Έως 9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/2 του εταιρικού κεφαλαίου

Έως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου. Η διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα έχει τρία στάδια:

Ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπαγωγής του επιχειρηματικού σχεδίου στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.
Αξιολόγηση του επιχειρηματικού σχεδίου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Αξιολογούνται όσον αφορά στην πληρότητα της υποβαλλόμενης αίτησης και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού σχεδίου. Η βαθμολόγηση των κριτηρίων εξειδικεύεται στη Δημόσια Πρόσκληση.
Υπαγωγή στο πρόγραμμα. Η αίτηση- υπεύθυνη δήλωση- επιχειρηματικό σχέδιο για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό πρόγραμμα στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, αναφέρει το Έθνος.
Μετά την καταχώριση της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα, εμφανίζεται ο αριθμός πρωτοκόλλου και η ημερομηνία υποβολής.Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, η επιχείρηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να ελεγχθεί από τους ελεγκτές του ΟΑΕΔ και μετά τον θετικό έλεγχο πραγματοποιείται η υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Επίδομα ανάσα 200 ευρώ για χιλιάδες Έλληνες! Ποιοι τα δικαιούστε;

Επίδομα ανάσα ύψους 200 ευρώ έσκασε για χιλιάδες Έλληνες, μέσα στο καλοκαίρι! Ποιοι το δικαιούστε; Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Πρώτο Θέμα,

Ένα ακόμα άρθρο προστίθεται στην υπουργική απόφαση «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Στην ουσία προστίθενται και νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα του ΚΕΑ. Συγκεκριμένα εντάσσονται και οι δικαιούχοι Διεθνούς Προστασίας που έληξε πρόσφατα η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία.


Πλέον δικαιούχοι θα είναι και οι ωφελούμενοι Προγράμματος παροχής οικονομικής βοήθειας και στέγασης «ΕΣΤΙΑ».

Αναλυτικότερα οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας για τους οποίους παύει η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εντάσσονται κατόπιν υποβολής αίτησης στο Κ.Ε.Α. για την πρώτη περίοδο ενίσχυσης των έξι μηνών, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο άρθρο 5.1, 5.2 και 5.5 της παρούσης, εφόσον:


α) η απόφαση για την αναγνώριση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας εκδόθηκε έως και τις 31.12.2017 και

β) έχει προηγηθεί επιβεβαίωση των στοιχείων τους από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η ισχύς του παρόντος λήγει στις 31.12.2019.

Σήμερα οι δικαιούχοι λαμβάνουν:


-Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.
-Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα
-Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Το ΚΕΑ συνδέεται επίσης με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.