Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα!

Πού συνέβη;

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα!

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα και αναστάτωσε τους κατοίκους!

Το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν σε θαλάσσιο χώρο!

Συγκεκριμένα ισχυρότατη σεισμική δόνηση, σημειώθηκε το απόγευμα (ξημερώματα Παρασκευής για την Ελλάδα) στη Χιλή, μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε πολύ κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Κοκίμπο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογίας (USGS). Ο ισχυρότατος σεισμός καταγράφηκε σε μια περιοχή που βγάζει συχνά σεισμικές δονήσεις.

Ήταν πολύ ισχυρή, καθώς είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος και έγινε αισθητή σε όλα τα παράλια της χώρας της Χιλής. Το επίκεντρο ήταν 82 χιλιόμετρα δυτικά της Κοκίμπο και προς το παρόν δεν υπάρχουν ειδοποιήσεις για τσουνάμι.

Πηγή: iefimerida.gr

Σοκ! Σεισμός στην Πάτρα! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 31 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίστηκε 31 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Πάτρα

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 14 χιλιόμετρα νότια της κοινότητας Κάτω Μαζαράκι, της Αχαΐας.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ταρακουνήθηκε η Αταλάντη! Πόσα Ρίχτερ ήταν ο σεισμός;

Ταρακουνήθηκε η Αταλάντη, λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα, αφού ένας σεισμός έκανε την εμφάνισή του! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Συγκεκριμένα, στις 00:54, έγινε σεισμός, μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, σε απόσταση 8 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Αταλάντης ,του νομού Φθιώτιδας, όπως κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Ταρακουνήθηκε η Αταλάντη! Πόσα Ρίχτερ ήταν ο σεισμός;

Τον σεισμό ανακοίνωσε πριν λίγο, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Γεωδυναμικό ινστιτούτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος στα 14 χιλιόμετρα. Αναστάτωσε τους κατοίκους της Φθιώτιδας η δόνηση, που έγινε στα 102 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.