Βίντεο-σοκ: Υπάλληλος ταβέρνας σώζει την ζωή πελάτη που στραβοκατάπιε με λαβή Χάιμλχ!

Το περιστατικό συνέβη στα Χανιά!

Βίντεο-σοκ: Υπάλληλος ταβέρνας σώζει την ζωή πελάτη που στραβοκατάπιε με λαβή Χάιμλχ!

Νέο βίντεο σοκ έρχεται στη δημοσιότητα και πάλι από τα Χανιά, όπου ένας υπάλληλος ταβέρνας έσωσε τη ζωή ενός πελάτη που στραβοκατάπιε!

Ένα ακόμη περιστατικό με το οποίο αποδεικνύεται η σωτήρια γνώση πρώτων βοηθειών σημειώθηκε σε ταβέρνα στα Χανιά με υπάλληλο ταβέρνας να σώζει πελάτη που πνιγόταν.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας της ταβέρνας Εδέμ στο Κολυμπάρι φαίνεται ένας πελάτης να αντιμετωπίζει πρόβλημα ενώ τρώει με τη φίλη του.

Οι υπάλληλοι της ταβέρνας που αντιλήφθηκαν το πρόβλημα, έτρεξαν να βοηθήσουν τον άνδρα με έναν εξ αυτών να του κάνει τη σωτήρια λαβή Χάιμλιχ.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πριν από λίγες ημέρες και σε ταβέρνα στο Ενετικό Λιμάνι με τον ιδιοκτήτη της, τότε, να σώζει με την ίδια λαβή έναν τουρίστα.

Τι είναι η λαβή Χάιμλιχ
Η λαβή, τεχνική, μέθοδος, ή χειρισμός Χάιμλιχ (Heimlich), όπως λέγεται στα ελληνικά, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να σώσεις έναν άνθρωπο από πνιγμονή. Και αποτελεί το ύστατο βήμα, που μπορεί να κάνει κάποιος σε αυτήν την προσπάθεια, στην προσπάθεια να απομακρύνει δηλαδή ένα αντικείμενο που φράσσει τον αεραγωγό ενός άλλου ατόμου.

Ας δούμε όμως στην πράξη, πως ακριβώς γίνεται αυτή η λαβή :
1) στεκόμαστε πίσω από το θύμα και το αγκαλιάζουμε, περνώντας τα χέρια μας κάτω από τις μασχάλες του
2) σχηματίζουμε γροθιά με το ένα μας χέρι (μέσα ο αντίχειρας) και την τοποθετούμε ανάμεσα στον αφαλό και την ξιφοειδή απόφυσή του.
3) καλύπτουμε την γροθιά με το άλλο μας χέρι και τραβάμε απότομα προς τα μέσα και προς τα επάνω, επαναλαμβάνουμε μέχρι να έχουμε αποτέλεσμα, ελέγχοντας κάθε φορά αν απομακρύνθηκε το ξένο σώμα από τον αεραγωγό του θύματος.

Δίκη Γιακουμάκη: Βίντεο-αποκάλυψη με τον Βαγγέλη παρέα με τους «βασανιστές»!

Ένα βίντεο-αποκάλυψη παίχτηκε στη δίκη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπου ο ίδιος βρίσκεται μαζί με τους «βασανιστές» του!

Η δίκη για τον θάνατο του φοιτητή συνεχίζεται και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR έφερε στο «φως» το βίντεο που είχε τραβήξει ο Γιακουμάκης.

Το αποκλειστικό βίντεο του STAR δείχνει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και την "σκληρή" παρέα των Κρητικών. Είναι τραβηγμένο από τον ίδιο το Βαγγέλη.

Παρά το γεγονός ότι το παιδί, όπως υποστηρίζει η οικογένεια του, ζούσε έναν εφιάλτη, προσπαθούσε να επιβιώσει στη σχολή. Έκανε παρέα μαζί τους. Είχε κοινωνική επαφή με τους φερόμενους βασανιστές του. Μάλιστα οι εικόνες έχουν καταγραφεί λίγο καιρό αφότου ο Βαγγέλης είχε ζητήσει και είχε αλλάξει δωμάτιο. Το αποκαλυπτικό υλικό προβλήθηκε σήμερα στο δικαστήριο όπου συνεχίστηκε η δίκη.

Η οικογένεια Γιακουμάκη αναγκάστηκε σήμερα να ξαναφύγει για την Κρήτη, αφού διεκόπη η δίκη και να επιστρέψει ξανά στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να έχουν καταγραφεί 23 περιστατικά βίας εις βάρος του φοιτητή. Φέρεται να του έριχναν καυτό νερό, να τον χτυπούσαν, να τον έφτυναν. Τον κρεμούσαν από τα παράθυρα. Οι 9 Κρητικοί κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Κανείς τους δε βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο.

«Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν απαραίτητη η παρουσία των κατηγορουμένων και δεν τη διέταξε» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης, Πιστιόλας Γιώργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση της απόφασης για την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου.