Καιρός Αγίου Πνεύματος: Προσοχή! Οι περιοχές που απειλούνται με βροχές και καταιγίδες!

Αν έχετε κανονίσει ταξίδι για εκεί, τότε πάρτε και καμιά ομπρέλα!

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Προσοχή! Οι περιοχές που απειλούνται με βροχές και καταιγίδες!

Μπορεί η ζέστη να μην υποχωρεί, όμως σε αρκετές περιοχές της χωράς ο καιρός του Αγίου Πνεύματος θα είναι βροχερός!

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Ζεστός και με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο 15/06, Κυριακή 16/06 Δευτέρα 17/06).

Σάββατο (15/06/2019)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα ορεινά της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Κυριακή (16/06/2019)

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα (17/06/2019)

Λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και την ημέρα στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Φουλ ζέστη σήμερα! Τι θα κάνει του Αγίου Πνεύματος;

Φουλ ζέστη και σήμερα, ενώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έχει φτάσει και οι προγνώσεις του καιρού δεν έχουν αλλάξει!

Επιμένει και την Παρασκευή η ζέστη σε αρκετές περιοχές της χώρας καθώς τα θερμόμετρα αναμένεται να δείξουν και σήμερα έως και 38 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το meteo.gr, οι αντικυκλωνικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ελλάδα θα έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη ηλιοφάνεια και τον περιορισμό των μεσημβρινών και απογευματινών βροχών και καταιγίδων κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας που αναμένεται την Παρασκευή καθώς και ενδεικτικές θερμοκρασίες σε περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως μεγάλα αστικά κέντρα και περιοχές πολύ υψηλών θερμοκρασιών, όπως η Θεσσαλική πεδιάδα, η πεδιάδα των Γιαννιτσών και του Αγρινίου.

Η γενική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια, με νεφώσεις κατά τόπους τις θερμές ώρες της ημέρας. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι θα πέσουν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά από 19 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 34, και στην Κρήτη από 15 έως 36.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της μέρας θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Η πρόγνωση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) το Σάββατο (15/6) στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Κυριακή (16/6) και τη Δευτέρα (17/6), στην ανατολική και νότια χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε πτώση.