Καταιγίδα στην Αττική: «Άνοιξαν οι ουρανοί» με χαλάζι και κεραυνούς επί δύο ώρες! (Βίντεο)

Το πρωί Ιούνιος, το μεσημέρι Νοέμβριος!

Καταιγίδα στην Αττική: «Άνοιξαν οι ουρανοί» με χαλάζι και κεραυνούς επί δύο ώρες! (Βίντεο)

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το μεσημέρι την Αττική, με ισχυρή νεροποντή, κεραυνούς, ακόμα και χαλάζι σε αρκετές περιοχές.

Ιδιαίτερα επλήγη η Ανατολική Αττική, όπου έβρεχε καταρρακτωδώς από την 1 το μεσημέρι, μέχρι περίπου τις 15:00, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και υπόγεια.

Η κίνηση στους δρόμους ειδικά στις περιοχές αυτές ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για αρκετή ώρα, καθώς οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, ενώ η πολύ έντονη βροχόπτωση περιόριζε πολύ την ορατότητα των οδηγών, που κινούνταν με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Η πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 80 κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως από υπόγειους χώρους. Οι περισσότερες ήταν από την περιοχή της Παλλήνης, του Γέρακα, της Αγίας Παρασκευής και του Χαλανδρίου.

Η καταιγίδα διήρκεσε περίπου δύο ώρες και τα φαινόμενα κόπασαν περίπου στις 15:30 το απόγευμα.

Έπεσαν 680 κεραυνοί στην Αττική και 61,2 mm βροχής στην Αγία Παρασκευή!

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης κατεγράφησαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής. Ενδεικτικά, το ύψος της βροχόπτωσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής έφτασε τα 61.2 mm και στην περιοχή του Παπάγου τα 49 mm, σε χρονικό διάστημα μίας ώρας.

Τα φαινόμενα συνοδεύτηκαν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, όπως ορθά είχε προβλέψει το σύστημα TALOS (Thunder And Lightning Observing System), με το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, να καταγράφει περίπου 680 κεραυνούς.

Πηγή: protothema.gr

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται καταιγίδες με χαλάζι!

Έκτακτο δελτίο καιρού έσκασε μόλις! Έρχονται καταιγίδες με χαλάζι στην Αττική!

Πιο συγκεκριμένα, περιμένουμε τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων θα είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, που και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη, προκαλώντας πολλούς κεραυνούς.

Γενικότερα, τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως στη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση εδώ!

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.