Καίγεται η Κρήτη! Ξέσπασε μεγάλη φωτιά!

Έκτακτο!

Καίγεται η Κρήτη! Ξέσπασε μεγάλη φωτιά!

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/06) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε Μιαμού και Λέντα, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας ekriti.gr το πύρινο μέτωπο άνοιξε σε δύο μέρη, ωστόσο το ένα αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους πυροσβέστες που πλέον έστρεψαν τις δυνάμεις τους ώστε να περιορίσουν το άλλο.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στην περιοχή επιχειρούν περισσότεροι από 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικίες, ενώ οι Πυροσβέστες εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα καταφέρουν σύντομα να την θέσουν υπό έλεγχο.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ μονάχα σε μια περίπτωση η φωτιά απείλησε σπίτι, ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τον κίνδυνο επέκτασης, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.


Έκτακτο! Συναγερμός για περίεργη φωτιά σε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη!

Συναγερμός για περίεργη φωτιά σε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, σήμανε πριν λίγο! Τι έχει συμβεί;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στη μία μετά το μεσημέρι σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε επίτιμο πρόξενο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήταν σταθμευμένο στην περιοχή της Κάτω Τούμπας.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, ενώ επιτόπου έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα.

Οι πληροφορίες λένε ότι η φωτιά σβήστηκε πριν φτάσουν οι πυροσβέστες. Η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φωτιά σε διαμέρισμα στα Χανιά -Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ο ένοικος

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ο ένοικος από το διαμέρισμα στα Χανιά που πήρε φωτιά!

Τι συνέβη ακριβώς;

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε το βράδυ του Σαββάτου (15/06) στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε σπίτι στις Βουκολιές Χανίων.

Η φωτιά που γρήγορα πήρε μεγάλη έκταση εκδηλώθηκε στο σπίτι που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης η εστία της πυρκαγιάς εντοπίστηκε στην κουζίνα του οικήματος.

Προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά και κατέληξε στο νοσοκομείο
Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο ένοικος που βρίσκονταν την ώρα του συμβάντος μέσα στο σπίτι, προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή του.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών αρχών ήταν μεγάλη καθώς στο σημείο έσπευσαν συνολικά έξι πυροσβέστες με 3 οχήματα. Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού πρώτα έκαψε ολοσχερώς το δωμάτιο της κουζίνας και προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές. Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής διερευνά προανάκριση για τις αιτίες εκδήλωσης της φωτιάς.