Έκτακτη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας για παιδικά εμφιαλωμένα νερά!

Μεγάλη προσοχή από όλους τους γονείς!

Έκτακτη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας για παιδικά εμφιαλωμένα νερά!

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για παιδικά εμφιαλωμένα νερά που πωλούνται στα φαρμακεία, μέσω εγκυκλίου.

Όπως διευκρινίζεται απαγορεύονται ρητώς να αναγράφουν ενδείξεις όπως «βρεφικό νερό» ή «κατάλληλο για βρέφη».

Σε εντολή που δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας για δειγματοληπτικούς ελέγχους εμφιαλωμένων νερών στο εμπόριο, διαπιστώθηκε η πώληση στα φαρμακεία νερών που αναγράφουν παραπλανητικά ενδείξεις όπως πχ «βρεφικό νερό» ή «κατάλληλο για βρέφη», ενδείξεις οι οποίες δεν επιτρέπονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Τι είναι τα βρεφικά εμφιαλωμένα νερά

Τα βρεφικά εμφιαλωμένα νερά υπόσχονται ότι πληρούν τις διατροφικές απαιτήσεις ενός μωρού και διαφημίζονται ως κατάλληλα για την προετοιμασία της παιδικής τροφής που αναμιγνύεται με το νερό, τα γάλατα δεύτερης βρεφικής ηλικίας, τις έτοιμες-προς-κατανάλωση βρεφικές κρέμες γάλακτος, το τσάι, ή απλά για την αραίωση των παιδικών χυμών ή και φυσικά για το ξεδίψασμα.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Γονείς αν έχετε αυτά τα παιδικά πιάτα, πετάξτε τα γρήγορα!

Συναγερμός σήμανε από τον ΕΦΕΤ. Ανακαλεί επικίνδυνα παιδικά πιάτα που έχουν όλοι οι γονείς.

Ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση δύο προϊόντων, στα οποία διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Πρόκειται για τα:

1) Το παιδικό πιάτo από μελαμίνη, προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία Blue Yummy Plate with Happy Dots, με αριθμό παρτίδας 108950918.

undefined

2) Το παιδικό πιάτo από μελαμίνη, προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία Contour Anti-slip Plate, με αριθμό παρτίδας 104520417.

undefined

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί τα εν λόγω προϊόντα την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί αγαπημένα προϊόντα από τα Jumbo!

Συναγερμός έχει σημάνει από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος ανακαλεί εκτάκτως αγαπημένα προϊόντα από τα Jumbo τα οποία περιέχουν ουσίες πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση των προϊόντων, διαπιστώθηκε μετανάστευση ουσιών σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια.

Πρόκειται για ένα ποτήρι με ίνες από μπαμπού 450 ml (IΤΕΜ ΝΟ: ΖF-004M) και ένα πιάτο με ίνες από μπαμπού 23cm (IΤΕΜ ΝΟ: ΖF-006F). Θυμάστε και το επικίνδυνο παιδικό σερβίτσιο που είχε ανακληθεί;

Δείτε φωτογραφίες:

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί αγαπημένα προϊόντα από τα Jumbo!Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί αγαπημένα προϊόντα από τα Jumbo!Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί αγαπημένα προϊόντα από τα Jumbo!