Σεισμός τώρα 6,1 Ρίχτερ! Πού έγινε το «χτύπημα»;

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

Σεισμός τώρα 6,1 Ρίχτερ! Πού έγινε το «χτύπημα»;

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ καταγράφηκε τώρα! Πού έγινε το «χτύπημα»;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:07 (ώρα Ελλάδας) στην περιοχή της Ινδονησίας και της Παπούα Νέα Γουινέας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 247 χιλιόμετρα από την Γιαγιαπούρα, ενώ η αρμόδια αρχή εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σεισμός τώρα 6,1 Ρίχτερ! Πού έγινε το «χτύπημα»;;

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό, καθώς μετρήθηκε μόλις στα δύο χιλιόμετρα.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ! Πού χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ έσκασε πριν λίγο και οι κάτοικοι έχουν πανικοβληθεί! Πού χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, 4,6 Ρίχτερ κατέγραψαν οι δείκτες του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 221 χιλιόμετρα από τη χώρα, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 80 χιλιόμετρα.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ!

Σεισμός χτύπησε την Κάρπαθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός χτύπησε την Κάρπαθο και οι κάτοικοι ήταν ανάστατοι..... πόσα Ρίχτερ όμως ήταν η σεισμική δόνηση;

Στις 05:39 ώρα Ελλάδας, σημειώθηκε σεισμός, μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καρπάθου, στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι του νησιού... ένιωσαν για τα καλά την σεισμική δόνηση, η οποία ωστόσο δεν ήταν ικανή για να τους ανησυχήσει. Είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα περίπου και γι’ αυτό και έγινε αισθητός ο σεισμός. Ήταν χαμηλής έντασης ωστόσο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει τελευταία στις σεισμικές δονήσεις, καθώς πριν ένα μήνα περίπου έζησαν έναν ισχυρό σεισμό, μεγέθους 4,9 Ρίχτερ.

Σεισμός: 4,7 Ρίχτερ! Πού χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ χτύπησε και ο Εγκέλαδος έκανε την εμφάνισή του! Πού έγινε ο σεισμός;

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στα σύνορα του Ιράν με το Ιράκ, 178 χιλιόμετρα μακρυά απο τη Βαγδάτη.

Όπως αναφέρει η αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ! Στη θάλασσα το επίκεντρο!

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με το επίκεντρο να βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο!

Η δόνηση αναστάτωσε τους σεισμολόγους!

Συγκεκριμένα Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07.39 ώρα Ελλάδας σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 657 χλμ. νότια της περιοχής Shizuoka-shi και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 447 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.