Μπαράζ σεισμών! 3,7 Ρίχτερ χτύπησε την...

Πού χτύπησε η σεισμική δόνηση;

Μπαράζ σεισμών! 3,7 Ρίχτερ χτύπησε την...

Μπαράζ σεισμών είχαμε χτες και 3,7 Ρίχτερ χτύπησε την...

Ρώμη, το βράδυ της Κυριακής!

Ο σεισμός δεν ήταν σημαντικού μεγέθους, όμως το πολύ χαμηλό εστιακό βάθος, τον έκανε ιδιαίτερα αισθητό. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης της Ρώμης, αναστατώθηκε από τον σεισμό, όπως αναφέρουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, που τονίζουν ωστόσο πως δεν σημειώθηκαν ζημιές οι τραυματίες.

Ωστόσο, γραμμή του μετρό σταμάτησε την λειτουργίας της για αρκετή ώρα εξαιτίας του σεισμού, που είχε επίκεντρο την περιοχή Κολόνα, μικρή πόλη ανατολικά της Ρώμης. Πολλοί κάτοικοι στην Κολόνα και περιοχές γύρω από αυτή βγήκαν πάντως από τα σπίτια τους όταν έγινε η δόνηση, η οποία καταγράφηκε από το ιταλικό ινστιτούτο γεωφυσικής στις 22:43 ώρα Ελλάδας.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος, 9 χιλιόμετρα, γεγονός το οποίο εξηγεί το γιατί έγινε τόσο αισθητή παρότι ασθενής, εξήγησαν σεισμολόγοι στο πρακτορείο ειδήσεων AGI. Η ιταλική πρωτεύουσα δεν βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή, αλλά οι σεισμικές δονήσεις στη γειτονική περιοχή Αμπρούτσο, όπου η δραστηριότητα είναι έντονη, γίνονται αρκετά συχνά αισθητοί στη Ρώμη.


Σεισμός τώρα 6,1 Ρίχτερ! Πού έγινε το «χτύπημα»;

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ καταγράφηκε τώρα! Πού έγινε το «χτύπημα»;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:07 (ώρα Ελλάδας) στην περιοχή της Ινδονησίας και της Παπούα Νέα Γουινέας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 247 χιλιόμετρα από την Γιαγιαπούρα, ενώ η αρμόδια αρχή εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σεισμός τώρα 6,1 Ρίχτερ! Πού έγινε το «χτύπημα»;;
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό, καθώς μετρήθηκε μόλις στα δύο χιλιόμετρα.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ! Πού χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ έσκασε πριν λίγο και οι κάτοικοι έχουν πανικοβληθεί! Πού χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, 4,6 Ρίχτερ κατέγραψαν οι δείκτες του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 221 χιλιόμετρα από τη χώρα, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 80 χιλιόμετρα.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ!