Τραγικό! Άγριο ξύλο σε τηλεοπτική εκπομπή!

Στον αέρα γρονθοκοπήθηκε ο δημοσιογράφος!

Τραγικό! Άγριο ξύλο σε τηλεοπτική εκπομπή!

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής. Ο καλεσμένος, δημοσιογράφο γρονθοκόπησε τον μπροστά στις κάμερες.

Πρωταγωνιστές του επεισοδίου ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Pakistan Tehreek-e-Insaf, Μασρούρ Αλί Σιγιάλ και ο δημοσιογράφος Ιμτιάζ Καν.

Όλα άρχισαν όταν ο Σιγιάλ προειδοποίησε τον συνομιλητή του για τον τόνο της φωνής του. Ο Καν ανταπάντησε ότι δεν θα ανεχθεί το ύφος του πολιτικού. Η ένταση συνεχίστηκε και λίγο μετά οι δύο... αντιμαχόμενες πλευρές σηκώθηκαν όρθιοι και τότε ο Σιγιάλ έσπρωξε τον Καν ρίχνοντας τον στο έδαφος.

Ο δημοσιογράφος σηκώθηκε όρθιος, αντεπιτέθηκε αλλά ο πολιτικός απάντησε με μια γροθιά.

Τον καβγά σταμάτησαν οι ψυχραιμότεροι που κατάφεραν να χωρίσουν τους δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, οι οποίοι παρά το ξύλο στη συνέχεια κάθισαν ξανά ο ένας δίπλα στον άλλον.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Τεράστιος κίνδυνος για την Ακρόπολη!

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν για το μέλλον των αρχαίων μνημείων! Τεράστιος κίνδυνος για την Ακρόπολη!

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τα αρχαία μνημεία της Ελλάδας, ανάμεσά τους και την Ακρόπολη, έναν από τους αρχαιολογικούς χώρους με τις περισσότερες επισκέψεις παγκοσμίως, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters, που αναλύει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα αρχαιοελληνικά μνημεία. «Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η όξινη βροχή διαβρώνουν τα μάρμαρα, ενώ ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ξηρασίες ή καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει δομικά προβλήματα σε αρχαία τείχη και ναούς», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Tο ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει πως παρόλο που ο λόφος της Ακρόπολης, όπου στέκεται ο Παρθενώνας, είναι πιθανότατα ο καλύτερα διατηρημένος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας, υπάρχουν σημάδια πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τα μνημεία του ιερού βράχου.

«Στα τείχη της αρχαίας πόλης υπάρχει μεγαλύτερη διάβρωση συγκριτικά με το παρελθόν», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η Μαρία Βλαζάκη, γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «προσπάθειες συντήρησης και προστασίας της Ακρόπολης και των μνημείων της γίνονται από τα μέσα της δεκαετίας του '70, ωστόσο η χώρα έχει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, εκτεθειμένους αρχαιολογικούς χώρους». «Κάθε χρόνο έχουμε περισσότερες περιπτώσεις... Δίνουμε περισσότερα χρήματα για να προστατεύσουμε τα τείχη των αρχαίων πόλεων που στο παρελθόν δεν είχαν προβλήματα», λέει η κ. Βλαζάκη.

Η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας έχει πληγεί έντονα από φονικές πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές. «Μια πυρκαγιά στην Πελοπόννησο το 2007 απείλησε να καταστρέψει ναούς και στάδια στην Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων», υπενθυμίζει το πρακτορείο.

Στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αναφέρθηκε και ο καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, τονίζοντας ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν γίνει πιο συχνά και οι ξαφνικές εναλλαγές από περιόδους πλημμυρών σε περιόδους ξηρασίας αποσταθεροποιούν τα μνημεία. «Η Ελλάδα πρέπει να προστατεύσει καλύτερα τα μνημεία της και χρειάζεται ένα σύστημα παρακολούθησης που θα μπορούσε να παράσχει επιπλέον προστασία σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών», τονίζει ο κ. Ζερεφός.