Σοκ! Ποδοπατήθηκαν έξω από στάδιο! 16 νεκροί ο απολογισμός!

Ασύλληπτη τραγωδία!

Σοκ! Ποδοπατήθηκαν έξω από στάδιο! 16 νεκροί ο απολογισμός!

Τραγωδία στη Μαδαγασκάρη αφού 16 είναι οι νεκροί στην εθνική εορτή της χώρας! Δυστυχώς ποδοπατήθηκαν έξω από το εθνικό στάδιο..Μεταξύ των θυμάτων ήταν και τρία παιδιά - 80 τραυματίες..

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τα πτώματα 16 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και τρία παιδιά, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου HJRA. Λίγο νωρίτερα, ο διευθυντής του νοσοκομείου, καθηγητής Αλίσον Ολίβα Ρακότο, είχε κάνει λόγο για 15 νεκρούς και 80 τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα έξω από το στάδιο Μαχαμασίνα, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες άνθρωποι για να παρακολουθήσουν μια συναυλία, μετά τη στρατιωτική παρέλαση. Όταν ολοκληρώθηκε η παρέλαση, οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας άνοιξαν τις πύλες ώστε να μπορέσουν να βγουν οι θεατές από τον χώρο, προκαλώντας όμως έτσι την κίνηση του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί απ' έξω και ήθελε να μπει μέσα.

Ποδοπατήθηκαν έξω από στάδιο! 16 νεκροί ο απολογισμός!

Οι υπεύθυνοι έκλεισαν αμέσως τις πύλες και μπλόκαραν το πλήθος, με αποτέλεσμα δεκάδες να ποδοπατηθούν και να τραυματιστούν.

"Όταν οι διοργανωτές άνοιξαν την πύλη εμείς ήμασταν στην πρώτη σειρά, περιμέναμε, είχαμε καλή θέση στο πεζοδρόμιο", αφηγήθηκε ο Ζαν Κλοντ Ετιέν Ρακοτοαριμανάνα, 29 ετών, ο οποίος γλίτωσε με λίγους μώλωπες. "Όμως ξαφνικά ο κόσμος έτρεξε για να μπει μπροστά μας. Μας παρέσυραν, κάποιοι μάλιστα μας έριξαν γροθιές, άλλοι μας τραβούσαν προς τα πίσω. Μόνο αυτά θυμάμαι, μετά λιποθύμησα", πρόσθεσε.

Πέρσι τον Σεπτέμβριο, κάτω από παρόμοιες συνθήκες στην είσοδο του ίδιου σταδίου όπου διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Μαδαγασκάρης και Σενεγάλης, είχε σκοτωθεί ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι 30. Ακριβώς πριν από τρία χρόνια, μια αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την εθνική εορτή της χώρας, επίσης στο στάδιο Μαχαμασίνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 100.

Στους 28 έφτασαν οι νεκροί μετά από την κατάρρευση κτιρίου!

Τους 28 έφτασαν οι νεκροί μετά από την επτωόφορου κατάρρευση κτιρίου!

Δύο άνθρωποι βρέθηκαν ως εκ θαύματος ζωντανοί στα συντρίμμια της τραγωδίας.

Οι νεκροί από το δυστύχημα αυτό ανέρχονται στους 28, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό. Άλλοι 24 εργάτες τραυματίστηκαν ενώ δέκα αγνοούνται.

Από το Σάββατο τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν μόνο νεκρούς από τα συντρίμμια. Αναπάντεχα, σήμερα, βρήκαν ζωντανούς δύο άνδρες, εγκλωβισμένους ανάμεσα σε πλάκες μπετόν και σίδερα.

Στους 28 έφτασαν οι νεκροί μετά από την κατάρρευση κτιρίου!

"Άκουγα τον θόρυβο που έκαναν οι διασώστες, φώναζα βοήθεια αλλά εκείνοι δεν με άκουγαν" είπε ο ένας από τους δύο, ο 41χρονος Ρος Σίτα. "Δίπλα μου υπήρχε ένα πτώμα. Δεν είχα τίποτα να πιω", συνέχισε, δηλώνοντας "πολύ τυχερός που επέζησε".

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Κινέζος ιδιοκτήτης της εταιρείας και ο υπεύθυνος του εργοταξίου, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.