Γιάννης Καλλιάνος: Έξαλλος ο γνωστός μετεωρολόγος! «Κακώς έκλεισε η Ακρόπολη»!

Ξέσπασε δημόσια!

Γιάννης Καλλιάνος: Έξαλλος ο γνωστός μετεωρολόγος! «Κακώς έκλεισε η Ακρόπολη»!

Έξαλλος ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος! «Κακώς έκλεισε η Ακρόπολη»!

Η είδηση ότι έκλεισε η Ακρόπολη λόγω καύσωνα φαίνεται να εξόργισε τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο ίδιος έγραψε:

«Δεν σταματούν να κάνουν λάθη οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης, ακόμα και δύο ημέρες πριν τις εκλογές. Σήμερα... ανακάλυψαν ότι επικρατεί ισχυρός καύσωναςκαι μάλιστα έσπευσαν να κλείσουν την Ακρόπολη, στερώντας το δικαίωμα σε εκατοντάδες τουρίστες να επισκεφθούν το μνημείο.

Πριν από λίγες ημέρες, εγώ ο ίδιος σας είχα ενημερώσει για την επικείμενη θερμή εισβολή εισβολή που, μάλιστα, σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα άγγιζε τους 39-40°C, όπως και έγινε. Για παράδειγμα στην Αιτ/νία, στην Αργολίδα ή στην Κορινθία υπήρξαν περιοχές που η θερμοκρασία έφτασε στους 39°C. Στην Αθήνα ο υδράργυρος άγγιξε για λίγη ώρα τους 38°C. Όχι όμως, δεν είναι καύσωνας αυτός. Θερμή μεταφορά αερίων μαζών ναι -όχι όμως καύσωνας.

Γι' αυτούς που δεν γνωρίζουν ή που θέλουν να μάθουν, σας δίνω τον ορισμό του καύσωνα για την Ελλάδα, διότι ταυτόχρονα πρέπει να ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις.

Α. H μέγιστη θερμοκρασία να είναι μεγαλύτερη ή ίση των 39 βαθμών Κελσίου.
Β. H ελάχιστη θερμοκρασία να είναι μεγαλύτερη των 26 βαθμών Κελσίου.
Γ. Να επικρατεί άπνοια ή εξασθενημένοι άνεμοι
Δ. Οι υψηλές θερμοκρασίες να παρατηρούνται σε μεγάλη έκταση της Ελλάδας και η διάρκειά τους υπερβαίνει τις τρεις (3) ημέρες.

Επειδή λοιπόν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει (προφανώς και για την περιοχή της Αττικής), καλό θα είναι, οι υπεύθυνοι που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις, να γνωρίζουν καλά, πριν δημιουργήσουν τέτοιες συγχύσεις στους τουρίστες, που ήρθαν από την άλλη άκρη του κόσμου για να επισκεφτούν την Ακρόπολη».

Καιρός: Έφτασε ο καύσωνας της "κολάσεως"! Οι περιοχές που έπιασαν τα 40αρια!

Έφτασε στην Ελλάδα ο καύσωνας της "κολάσεως" και ήδη σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος έφτασε τους 40 βαθμούς! Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού!

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του καιρού αυτή την ώρα στη Λάρισα και το Μεσολόγγι το θερμόμετρο δείχνει 39 βαθμούς Κελσίου, στην Πάτρα ο υδράργυρος φτάνει στους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Αγρίνιο καίγεται με 40άρι.

Το «κύμα» έντονης ζέστης κορυφώνεται σήμερα Πέμπτη, με τις μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα Πέμπτη 04/07 και την Παρασκευή 05/07, να φτάνουν 38 – 39 ⁰C και τοπικά τους 40 ⁰C. Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, παρόλα αυτά όμως θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες για την Πέμπτη 04/07.

Αυτή την ώρα, υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, γι’ αυτό οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, ώστε να προστατευθούν από τον καύσωνα.

Καιρός: Έφτασε ο κάυσωνας της κολάσεως! Οι περιοχές που έπιασαν τα 40αρια!

Δείτε παρακάτω τις θερμοκρασίες στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης σύμφωνα με το meteo.gr:

ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 37°C
ΑΙΓΙΝΑ 36°C
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ 33°C
ΒΟΡ.ΑΝΑΤ. ΠΡΟΑΣΤΙΑ 34°C
ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 34°C
ΒΟΥΛΑ - ΒΑΡΚΙΖΑ 37°C
ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 34°C
ΚΑΛΑΜΟΣ - ΩΡΩΠΟΣ 35°C
ΛΑΥΡΙΟ 30°C
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 37°C
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 37°C
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 30°C
ΣΑΛΑΜΙΝΑ 35°C
ΣΠΑΤΑ 33°C
ΣΧΙΝΙΑΣ - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 33°C