Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί: "Μεγάλος καύσωνας θα "χτυπήσει" την χώρα την..."

Έκτακτο!

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί:

"Μεγάλος καύσωνας θα "χτυπήσει" την χώρα την..." - Ο κορυφαίος μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί! Μεγάλη προσοχή!

Μπορεί το Σαββατοκύριακο που έρχεται να πάρουμε μια "ανάσα" από τον καύσωνα, ωστόσο από τη νέα εβδομάδα και πάλι θα έχουμε καύσωνα.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 ξεκαθαρίζει πως η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι πρόσκαιρη, αφού από Δευτέρα και κυρίως Τρίτη και Τετάρτη θα ξεπεράσει ξανά τους 40 βαθμούς. Στο σημείο να σας υπενθυμίσουμε με τι καιρό θα ψηφίσετε την Κυριακή 7 Ιουλίου!

Δραματική πρόβλεψη για την Ελλάδα: Καύσωνας με 45άρια!

Δραματική πρόβλεψη για την Ελλάδα και τον καιρό που θα έχουμε τις επόμενες μέρες! Έρχεται καύσωνας με πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 45 βαθμούς!

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και διατηρείται και στα σημερινά τρεξίματα του καιρικού μοντέλου GFS η τάση που από χθες έχει εμφανιστεί και θέλει την Ελλάδα να δέχεται ένα πολύ ισχυρό κύμα ζέστης από την Αφρική, από την Δευτέρα 8 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Πειραιά, σε περίπτωση που ξέρετε κάποιον να έχει ανάγκη.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τετραήμερο που αν αυτά τα στοιχεία επαληθευτούν και επιβεβαιωθούν στην πράξη, ο υδράργυρος στη χώρα μας θα χτυπήσει κόκκινο, με την κορύφωση του φαινομένου να καταγράφεται για την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Θα δείτε και στους χάρτες που ανά μέρα παρουσιάζεται η θερμοκρασιακή άνοδος, ότι σε κλειστές περιοχές της χώρας δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να αγγίξει ακόμα και τους 45 βαθμούς.

Με τα σημερινά στοιχεία από την Παρασκευή 12 Ιουλίου αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Είναι πολλές, ωστόσο, οι μέρες που απομένουν μέχρι και την μεθεπόμενη εβδομάδα, γι' αυτό και καταγράφουμε τα δεδομένα του συγκεκριμένου καιρικού μοντέλου ως τάση, αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψουν διαφορές. Και όταν μιλάμε για καύσωνα και θερμοκρασίες 45 βαθμών, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι και τρεις βαθμούς μικρότερη να είναι τελικά η θερμοκρασία θα πρόκειται για τεράστια διαφορά.

Σε σχέση, τώρα, με τις θερμοκρασίες για την Κυριακή των εκλογών, θα δείτε στους χάρτες στην γκάλερι πως δεν αναμένεται πουθενά στη χώρα να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου. Να σας θυμίσουμε ότι η Ακρόπολη είναι κλειστή λόφω καύσωνα!

Δείτε, λοιπόν, στην γκάλερι όλες τις κάρτες με την ανά ημέρα καταγραφή της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα κορύφωσης του ισχυρού καύσωνα που το συγκεκριμένο μοντέλο «βλέπει» να πλήττει τη χώρα μας

Καιρός: Δροσερό Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα... Σαχάρα!

Δροσίζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, ενώ από τη Δευτέρα αναμένουμε καυτή εισβολή με νέο κύμα καύσωνα να χτυπάει τη χώρα και να γινόμαστε... Σαχάρα!

Το πρώτο κύμα καύσωνα αποτελεί σταδιακά παρελθόν για τη χώρα μας, καθώς από σήμερα Παρασκευή θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο η κατάσταση θα θυμίζει... αρχές Ιουλίου, καθώς οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τα... καλά νέα θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα, καθώς η χώρα θα μπει και πάλι στο καμίνι, με 40άρια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες στα βόρεια τμήματα και πιθανόν στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά και υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 38 βαθμούς Κελσίου), 20 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου), 24 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 34 βαθμούς στην Κρήτη (στη Νότια Κρήτη τοπικά έως τους 39-40 βαθμούς Κελσίου), 23 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στην Ανατολική Ρόδο τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικό μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Σε κανονικά επίπεδα το Σάββατο

Το Σάββατο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα
εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

«Τσιμπάει» η θερμοκρασία από την Κυριακή

Την Κυριακή θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Καθεστώς... Σαχάρας Δευτέρα και Τρίτη

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς.