Καιρός: Ζέστη και μποφόρ πριν τις κάλπες!

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ πριν τις κάλπες!

Ο καιρός σήμερα: Αυξημένη θα είναι το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία, οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, ενώ θα υπάρχει και περιορισμένη αστάθεια.

Σήμερα Σαββάτο 06/07 τοπικά φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο, ενώ την Κυριακή 07/07 τα φαινόμενα θα είναι λίγα και τοπικά, κατά κύριο λόγο στην Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία το Σάββατο 06/07 αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37 έως 38oC στα ηπειρωτικά και τους 35oC στις νησιωτικές περιοχές.

Την Κυριακή 07/07 θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους κατά τόπους τους 38 με 39oC στα ηπειρωτικά και τους 36 με 37oC στις νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Στο Αιγαίο οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 έως 6 μποφόρ όμως στο Νότιο Αιγαίο το Σαββάτο 06/07 και την Κυριακή 07/07 θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους και τα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα κατά τη διαρκεια της ημέρας στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και κατά τόπους στη Δυτική Στερεά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της Ανατολικης Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να σημειωθουν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 7 Ιουλίου
Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί: "Μεγάλος καύσωνας θα "χτυπήσει" την χώρα την..."

"Μεγάλος καύσωνας θα "χτυπήσει" την χώρα την..." - Ο κορυφαίος μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί! Μεγάλη προσοχή!

Μπορεί το Σαββατοκύριακο που έρχεται να πάρουμε μια "ανάσα" από τον καύσωνα, ωστόσο από τη νέα εβδομάδα και πάλι θα έχουμε καύσωνα.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 ξεκαθαρίζει πως η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι πρόσκαιρη, αφού από Δευτέρα και κυρίως Τρίτη και Τετάρτη θα ξεπεράσει ξανά τους 40 βαθμούς. Στο σημείο να σας υπενθυμίσουμε με τι καιρό θα ψηφίσετε την Κυριακή 7 Ιουλίου!

Δραματική πρόβλεψη για την Ελλάδα: Καύσωνας με 45άρια!

Δραματική πρόβλεψη για την Ελλάδα και τον καιρό που θα έχουμε τις επόμενες μέρες! Έρχεται καύσωνας με πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 45 βαθμούς!

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και διατηρείται και στα σημερινά τρεξίματα του καιρικού μοντέλου GFS η τάση που από χθες έχει εμφανιστεί και θέλει την Ελλάδα να δέχεται ένα πολύ ισχυρό κύμα ζέστης από την Αφρική, από την Δευτέρα 8 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Πειραιά, σε περίπτωση που ξέρετε κάποιον να έχει ανάγκη.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τετραήμερο που αν αυτά τα στοιχεία επαληθευτούν και επιβεβαιωθούν στην πράξη, ο υδράργυρος στη χώρα μας θα χτυπήσει κόκκινο, με την κορύφωση του φαινομένου να καταγράφεται για την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Θα δείτε και στους χάρτες που ανά μέρα παρουσιάζεται η θερμοκρασιακή άνοδος, ότι σε κλειστές περιοχές της χώρας δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να αγγίξει ακόμα και τους 45 βαθμούς.

Με τα σημερινά στοιχεία από την Παρασκευή 12 Ιουλίου αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Είναι πολλές, ωστόσο, οι μέρες που απομένουν μέχρι και την μεθεπόμενη εβδομάδα, γι' αυτό και καταγράφουμε τα δεδομένα του συγκεκριμένου καιρικού μοντέλου ως τάση, αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψουν διαφορές. Και όταν μιλάμε για καύσωνα και θερμοκρασίες 45 βαθμών, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι και τρεις βαθμούς μικρότερη να είναι τελικά η θερμοκρασία θα πρόκειται για τεράστια διαφορά.

Σε σχέση, τώρα, με τις θερμοκρασίες για την Κυριακή των εκλογών, θα δείτε στους χάρτες στην γκάλερι πως δεν αναμένεται πουθενά στη χώρα να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου. Να σας θυμίσουμε ότι η Ακρόπολη είναι κλειστή λόφω καύσωνα!

Δείτε, λοιπόν, στην γκάλερι όλες τις κάρτες με την ανά ημέρα καταγραφή της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα κορύφωσης του ισχυρού καύσωνα που το συγκεκριμένο μοντέλο «βλέπει» να πλήττει τη χώρα μας