Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό χάος στην εθνική οδό!

Τεράστιο μποτιλιάρισμα!

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό χάος στην εθνική οδό!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 07.07.2019 13:01

Αυξημένη κίνηση υπάρχει στους δρόμους με κυκλοφοριακό χάος στην εθνική οδό!

Τεράστιο μποτιλιάρισμα καταγράφεται αυτή την ώρα, 11:30, από τα διόδια της Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο, με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το korinthostv.gr αποτυπώνουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου, ανήμερα των εθνικών εκλογών, ημέρα που οι Έλληνες ψηφοφόροι σπεύδουν να φτάσουν στον προορισμό τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Μια ανάσα πριν από τις Εκλογές 2019 και υπενθυμίζεται πως χωρίς να καταβάλουν διόδια διέρχονται, ήδη από τις 12:00 του Σαββάτου και μέχρι τις 8.00 το πρωί της Δευτέρας, οι πολίτες σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους προς τον τόπο όπου ψηφίζουν.

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό χάος στην εθνική οδό!

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό χάος στην εθνική οδό!

Εκλογές: Τι κυρώσεις υπάρχουν αν δεν πάτε να ψηφίσετε;

Ποιες είναι οι κυρώσεις που θα υποστείτε αν δεν πάτε να ψηφίσετε στις βουλευτικές εκλογές;

Οι βουλευτικές εκλογές 2019 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία ένα ποσοστό θα απέχει από τις κάλπες.

Οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση της Singular Logic αναμένεται κατά τις 21:00.

Ενα πάγιο ζήτημα για τις εκλογές είναι το ποσοστό της αποχής, που λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, σήμερα, φοβίζει κόμματα, υποψηφίους και αναλυτές.

Πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαμηνύσει σχετικά ότι «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική». Θυμίζουμε πως τα διόδια είναι ανοιχτά σήμερα!

Βουλευτικές εκλογές 2019: Ποιοι έχουν δικαίωμα στην... αποχή

Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές 2019, ωστόσο, υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων που μπορούν να απαλλάσσονται νόμιμα από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Πρόκειται για:

α) όλους όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και
β) όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους
Η παράγραφος 5 του άρθρου 51 του Συντάγματος αναφέρει ρητά ότι «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική», ενώ σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, η μη αιτιολογημένη αποχή από τις εκλογές επισύρει κυρώσεις. Η συγκεκριμένη διάταξη, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΣ έχει εκδώσει εγκύκλιο με ειδικές οδηγίες προς τους ψηφοφόρους για τις βουλευτικές εκλογές 2019.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εκλογές 2019: Το επικό σκίτσο του Αρκά για την ήττα του Τσίπρα!

Περιστέρα Μπαζιάνα: Στο πλευρό του Τσίπρα μετά την ήττα του στις εκλογές! Οι φωτογραφίες που μαρτυρούν τη σύγχυσή της!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!

Share