Εκλογές: Η απίστευτη γκάφα με τον Γιώργο Παπανδρέου! Το εκλογικό κέντρο ήταν κλειστό! (Βίντεο)

Δεν έχει ξαναγίνει!

Εκλογές: Η απίστευτη γκάφα με τον Γιώργο Παπανδρέου! Το εκλογικό κέντρο ήταν κλειστό! (Βίντεο)

Απίστευτη γκάφα με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς το εκλογικό κέντρο που θα ψήφιζε ήταν κλειστό!

Ο πρώην πρωθυπουργός θα γινόταν ρεζίλι αν δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως!

«Χθες υπήρχε μία ενημέρωση από τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό και υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας με το ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Παπανδρέου, ότι θα βρεθεί σε ένα σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας.

Το οποίο μάλιστα, φέρει και το όνομα του πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου. Πάμε λοιπόν και εμείς το πρωί με το συνεργείο στις έξι το πρωί… το βλέπουμε κλειστό. Όσο πλησίαζε η ώρα άρχισε να έρχεται και ο κόσμος, γιατί είναι ένα από τα πιο μεγάλα συγκροτήματα όπου τα τελευταία 20 χρόνια πραγματοποιούνται εκλογικές διαδικασίες. Μετά από αρκετή ώρα μάθαμε ότι δεν είναι εκλογικό κέντρο και ότι υπήρχε αυτό το μπέρδεμα με τον Γιώργο Παπανδρέου», ήταν τα λόγια του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ!

Δείτε το βίντεο

Εκλογές: Τι κυρώσεις υπάρχουν αν δεν πάτε να ψηφίσετε;

Ποιες είναι οι κυρώσεις που θα υποστείτε αν δεν πάτε να ψηφίσετε στις βουλευτικές εκλογές;

Οι βουλευτικές εκλογές 2019 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία ένα ποσοστό θα απέχει από τις κάλπες.

Οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση της Singular Logic αναμένεται κατά τις 21:00.

Ενα πάγιο ζήτημα για τις εκλογές είναι το ποσοστό της αποχής, που λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, σήμερα, φοβίζει κόμματα, υποψηφίους και αναλυτές.

Πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαμηνύσει σχετικά ότι «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική». Θυμίζουμε πως τα διόδια είναι ανοιχτά σήμερα!

Βουλευτικές εκλογές 2019: Ποιοι έχουν δικαίωμα στην... αποχή

Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές 2019, ωστόσο, υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων που μπορούν να απαλλάσσονται νόμιμα από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Πρόκειται για:

α) όλους όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και
β) όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους
Η παράγραφος 5 του άρθρου 51 του Συντάγματος αναφέρει ρητά ότι «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική», ενώ σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, η μη αιτιολογημένη αποχή από τις εκλογές επισύρει κυρώσεις. Η συγκεκριμένη διάταξη, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΣ έχει εκδώσει εγκύκλιο με ειδικές οδηγίες προς τους ψηφοφόρους για τις βουλευτικές εκλογές 2019.

Πηγή: iefimerida.gr