Καιρός: Έρχεται τρομερός καύσωνας από τη Δευτέρα!

Πότε θα πέσει η θερμοκρασία;

Καιρός: Έρχεται τρομερός καύσωνας από τη Δευτέρα!

Τρομερός καύσωνας έρχεται από τη Δευτέρα, με τις καιρικές συνθήκες να είναι δύσκολες!

Ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 42 βαθμούς!

Συνεχίζεται και σήμερα το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα, ενώ σε κάποιες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός όμως πρόκειται να αλλάξει μέσα στην εβδομάδα, καθώς την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια. Θα τρελαθείτε με το πόσοι κεραυνοί έπεσαν χθες!

Ακολουθεί η γενική πρόγνωση του καιρού, από τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου έως και το Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019.

Ο καιρός τη Δευτέρα 08-07-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε υψηλά επίπεδα, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και κατά τόπους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη 09-07-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 10-07-2019
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια, ωστόσο στα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Ο καιρός την Πέμπτη 11-07-2019
Στα βόρεια, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Ο καιρός την Παρασκευή 12-07-2019
Στα ανατολικά, τα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σάββατο 13-07-2019
Γενικά αίθριος καιρός και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τα δυτικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Με τι καιρό θα ψηφίσουμε σήμερα; Που θα ρίχνει καρεκλοπόδαρα;

Με τι καιρό θα ψηφίσουμε σήμερα και πού θα ρίχνει καρεκλοπόδαρα;

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι που κατά τόπους θα είναι πυκνές, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Πελοπόννησο και την Κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 18 έως 36, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά από 20 έως 39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 34.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, το μεσημέρι και απόγευμα όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς