Καιρός σήμερα: Καζάνι που βράζει η Ελλάδα! Πότε θα δροσίσει;

Καύσωνας έως 42 βαθμούς!

Καιρός σήμερα: Καζάνι που βράζει η Ελλάδα! Πότε θα δροσίσει;

Ο καιρός «μυρίζει» καλοκαίρι, με το νέο... κύμα καύσωνα να ανεβάζει τη θερμοκρασία στα ύψη.

Ένα «καυτό» διήμερο θα βιώσει η χώρα, με την θερμοκρασία, ωστόσο, να πέφτει την Πέμπτη ακόμη και πάνω από 10 βαθμούς από τα βόρεια.


Τη Δευτέρα η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς στη Κάτω Τιθορέα και τη Λαμία, ενώ 39 βαθμούς είχε η Λάρισα, η Τανάγρα, η Ν. Φιλαδέλφεια και το Άργος και 38 οι Σέρρες, η Ελευσίνα και η Καλαμάτα.

Σήμερα Τρίτη οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν στο εσωτερικό της Θεσσαλίας όπως αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στον πιο κάτω χάρτη, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ.

Καιρός σήμερα! Ποια η θερμοκρασία και πότε θα δροσίσει;


Την Τετάρτη θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες με τιμές που οριακά σε τοπικό επίπεδο θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς και αυτό αποτυπώνεται στον επόμενο χάρτη.

Καιρός σήμερα! Ποια η θερμοκρασία και πότε θα δροσίσει;

Καιρός σήμερα! Ποια η θερμοκρασία και πότε θα δροσίσει;

Καιρός σήμερα! Ποια η θερμοκρασία και πότε θα δροσίσει;

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη:

Ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους συνθήκες καύσωνα στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019. Τις θερμές ώρες της ημέρας νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά δίνοντας τοπικές μπόρες ή βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 38, στην Κεντρική Ελλάδα από 20 έως 41 βαθμούς και ενδεχομένως τοπικά στη Θεσσαλία 42, στην Ήπειρο από 20 έως 35 βαθμούς, στη Δυτική Στερεά και στα ανατολικά ηπειρωτικά από 22 έως 40, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 22 έως 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 20 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 37 και στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά πελάγη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και από τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Καιρός σήμερα! Ποια η θερμοκρασία και πότε θα δροσίσει;

Κορύφωση και καύσωνας με καταιγίδες την Τετάρτη

Την Τετάρτη αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Ήπειρο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Καιρός σήμερα! Ποια η θερμοκρασία και πότε θα δροσίσει;

Πτώση μέχρι και 10 βαθμούς την Πέμπτη

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Καιρός σήμερα! Ποια η θερμοκρασία και πότε θα δροσίσει;

Καιρός σήμερα: Στα ύψη ο υδράργυρος! Αναλυτική πρόγνωση!

Τι καιρό θα κάνει σήμερα; Στα ύψη ο υδράργυρος! Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση!

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα, Τρίτη. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα ορεινά.


Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 ή νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 39 κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.