Σεισμός ταρακούνησε την Αμαλιάδα!

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός ταρακούνησε την Αμαλιάδα!

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/7) στην Αμαλιάδα, ταρακουνώντας την περιοχή!

Το επίκεντρο εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα νότια της Αμαλιάδας και με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η δόνηση ήταν μικρή, μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο έγινε αισθητή από τους κατοίκους που πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους. Ο λόγος που ήταν αισθητός ο σεισμός, ήταν το χαμηλό εστιακό βάθος του, καθώς αυτό ήταν στα 5 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν μόλις δύο χιλιόμετρα νότια της πόλης της Αμαλιάδας, ενώ σύμφωνα με το ilialive.gr, νωρίτερα ακούστηκε άλλο ένα βουητό, το οποίο ενδεχομένως προέρχεται από άλλη, ασθενέστερη σεισμική δόνηση. Η περιοχή του νομού Ηλείας έχει υποστεί δεκάδες σεισμούς την φετινή χρονιά, αλλά αυτός ήταν χαμηλής έντασης.

Σεισμός ταρακούνησε την Αμαλιάδα!

Σεισμός αναστάτωσε τη Ζάκυνθο!

Σεισμός αναστάτωσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (17/7) το νησί της Ζακύνθου, με το επίκεντρο να βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο!

Η δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους του νησιού και καταγράφηκε στις 06:40!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC) η δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ! Σεισμός είχε αναστατώσει και την Καστοριά!

Το επίκεντρο βρίσκεται σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, κοντά στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα 24 χλμ. νοτιοδυτικά του νησιού!

Σεισμός αναστάτωσε τη Ζάκυνθο!

Η αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος λιγότερο από 1 χλμ., και επίκεντρο τα 61 χλμ. νοτιοδυτικά από την πόλη της Ζακύνθου.

Ισχυρός σεισμός 5,7 ρίχτερ!

Ένας ακόμη δυνατός σεισμός ταρακούνησε την Ινδονησία, αυτή τη φορά, στα δυτικά της Ντενπασάρ, 5,7 ρίχτερ!

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ (αρχικά μετρήθηκε 6,1, αλλά αυτό άλλαξε), αλλά είχε μεγάλο εστιακό βάθος, που έφτανε τα 102 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε ανοιχτά του Μπαλί, στις 03:19 τα ξημερώματα για την Ελλάδα, με επίκεντρο στα 82 χιλιόμετρα δυτικά της Ντενπασάρ.

Μεγάλη προσοχή: Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν για εγκέλαδο - Σε ποια περιοχή της χώρας θα χτυπήσει μεγάλος σεισμός!

Το θετικό είναι πως δεν υπήρξε ειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπάρχουν μερικές υλικές ζημιές, αλλά καμία αναφορά για τραυματισμούς. Στην περιοχή που έγινε αισθητός ο σεισμός, υπολογίζεται ότι ζουν κοντά στα 5 εκατομμύρια κάτοικοι. Κάποια ξενοδοχεία, προληπτικά εκκενώθηκαν, καθώς υπήρξαν αρκετές ζημιές στη περιοχή.

Η Ινδονησία είναι μαθημένοι στους σεισμούς, καθώς κάθε χρόνο δίνει τουλάχιστον έναν έντονο. Πέρυσι στο Μπαλί είχε κάνει σεισμό 7 Ρίχτερ με 37 νεκρούς, ενώ και φέτος η περιοχή έχει δώσει ανάλογα μεγάλους σεισμούς, με τον τελευταίο επίσης στα 7 Ρίχτερ.