Τεράστια πυρκαγιά σε κτίριο που στεγάζεται μεγάλη εταιρία! Νεκροί και 40 τραυματίες! (Βίντεο)

Υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό!

Τεράστια πυρκαγιά σε κτίριο που στεγάζεται μεγάλη εταιρία! Νεκροί και 40 τραυματίες! (Βίντεο)

Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε σε κτίριο που στεγάζεται μεγάλη εταιρία! Υπάρχουν νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες!

Οι πυροσβέστες έχουν την υποψία πως η φωτιά έχει προκληθεί από εμπρησμό!

Τη ζωή τουλάχιστον ενός ατόμου έχει στοιχίσει η φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο της εταιρίας Kyoto Animation, η οποία δημιουργεί τηλεοπτικές παραγωγές κινουμένων σχεδίων και μάλιστα θεωρείται από τις κορυφαίες στη χώρα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 10:30 το πρωί, τοπική ώρα (04:30 Ελλάδας) και σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Ιαπωνία, θεωρούν πως η πυρκαγιά πιθανότατα προήλθε από εμπρησμό. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και 40 τραυματίες, δέκα εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ωστόσο οι Αρχές αναφέρουν πως αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος, αν και έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν, μόνος ένας θάνατος. Ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο!

Υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος, όπως ειπώθηκε στο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο αστυνομική πηγή. Αρχικά υπήρχε πληροφορία για 30 τραυματίες και 10 άτομα που δεν είχαν τις αισθήσεις τους, αλλά ο αριθμός άλλαξε από την πυροσβεστική, που κάνει λόγο για τουλάχιστον 40 τραυματίες.

Τρόμος! Ξέσπασε πυρκαγιά σε μουσικό φεστιβάλ! (Βίντεο)

Επικράτησε τρόμος σε μουσικό φεστιβάλ όταν ξέσπασε πυρκαγιά!

Όλοι άρχισαν να τρέχουν άρον άρον όταν η διασκέδαση έγινε εφιάλτης.

Η πυρκαγιά φαινόταν να πλησιάζει και οι τουρίστες που είχαν συγκεντρωθεί στο νησί Pag, στην Κροατία, για το «Fresh Island Fest» το έβαλαν στα πόδια για να σωθούν! Πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για απώλειες.

Μεγάλη φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο! Τεράστια πυροσβεστική δύναμη στην περιοχή!

Ο διοργανωτής του φεστιβάλ Fresh Island Fest, έγραψε στο Twitter την Τρίτη 16 Ιουλίου ότι: μια δασική πυρκαγιά κοντά στην παραλία Zrce οδήγησε στην εκκένωση των καλεσμένων του φεστιβάλ και τη μεταφορά τους σε κοντινό χώρο στάθμευσης.

«Η ασφάλεια του κόσμου είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς και συνεργαστήκαμε με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να περιορίσουμε τη φωτιά, μεταφέροντας τους επισκέπτες εκτός του χώρου όπου ήταν εφικτό και ασφαλές», ανέφεραν οι διοργανωτές του event στο Twitter.

Σύμφωνα την Daily Mirror, το ετήσιο πάρτι, το οποίο ξεκίνησε το 2012, έχει γίνει το μεγαλύτερο φεστιβάλ χιπ-χοπ όχι μόνο στην Κροατία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, προσελκύοντας τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του είδους.

Συναγερμός στην Αμφίκλεια! Ξέσπασε πυρκαγιά! Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις με εκατοντάδες παιδιά!

Συναγερμός στην Αμφίκλεια! Ξέσπασε πυρκαγιά και εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις με εκατοντάδες παιδιά!

Ισχυρή φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Αμφίκλειας, καθώς στην περιοχή Ελάτη, κοντά στον Επτάλοφο!

Η πυρκαγιά είναι πιθανόν να προκλήθηκε, σύμφωνα με αρμόδιους, από κεραυνό!

Εκείνη την ώρα έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και δημιουργήθηκε ιδιαίτερα μεγάλο μέτωπο πολύ γρήγορα.

Έσπευσαν επιτόπου πυροσβεστικές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουν, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν κατασκηνώσεις που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, καθώς το μέτωπο έδειχνε να κατευθύνεται προς εκεί.

Η επιχείρηση που έγινε μέσα στη νύχτα μεταφέρθηκαν 200 μαθητές που βρίσκονταν σε δύο κατασκηνώσεις κοντά στην Αμφίκλεια στον Παρνασσό. γεμάτες παιδιά και εκτιμήθηκε ότι πρέπει να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους.

Γύρω στις 04:00 το πρωί ολοκληρώθηκε η μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Αμφίκλειας όπου παραμένουν έως και τώρα.

Ενώ περίπου στις 05:30 το πρωί άρχισε να βρέχει με αποτέλεσμα το μέτωπο της φωτιάς να περιοριστεί σε συνδυασμό με τις κινήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων.