Θα μαυρίσει η ψυχή σας με τις νέες φωτογραφίες μέσα από την Παναγία των Παρισίων!

Η φωτιά είχε καταστρέψει το εσωτερικό του ναού!

Θα μαυρίσει η ψυχή σας με τις νέες φωτογραφίες μέσα από την Παναγία των Παρισίων!

Θα σας μαυρίσει η ψυχή μόλις δείτε τις νέες φωτογραφίες μέσα από την Παναγία των Παρισίων και τη ζημιά που έκανε η φωτιά στον ναό!

Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, οι εργασίες καθαρισμού και ανακατασκευής έχουν ήδη αρχίσει στον Ναό που μετρά 850 χρόνια ζωής.

Την Τετάρτη, οι δημοσιογράφοι είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να μπουν μέσα στον Ναό και να δουν τη ζημιά, ενώ την ίδια ώρα μπήκαν συνεργεία που καθαρίζουν ότι άφησαν οι στάχτες και έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια να τον καταστήσουν και πάλι ασφαλή για τους τουρίστες.

Φορώντας ειδική άσπρη φόρμα, μάσκες και κράνη, έπιασαν δουλειά υπό το βλέμμα του υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, Φρανκ Ριστέρ, ξεκινώντας με τον καθαρισμό από τα αποκαΐδια. Θα χρειαστεί χρόνια για να ολοκληρωθεί η εργασία, όμως ο Πρόεδρος της χώρας, Εμάνουελ Μακρόν, έχει ζητήσει να τελειώσουν οι εργασίες μέσα σε μια πενταετία.

Παναγία των Παρισίων: Ακόμη υπάρχει η μυρωδιά από την φωτιά

Στο εσωτερικό του Ναού, αλλά και την οροφή, έχουν τοποθετηθεί παντού προστατευτικά δίχτυα, καθώς ακόμη πέφτουν κομμάτια που έχουν καεί, ενώ λόγω της λιωμένης οροφής, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από τον μόλυβδο.

Ακόμη υπάρχει η έντονη μυρωδιά από τα καμμένα, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως στο εσωτερικό του ναού, τα καθίσματα στέκονται χωρίς να έχουν πάθει το παραμικρό.

Η ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων, δεν μπορεί να ξεκινήσει αν πρώτα δεν αντικατασταθεί η οροφή, η οποία έχει καεί και έχει πέσει στο έδαφος. Έτσι, ξεκινούν με έργα προστασίας των εργατών, καθώς πρέπει να μπουν σχεδόν παντού, δίχτυα για να αποφύγουν αντικείμενα στα κεφάλια τους, που μπορεί να τους τραυματίσουν. Παναγία των Παρισίων: Το συγκλονιστικό εύρημα μέσα στα συντρίμμια!

Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να καταρρεύσει ο ναός και γι’ αυτό τα μηχανήματα επιτρέπονται σε συγκεκριμένες περιοχές του εσωτερικού του.

Ήδη έχει μαζευτεί ένας μεγάλος όγκος από καμμένα αντικείμενα μέσα από την Παναγία των Παρισίων και όλα θα εξεταστούν ένα προς ένα, ώστε να δουν αν μπορεί να σωθεί κάτι, πριν πεταχτεί.

Η Παναγία των Παρισίων κάηκε πιθανότατα από ένα τσιγάρο ή από ηλεκτρική βλάβη, που ξεκίνησε την φωτιά και έφερε τεράστια καταστροφή στο μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού μνημείου.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Είδα τον Χριστό στις φλόγες της Παναγίας των Παρισίων»

Μία γυναίκα από την Σκωτία αποκάλυψε πως είδε τον Χριστό στις φλόγες στην πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων!

Πολλά τα... οράματα!

Η Λέσλι Ρόουαν από την Σκωτία ισχυρίζεται πως όταν διάβαζε την είδηση για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, είδε σε φωτογραφίες την μορφή του Ιησού!

Η 38χρονη μοιράστηκε την εμπειρία της στα social media, ενώ κι άλλοι ισχυρίστηκαν το ίδιο με την Λέσλι!

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Είδα τον Χριστό στις φλόγες της Παναγίας των Παρισίων»

Το ανατριχιαστικό μήνυμα του Δ.Αποστόλου για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων!

Θρίλερ στην Παναγιά των Παρισίων: Αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησε η φωτιά!

Θρίλερ με το τι συνέβη τελικά στην Παναγιά των Παρισίων! Ποιος είναι ο λόγος που ξεκίνησε η φωτιά; Αποκάλυψη τώρα!

Την εκδοχή αυτή εξετάζουν οι αρχές καθώς οι εργασίες στον ναό είχαν σταματήσει 1,5 ώρα πριν τη φωτιά - Οι τρεις ανελκυστήρες είχαν τοποθετηθεί για να διεκολύνουν τους τεχνίτες στα έργα στην Παναγία των Παρισίων.

Τα ίχνη μιας πυρκαγιάς που θα μείνει στην ιστορία των Παρισίων αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης προσπαθούν να εντοπίσουν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές στην πόλη του φωτός. Εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες της δικαστικής αστυνομίας στο Παρίσι έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν τις αιτίες της πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων, έχοντας προς το παρόν ανακρίνει περισσότερους από τριάντα πολίτες.

Σαράντα αξιωματικοί της δικαστικής αστυνομίας προσπαθούν να εντοπίσουν τους λόγους της ανυπολόγιστης καταστροφής ενός ιστορικού μνημείου της Ευρώπης, με τις πρώτες πληροφορίες από το Παρίσι να κάνουν λόγο για μια σειρά λαθών που είχαν ως αποτέλεσμα ο καθεδρικός ναός των Παρισίων με ιστορία άνω των 800 ετών,να παραδοθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις στις δικαστικές αρχές της χώρας, οι υπεύθυνοι ασφαλείας της Notre Dame, εντόπισαν καπνό, στην πλευρά του ναού που βρίσκεται προς τον ποταμό Σηκουάνα και ενημέρωσαν τις αρχές περίπου στις 18.05 ώρα Γαλλίας. Οι πρώτοι πυροσβέστες που έφθασαν λίγο αργότερα στο Ιλ ντε λα Σιτέ, συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε, καθώς η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί εντός του ναού και ζήτησαν ενισχύσεις.

Το μεγάλο μνημείο δεν καταστράφηκε τελειώς αλλά θα πάρει καιρό να αποκατασταθεί. Είναι πολύ θετικό ότι ήδη έχουν μαζευτεί αρκετά χρήματα από δωρεές και να θυμίσουμε ότι κειμήλια της Παναγιάς των Παρισίων έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.