Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης προειδοποιεί: Πιθανότητα νέου ισχυρού μετασεισμού! (Βίντεο)

Πόσα Ρίχτερ μπορεί να φτάσει;

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης προειδοποιεί: Πιθανότητα νέου ισχυρού μετασεισμού! (Βίντεο)

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης προειδοποίησε για την πιθανότητα ενός νέου ισχυρού μετασεισμού!

διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο του OPEN TV, ανέφερε πως ο σεισμογόνος χώρος του δυτικού ρήγματος που προκάλεσε τον σεισμό του 1999 είναι σχετικά μικρός, οπότε δεν έχει το σεισμικό δυναμικό να δώσει περισσότερα από 5,1 Ρίχτερ, όσο δηλαδή ήταν η σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Αττική με επίκεντρο τη Μαγούλα, το μεσημέρι της Παρασκευής 19//7.

Ωστόσο, τόνισε πως επειδή ήταν μικρό το εστιακό βάθος, αναμένεται μία πλούσια μετασεισμική ακολουθία τις επόμενες εβδομάδες.

Η πρόβλεψη για τους σεισμούς στην Ελλάδα που ταράζει!

Παράλληλα σημείωσε πως, καθώς τη νύχτα υπήρξε μία ύφεση στη μετασεισμική δραστηριότητα, είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες να υπάρξει ένα σεισμικό γεγονός μεσαίου μεγέθους, δηλαδή 3,5 - 4 Ρίχτερ.

Όσα δήλωσε ο κ. Τσελέντης στο OPEN TV:

Σεισμός στην Αθήνα: Τσακώνονται στα παράθυρα οι σεισμολόγοι! Ανοιχτή κόντρα Τσελέντη-Λέκκα! (Βίντεο)

Μετά τον σεισμό στην Αθήνα οι σεισμολόγοι τσακώνονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, με τον Τσελέντη και Λέκκα να βρίσκονται σε κόντρα!

Χαμός έγινε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ!

Ο ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας) έχει 35 χρόνια ιστορία και μεγάλη αναγνώριση του έργου του από την Ελληνική Κοινωνία δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας απαντώντας στις καταγγελίες του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητή Άκη Τσελέντη, ότι ο «ΟΑΣΠ δεν έπαιξε χθες το ρόλο του».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο κ Τσελέντης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί από τη διοίκηση του ΟΑΣΠ πέρασαν κορυφαίοι καθηγητές και επιστήμονες της χώρας όπως ο Ι. Δρακόπουλος, ο Β. Παπαζάχος, ο Δ. Παπανικολάου, ο Κ . Μαρκόπουλος και ο Γ. Σταυρακάκηs.

Ανέφερε επίσης ότι «ο κ. Τσελέντης ήταν 20 χρόνια μέλος της επιτροπής σεισμικής επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της» και υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν τον συμπεριέλαβε στην παρούσα σύνθεση της επιτροπής «γιατί εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα σε βάρος του σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει για επικείμενο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα». Ανταπαντώντας ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι «ποτέ δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του».

Πηγή: protothema.gr

Ποιοι σεισμοί; Αυτός είναι ο κίνδυνος! Τα 4+1 ενεργά ηφαίστεια στην Ελλάδα! Τα 2 βρίσκονται δίπλα στην Αθήνα!

Η Ελλάδα έχει 4+1 ενεργά ηφαίστεια, ενώ τα 2 απ΄ αυτά βρίσκονται δίπλα στην Αθήνα και η αλήθεια είναι πως λίγοι τα ξέρουν και αποτελούν κίνδυνο!

Τα άγνωστα ηφαίστεια είναι και τα πιο επικίνδυνα!

Ο χθεσινός σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα προκάλεσε ανησυχία, ωστόσο δεν είναι μόνο τα ρήγματα που θα πρέπει να προκαλούν την αγωνία!

Στην Ελλάδα υπάρχουν 4+1 ηφαίστεια που είναι ενεργά, ενώ τα 2 είναι δίπλα στην Αθήνα και δεν το γνώριζε κανείς!

Στη χώρα μας συνολικά υπάρχουν 39 ηφαίστεια ωστόσο ενεργά είναι αυτά σε Σαντορίνη, Μήλο, Νίσυρο, Μέθανα και Σουσάκι!

Τα δύο τελευταία μάλιστα βρίσκονται δίπλα στην Αθήνα!

Το Σουσάκι: Στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στα σύνορα της Αττικής με την Κορινθία , υπάρχει ένα ηφαίστειο χωρίς κρατήρα που ακόμη και σήμερα διατηρεί έντονη μετα-ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το Σουσάκι, αποτελεί το βόρειο άκρο του ηφαιστειακού «τόξου».

Βρίσκεται σε υψόμετρο 180 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και σήμερα, περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια μετά την τελευταία του έκρηξη διατηρεί εντονότατη δραστηριότητα καθώς από αυτό εκλύονται στην ατμόσφαιρα πολλά δεκάδες χιλιάδες κυβικά διοξειδίου του άνθρακα, μεθανίου και υδροθείου ενώ η θερμοκρασία στην πλαγιά του φτάνει ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Τα 4+1 ενεργά ηφαίστεια στην Ελλάδα! Τα 2 είναι δίπλα στην Αθήνα!

Τα Μέθανα: Το ηφαίστειο στα Μέθανα είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια και η ηφαιστειακή δραστηριότητα του είναι γνωστή από την περίοδο 276 έως 239 π.χ. από αναφορές που έκαναν οι γνωστοί αρχαίοι ιστορικοί Στράβωνας, Παυσανίας και Οβίδιος. Κοντά στο χωριό Καμένη Χώρα στα Μέθανα βρίσκεται ο πιο γνωστός κρατήρας από τους 30 κρατήρες του ηφαιστείου των Μεθάνων.

Το ηφαίστειο στα Μέθανα ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο στο νότιο Αιγαίο βρισκόταν σε μεγάλη δραστηριότητα στα αρχαία χρόνια και πολλές εκρήξεις εκδηλώθηκαν κυρίως κατά την περίοδο προς το τέλος της τριτογενούς περιόδου και κατά τη διάρκεια της τεταρτογενούς περιόδου.

Το μη ενεργό πλέον ηφαίστειο στα Μέθανα εκδήλωσε μια πολύ μεγάλη έκρηξη στο χωριό Καμένη Χώρα κατά την περίοδο 277 έως 240 π.χ. και αναφέρεται από τους ιστορικούς Παυσανία και Στράβωνα. Ο κρατήρας που δημιουργήθηκε ύστερα από τη μεγάλη έκρηξη έχει βάθος περίπου 50 μέτρων και διάμετρο 100 μέτρων.

Τα 4+1 ενεργά ηφαίστεια στην Ελλάδα! Τα 2 είναι δίπλα στην Αθήνα!