Χαμός με την αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων! Έρχεται πρόστιμο 10.000 ευρώ!

Μας το κόβουν μια για πάντα!

Χαμός με την αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων! Έρχεται πρόστιμο 10.000 ευρώ!

Χαμός με την αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, αφού έρχεται καμπάνα 10.000 ευρώ!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ζήτημα που αποτελεί προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε ο πρωθυπουργός ενώ και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε την Κυριακή από το βήμα της Βουλής ότι τα άρθρα του εν λόγω νόμου θα εφαρμοστούν πλήρως.

Σε ποιους χώρους απαγορεύεται το κάπνισμα


Εκτός από τα κέντρα διασκέδασης, με τον αντικαπνιστικό νόμο κόβεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και σε ιδρύματα. Αναλυτικά το κάπνισμα απαγορεύεται:

σε εστιατόρια, καφετέριες και λοιπούς χώρους αντίστοιχου υγειονομικού ενδιαφέροντος
σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις-στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλων των ειδών και βαθμίδων
σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα: στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία, σε δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία, σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, στους χώρους παροχής κάθε είδους τεχνικής εκπαίδευσης και σε όλους τους χώρους ιδιωτικής εκπαίδευσης


Εκτός από τα παραπάνω, το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, όταν σε αυτά επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών. Όσοι οδηγοί παραβούν την οδηγία, απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας.

Πρόστιμο - σοκ: Θα πληρώνετε μέχρι 500 ευρώ κλήση αν δεν κάνετε αυτό το πολύ απλό και καθημερινό πράγματα!

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες



Η παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος από δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους στις υπηρεσίες τους, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την πειθαρχική ευθύνη τους.

Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού, κατά παράβαση του άρθρου 3, επιβάλλεται πρόστιμο 50 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την υποτροπή στη διάπραξη του αδικήματος.


Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας χώρων που απαγορεύεται το κάπνισμα, ο οποίος θα ανέχεται τις παραβάσεις, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με την υποτροπή. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για χρονικό διάστημα δέκα ημερών, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας.


Σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας, για χρονικό διάστημα 10 ημερών, ενώ στην πέμπτη ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας.


Σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Προσοχή: Αλλάζουν όλα στα διόδια! Θα πληρώνετε ανάλογα με τη...

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στα διόδια και στον τρόπο με τον οποίο θα πληρώνετε για τη διέλευσή σας!

Γινόμαστε πλέον Ευρώπη με το νέο σύστημα πληρωμής, που είναι κάτι νέο για όλους μας!

Ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία των ηλεκτρονικών διοδίων, με την αναλογική – χιλιομετρική χρέωση, βρίσκεται η Ελλάδα, ύστερα από την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου του σχετικού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προσωρινός διάδοχος του νέου «Ηλεκτρονικού Συστήματος αναλογικής χρέωσης για τα διόδια στους Αυτοδκινητοδρόμους της χώρας» αναδείχθηκε το σχήμα «Ακτωρ-Intrakat-Intrasoft Inl-Autostrade Tech (Ιταλία)».

Οπως τονίζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «με τον τρόπο αυτό η προσπάθεια του υπουργείου για την αναβάθμιση της χρήσης του εθνικού οδικού δικτύου με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας διαχείρισης αποκτά άλλη μία έμπρακτη απόδειξη. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι η οικονομικότερη και πιο σύγχρονη διαχείριση όλων των πόρων».

Αλλάζουν τα πάντα στα διόδια

Με τη λειτουργία του νέου συστήματος, η διαχείριση των διοδίων του συνόλου των αυτοκινητοδρόμων θα γίνεται ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο χρήστης του οδικού δικτύου δεν θα χρειάζεται να ασχολείται αν η υποδομή που κινείται ανήκει σε διαφορετικές εταιρείες ή το δημόσιο, να σταματά και να καθυστερεί.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υποστηρίζει επίσης ότι με τη λειτουργία των ηλεκτρονικών διοδίων γίνεται οικονομία κλίμακας και το όφελος αυτής θα περάσει άμεσα στον χρήστη.

Οπως είχε προαναγγείλει σε σχετικό ρεπορτάζ το Economistas, το καινούριο σύστημα θα έχει διττό τρόπο λειτουργίας: Τα οχήματα επαγγελματικής χρήσης θα έχουν εγκατεστημένη μια συσκευή που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή της θέσης και της πορείας τους, με τη βοήθεια δορυφόρων.

Παράλληλα, τα οχήματα ιδιωτικής χρήσεως θα παρακολουθούνται με κάμερες και θα αναγνωρίζονται αυτόματα από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από το οδικό δίκτυο.

Με εφαρμογή στο κινητό οι πληρωμές στα νέα διόδια

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε περίπτωση αδυναμίας αναγνώρισης πινακίδας κυκλοφορίας ΙΧ, το σύστημα θα επικοινωνεί αυτόματα με τις υπηρεσίες της Τροχαίας προκειμένου να επεμβαίνουν για την αναγνώριση του οχήματος.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος, οι οδηγοί θα πληρώνουν με ειδική κάρτα ή με εφαρμογή στο κινητό τους, κατά την έξοδό τους από τον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το νέο σύστημα θα δημιουργηθούν δυο κέντρα διαχείρισης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρχουν πύλες διαχείρισης και ελέγχου στις εισόδους και εξόδους των αυτοκινητοδρόμων, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.

Βάσει του σχεδιασμού, τα υφιστάμενα μετωπικά διόδια θα μετατραπούν σε σταθμούς ελέγχουν φορτίων και κυκλοφορίας.