Ξέσπασε μεγάλη φωτιά στα Κάτω Δολιανά Αρκαδίας!

Έσπευσαν 11 πυροσβεστικά οχήματα!

Ξέσπασε μεγάλη φωτιά στα Κάτω Δολιανά Αρκαδίας!

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στα Κάτω Δολιανά Αρκαδίας!

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αρκαδία, στην τοποθεσία Κάτω Δολιανά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, ενώ σύμφωνα με πηγές της Πυρσβεστικής Υπηρεσίας δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχουν «σηκωθεί» και 4 PZL.

Πηγή: protothema.gr

Φωτιά στο Μάτι: Ανατριχιάζει ο Κώστας Σαρικάς! «Καιγόταν ακόμα κι εκείνη την ώρα που τον είδα»!

Ανατριχιάζει ο δημοσιογράφος Κώστας Σαρικάς με την περιγραφή του από την πιο τραγική στιγμή που αντίκρισε στην φωτιά στο Μάτι.

Ο Κώστας Σαρικάς ήταν με ένα από τα συνεργεία του Alpha στον Νέο Βουτζά για να καλύψει την καταστροφική φωτιά με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 100. Ξαφνικά, «Νεκρός!», φωνάζει ο δημοσιογράφος. Σοκαρισμένος ο εικονολήπτης λέει με «σπασμένη» φωνή: «Όχι Θεούλη μου! Όχι Θεέ μου»! Μια κυρία που παρακολουθεί από το γειτονικό σπίτι, αναφωνεί σοκαρισμένη: «Τι λες τώρα; Μη μου λες τέτοια»!

Ο ίδιος περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε εκείνη τη νύχτα με σπασμένη φωνή, ενώ τα δάκρυα του τον διέκοπταν «Δυστυχώς, τον πρώτο νεκρό τον βρήκα εγώ με το συνεργείο του Alpha στον Νέο Βουτζά. Βλέπαμε τα δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα και ασυνείδητα κοίταζα μέσα γιατί έλεγα «πώς οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν να βγουν…». Δυστυχώς, έπεσα πάνω σε έναν απανθρακωμένο άνθρωπο! Σοκαριστική εικόνα! Ήταν μέσα στο σκοτάδι, καπνοί παντού, φωτιά. Δεν θέλω να περιγράψω παραπάνω την εικόνα, θα πω μόνο ότι καιγόταν ακόμα κι εκείνη την ώρα που τον είδα! Μετά δεν προλάβαινα να βλέπω πτώματα. Είδα τουλάχιστον οκτώ με τα μάτια μου και κάπου σταμάτησα γιατί δεν ήθελα να βλέπω άλλο αυτό το θέαμα. Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις άνδρες, γυναίκες κάτω, σε μια προσπάθεια να φύγουν».

Φωτιά στον Κιθαιρώνα - Δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσης!

Φωτιά αυτή την ώρα μαίνεται στον Κιθαιρώνα, με την κατάσβεσή της να είναι εξαιρετικά δύσκολη!

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται περίπου από τις τέσσερις το απόγευμα σε δύσβατη περιοχή στον Κιθαιρώνα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εκφράζουν φόβους ότι αν δεν ελεγχθεί άμεσα με τη βοήθεια εναέριων μέσων, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα, ιδιαίτερα για τον οικισμό του Αγίου Νεκταρίου Βιλίων.

Αρχικά η πυροσβεστική είχε κινητοποιήσει ένα ελικόπτερο, ενώ πλέον σπεύδουν και δύο αεροσκάφη και άλλα δύο ελικόπτερα, παράλληλα με τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.