Νέα μεταβολή του καιρού: Μπόρες και καταιγίδες μέχρι το Σάββατο !

Πάλι τα ίδια...

Νέα μεταβολή του καιρού: Μπόρες και καταιγίδες μέχρι το Σάββατο !

Νέα μεταβολή του καιρού που θα φέρει παροδικές μπόρες, βροχές αλλά και καταιγίδες αναμένεται να γίνει αισθητή από την Τρίτη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εκτιμά για τον καιρό της εβδομάδας ότι το μελτέμι θα παραμείνει ενισχυμένο τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας που ξεκίνησε, ενώ προέβλεψε και μπόρες ή και καταιγίδες.

Από τον χάρτη για τον καιρό της εβδομάδας που δημοσιοποίησε ο Σάκης Αρναούτογλου, προκύπτει ότι μέχρι και το Σάββατο αναμένονται παροδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ιδίως τις θερμές ώρες της ημέρας, σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας.

Σκωτσέζικα... «ντους» επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανάρτησε ένα βίντεο για την εξέλιξη του καιρού τις προσεχείς ημέρες. Με πιο έντονα χρώματα εικονίζονται οι περιοχές όπου έχουν αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης βροχών και καταιγίδων:

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του γνωστού μετεωρολόγου, την Τρίτη πιθανώς να εκδηλωθούν βροχές ή και καταιγίδες σε περιοχές της Θράκης, της Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής Πελοποννήσου.Παρόμοιος θα παραμείνει ο καιρός και την Τετάρτη, με παροδικές βροχές να αναμένονται σε περιοχές της Θράκης, της Χαλκιδικής, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Τρίπολης, της Καλαμάτας και της Στερεάς Ελλάδας.

Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία! Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς;

Από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο εκτιμάται πως εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες σε Ηπειρο, Θεσσαλία, Χαλκιδική, Θράκη, Βέροια, Φλώρινα, Καστοριά, Αγρίνιο, κεντρική Πελοπόννησο και Καλαμάτα.

Επιβεβαιώνει η ΕΜΥ τη μεταβολή του καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός την Τρίτη θα είναι γενικά αίθριος, όμως μετά το μεσημέρι θα σχηματιστούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Τετάρτη, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην
υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά θα εκδηλωθούν βροχές και κυρίως στα ορεινά μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη υπάρχει πιθανότητα βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της ανατολικής χώρας και τις Σποράδες, ενώ ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και το Σάββατο.

Πηγή: iefimerida.gr

Έκτακτο δελτίο καιρού! Έρχονται άνεμοι 7 μποφόρ - Χαμός με τα πλοία!

Έκτακτο δελτίο καιρού έσκασε πριν λίγο και μάλιστα έρχονται άνεμοι 7 μποφόρ! Χαμός δε, έχει γίνει και με τα πλοία!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός από το ξεκίνημα της εβδομάδας προβλέπεται να μας προσφέρει πλουσιοπάροχα ήλιο, υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ενισχυμένους ανέμους, αφήνοντας πίσω τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες κυρίως το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Για σήμερα λοιπόν, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Μακεδονία κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.


Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 20 έως 35, στη Θεσσαλία από 21 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 23 έως 34 και τοπικά στη Ρόδο έως 35 με 36, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 31 και στην Κρήτη από 17 έως 32.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.


Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

Δείτε ακόμα πιο αναλυτικά τον καιρό για σήμερα: