Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Λι Πενγκ! Τον έλεγαν "χασάπη του Πεκίνου"

Σε ηλικία 90 ετών!

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Λι Πενγκ! Τον έλεγαν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Πενγκ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολλούς στην πρωτεύουσα ως ο "χασάπης του Πεκίνου" για τον ρόλο του στην καταστολή στην Πλατεία Τιενανμέν το 1989, απεβίωσε, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.

Ο Λι, που ήταν 90 ετών, απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Πεκίνο έπειτα από μία ασθένεια που δεν έχει γίνει γνωστή, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Πασίγνωστη Ελληνίδα αθλήτρια την ώρα του σεισμού ήταν στο χειρουργείο για τον καρκίνο!

Υπηρέτησε στην ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας τη δεκαετία του ‘80 και του ‘90. Εγινε γνωστός ως «χασάπης του Πεκίνο» για τον ρόλο που διαδραμάτισε στα γεγονότα της πλατείας Τιενανμέν. Ηταν εκείνος που έδωσε την εντολή στον στρατό να επέμβει με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο χιλιάδες διαδηλωτές. Οπως μεταδίδει το BBC, ο μετέπειτα ηγέτης της Κίνας δικαιολόγησε την επιλογή του, χαρακτηρίζοντάς την «απαραίτητο» βήμα.

Η εξέγερση της Τιενανμέν στην Κίνα

Τα μεσάνυχτα, 4 Ιουνίου του 1989, δίνεται η διαταγή από το ΚΚΚ για επέμβαση. Οι φοιτητές στην πρωτεύουσα της Κίνας πιασμένοι σε αλυσίδες τραγουδούν τον ύμνο της "Τρίτης Διεθνούς" μπροστά από φλεγόμενα λεωφορεία και αυτοκίνητα που έχουν στηθεί για οδοφράγματα.

Ο στρατός της Κίνας ρίχνει προς όλες τις κατευθύνσεις προκαλώντας το χάος. Κάποιοι διαδηλωτές οπλισμένοι με ό,τι βρίσκουν μπροστά τους πέτρες, ξύλα, σίδερα προσπαθούν να απαντήσουν, άλλοι τρέχουν να σωθούν και οι υπόλοιποι με αυτοσχέδια φορεία μαζεύουν τα πρώτα θύματα της τραγωδίας. Χιλιάδες θα συλληφθούν, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών. Ο Ερυθρός Σταυρός της Κίνας κάνει λόγο για 2.400 νεκρούς, ενώ οι επίσημες αρχές αναφέρουν 241.

Πηγή: iefimerida.gr

Το σπαραχτικό αντίο της συζύγου του Νίκου Λαβράνου μετά το θάνατο του! «Πόνος και θλίψη απύθμενη»!

Θλίψη προκαλεί στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση πως πέθανε αγαπημένος Έλληνας συνθέτης. Η σύζυγος του, του είπε ένα σπαραχτικό αντίο μέσα από το Facebook, κάνοντας την αποκάλυψη.

Ο Νίκος Λαβράνος πέθανε σε ηλικία 86 ετών το Σάββατο 20 Ιουλίου. Ένας σημαντικός μουσικός, συνθέτης και μαέστρος με τεράστια καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ένα από τα πιο ξεχωριστά τραγούδια του ήταν το «Για Πάντα Μαζί», το οποίο ερμήνευσε ο Γιάννης Πάριος.

Πέθανε αγαπημένος Έλληνας συνθέτης

Πέθανε αγαπημένος Έλληνας συνθέτης

Απίστευτο σοκ: Πέθανε ο Γιάννης Γκίνης! Έδινε μάχη με τον καρκίνο!

Η σύζυγός του, Μίλλη Καραλή συντετριμμένη από τον θάνατο του, τον αποχαιρέτησε γράφοντας στον προσωπικό της λογαριασμό: «Νίκο μου…. Ακριβέ μου…. Αγαπημένε μου σύντροφε στη ζωή και στο υπέροχο ταξίδι μας στη μουσική!…. Πως να πω το αντίο?…. Ο κόσμος άδειασε….. Πόνος και θλίψη απύθμενη…. Τώρα σιωπή….. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου!».

Πέθανε αγαπημένος Έλληνας συνθέτης

Θλίψη: Πέθανε ο Βαγγέλης Καρεγεώργος!

Θλίψη στο χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς πέθανε ο Βαγγέλης Καραγεώργος! Τεράστια η απώλειά του!

Πέθανε στον ύπνο του!

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος του Κόκκινου Βαγγέλης Καραγεώργος. Γεννημένος το 1966, μεγαλωμένος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, πρωτοστάτησε στους φοιτητικούς και κοινωνικούς αγώνες της δεκαετίας του '80 και του '90 μεσα απο τις γραμμές οργανώσεων της Επαναστατικής Αριστεράς, ενώ διετέλεσε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εργάστηκε στον 105,5 Στο Κόκκινο απο την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το 2006, παρουσιάζοντας σειρά επιτυχημένων εκπομπών και αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμα του, ενώ θήτευσε για χρόνια στον Τύπο μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών και της Ελευθεροτυπίας.

Ο 105,5 στο Κόκκινο και η ΑΥΓΗ εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους, στην οικογενεια, τους φιλους και στους οικείους του.

O γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης αδυνατεί να πιστέψει την θλυβερή είδηδη για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό του Βαγγέλη Καραγεώργου που από ότι λέει στην ανάρτησή του στο Facebook o δημοσιογράφος έφυγε στον ύπνο του.