Ταγίπ Ερντογάν: Ζει ή πέθανε; Αυτή είναι η αλήθεια!

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν!

Ταγίπ Ερντογάν: Ζει ή πέθανε; Αυτή είναι η αλήθεια!

Η είδηση πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέθανε διαψεύστηκε, όμως τι ισχύει στα αλήθεια;

Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στη ζωή ή μήπως οι γείτονες το κρύβουν;

Παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο ζει και βασιλεύει αλλά εμφανίστηκε στα social media.

Ο κ. Ερντογάν συνεχάρη τον Μπόρις Τζόνσον για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές των Συντηρητικών που τον φέρνει στην ηγεσία του κόμματος και κατά συνέπεια και στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ερντογάν ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Τζόνσον στα πρωθυπουργικά καθήκοντά του, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Anadolu.

"Συγχαίρω τον Μπόρις Τζόνσον που αναδείχθηκε 77ος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και του εύχομαι επιτυχία στη νέα θέση του", έγραψε. "Πιστεύω ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτυχθούν περαιτέρω σε αυτήν τη νέα εποχή", πρόσθεσε.

Ερντογάν: Ζει ή πέθανε; Αυτή είναι η αλήθεια!

Γίνεται πανικός στο twitter με τον "πεθαμένο" Ερντογάν!

Το πιο δημοφιλές χάσταγκ στο twitter είναι το «νεκρός ο Ερντογάν» και γίνεται πανικός από τους χρήστες!

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τον Τούρκο πρόεδρο!

Τα social media «πεθαίνουν» τον Ερντογάν λίγα 24ωρα από την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, την ώρα που οι σχέσεις Άγκυρας - Ουάσινγκτον βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και μαίνεται η ένταση στο Αιγαίο για τις γεωτρήσεις, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα του Ερντογάν φαίνεται πως δεν είναι η υγεία του αλλά το τέλμα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Η φήμη διαψεύστηκε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Arab Turk, το οποίο επικαλέστηκε πηγή της τουρκικής προεδρίας. Η ίδια πηγή απέδωσε τη διασπορά της ψευδούς αυτής είδησης, σε ορισμένα αραβικά μέσα ενημέρωσης τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος χαίρει άκρας υγείας και συνεχίζει το έργο του. Μέχρι και αυτή την ώρα, πρέπει να επισημανθεί, ότι η Άγκυρα δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα όσα διασπείρονται από μη έγκυρα ξένα ΜΜΕ.

Επισήμως, ο Ερντογάν απολαμβάνει τις διακοπές του με την οικογένειά του κοντά στο Αιγαίο. Ανεπίσημα, όμως, είναι νεκρός.

"Πρώτα θα σκοτώσουν τον Ερντογάν και μετά..." - Ανατριχιαστική επιβεβαίωση προφητείας!

Τα τελευταία 24ωρα οργιάζουν οι φήμες στο Διαδίκτυο ότι ο Σουλτάνος του Βοσπόρου υπέστη καρδιακό επεισόδιο και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της πατρίδας του. Μάλιστα γίνονται λεπτομερείς περιγραφές για τη μάχη των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το μόνο γεγονός μέχρι και αυτή την ώρα είναι πως ο ξένος Τύπος γράφει εδώ και μια εβδομάδα πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι απομονωμένος, όπως για παράδειγμα ο βρετανικός «Guardian».

Έπειτα από τις φήμες που διακινούν μη έγκυρα site, το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στα social media με χρήστες να δημιουργούν hashtags όπως #Erdogandied και #Erdoganheartattack.

Οι χρήστες προσέγγισαν τις ανυπόστατες πληροφορίες που κατακλύζουν το Διαδίκτυο σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και με χιούμορ, ενώ για την πληροφορία τοποθετήθηκε μέσω twitter και ο παίκτης των Σέλτικς, Ενές Καντέρ, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να έπαθε καρδιά, γιατί δεν έχει!»

Διαβάστε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή tweets στα social media

«Νεκρός ο Ερντογάν»! Γίνεται πανικός στο διαδίκτυο!«Νεκρός ο Ερντογάν»! Γίνεται πανικός στο διαδίκτυο!«Νεκρός ο Ερντογάν»! Γίνεται πανικός στο διαδίκτυο!