Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα!

Πού χτύπησε η σεισμική δόνηση;

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25.07.2019 07:16

Ενας σεισμός 3,5 Ρίχτερ ταρακούνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης την Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, στις 05:32, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ηγουμενίτσας, σε θαλάσσια περιοχή. Ο σεισμός έγινε αισθητός, καθώς είχε μικρό εστιακό βάθος στα 5,5 χιλιόμετρα. Δεν έχει γίνει προς το παρόν αναφορά για ζημιές.

Συναγερμός από 3ο σεισμολόγο! «Οι Αλκυονίδες όταν ξυπνήσουν θα μας καταστρέψουν»!

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα!

Σεισμός ταρακούνησε πάλι την Αθήνα!

Σεισμός ταρακούνησε το μεσημέρι της Τετάρτης την Αθήνα, με επίκεντρο και πάλι την Μαγούλα!

Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία!

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε το ίδιο επίκεντρο με τον ισχυρό σεισμό της 19ης Ιουλίου των 5,1 βαθμών.

Προειδοποίηση από σεισμολόγο για μεγάλο σεισμό στην Αθήνα έως το 2021!(Βίντεο)

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 4 χιλιόμετρα, γεγονός που τον έκανε ιδιαιτέρως αισθητό σε αρκετές περιοχές.

Σεισμός ταρακούνησε πάλι την Αθήνα!

Νέος συναγερμός από σεισμολόγο για τις Αλκυονίδες! «Το ρήγμα ενεργοποιείται όταν...»

Νέος συναγερμός από σεισμολόγο για τις Αλκυονίδες και το ρήγμα που φέρνει καταστροφές! Πότε ενεργοποιείται;

Με ανάρτησή του στο facebook, ο κύριος Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζει πως το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει δώσει άλλον σεισμό, εκτός των 6,7 Ρίχτερ του 1981 και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να μιλάμε καν για «περιοδικότητα» στην συγκεκριμένη περίπτωση.


Αναφέρει μάλιστα πως αυτό που ακούστηκε για το ρήγμα των Αλκυονίδων, ότι δηλαδή ενεργοποιείται κάθε 40 χρόνια, είναι μια «μεγάλη ανακρίβεια».

Ο κύριος Παπαδόπουλος αναφέρεται στον συνάδελφό του Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, που μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ανέφερε: «Τα δύο σεισμικά κέντρα που ανησυχούν περισσότερο την Αττική είναι η περιοχή των Αλκυονίδων και η περιοχή του ρήγματος της Αταλάντης που το 1894 είχε κάνει τον μεγάλο σεισμό των 7,2 Ρίχτερ» και συνέχισε: ««Από τα δύο ρήγματα αυτά η Αταλάντη κριολεκτικά κοιμάται και η περίοδος επανάληψης της σεισμικής δραστηριότητας έχει υπολογιστεί στα 750 χρόνια, ενώ οι αντίστοιχες μελέτες στην περιοχή των Αλκυονίδων έχει ένα μέσο όρο περίπου 40-45 χρόνια περίοδο επανάληψης. Άρα από τον μεγάλο σεισμό του 1981 θα συμπληρωθούν 40 χρόνια το 2021».«Αν κυττάξουμε πίσω στο χρόνο (σσ από το 1981) δεν θα βρούμε κανέναν άλλο σεισμό από αυτό το ρήγμα. Κανένα τέτοιο στοιχείο δεν υπάρχει. Από παλαιοσεισμολογική έρευνα Ιταλών βρέθηκε ότι ΙΣΩΣ είχαμε ένα σεισμό τον 16ο αιώνα», επισημαίνει ο κύριος Παπαδόπουλος εξηγώντας πως «αν αυτό είναι σωστό, τότε μεσολαβούν περίπου 500 χρόνια μέχρι το 1981».

Και σε αυτή την περίπτωση όμως, τα αμφιλεγόμενα αυτά στοιχεία δεν αποδεικνύουν ότι ο μεγάλος σεισμός επαναλαμβάνεται κάθε 500 χρόνια, καθώς «για να το πούμε θα έπρεπε να έχουμε στοιχεία και για άλλους 2-3 ακόμη σεισμούς που έγιναν στο παρελθόν».

Συναγερμός από 3ο σεισμολόγο! «Οι Αλκυονίδες όταν ξυπνήσουν θα μας καταστρέψουν»!

Ολόκληρη η ανάρτησή του:
ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ: ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ?
Χθες ακούστηκε μια μεγάλη ανακρίβεια για το ρήγμα των Αλκυονίδων. Οτι δλδ ενεργοποιείται κάθε ~40 χρόνια. Για να το ισχυριστεί αυτό κάποιος πρέπει να πάρει τα ιστορικά στοιχεία και να υπολογίσει. Λοιπόν, είχαμε τη γνωστή ενεργοποίηση το 1981 με μέγεθος 6,7 (και μετασεισμούς 6,4 και 6,3). Αν κυττάξουμε πίσω στο χρόνο δεν θα βρούμε κανέναν άλλο σεισμό από αυτό το ρήγμα. Κανένα τέτοιο στοιχείο δεν υπάρχει. Από παλαιοσεισμολογική έρευνα Ιταλών βρέθηκε ότι ΙΣΩΣ είχαμε ένα σεισμό τον 16ο αιώνα. Αν αυτό είναι σωστό τότε μεσολαβούν περίπου 500 χρόνια μέχρι το 1981. Αυτό σημαίνει ότι ο μεγάλος σεισμός επαναλαμβάνεται κάθε 500 χρόνια? Δεν το ξέρω, ίσως. Για να το πούμε θα έπρεπε να έχουμε στοιχεία και για άλλους 2-3 ακόμη σεισμούς που έγιναν στο παρελθόν. Αλλά δεν έχουμε. Η σωστή διατύπωση λέει "το ρήγμα των Αλκυονίδων πιθανώς ενεργοποιείται σε αραιά χρονικά διαστήματα, ίσως εκατοντάδων ετών". Κάποιος είπε και για το σεισμό της Κορίνθου του 1928. Μα αυτός προήλθε από εντελώς διαφορετικό ρήγμα και είχε μέγεθος 6,2 που δεν συγκρίνεται με το 6,7. Αυτά.

Νέος συναγερμός από σεισμολόγο για τις Αλκυονίδες! «Το ρήγμα ενεργοποιείται όταν...»

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σεισμός στην Αθήνα: Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Σεισμός στην Αθήνα: Κατέρρευσε η Μονή Δαφνίου!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share