Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απάτη βόμβα με τα ΕΛΤΑ! Αν σας έρθει αυτό το μήνυμα, έχετε πρόβλημα!

Εξέδωσαν ανακοίνωση!

Απάτη βόμβα με τα ΕΛΤΑ! Αν σας έρθει αυτό το μήνυμα, έχετε πρόβλημα!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 29.07.2019 14:38

Απάτη βόμβα με τα ΕΛΤΑ, έσκασε πριν λίγο και αν σας έρθει αυτό το μήνυμα, έχετε σίγουρα πρόβλημα! Διαβάστε αναλυτικά....

Οι καταγγελίες και τα κρούσματα εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που μέσω διαδικτύου και SMS κάνουν χρήση της επωνυμίας των ΕΛΤΑ προσφέροντας -δήθεν- δώρα, δεν έχουν τελειωμό!

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε απ' τα ΕΛΤΑ:

«Παράνομη χρήση της επωνυμίας «ΕΛΤΑ» μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι δε συμμετέχουν σε καμία προωθητική ενέργεια με δώρα προς τους καταναλωτές ούτε αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων προσφέρουν συσκευές κινητής τηλεφωνίας στους πελάτες.

Τα ΕΛΤΑ συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους μήνυμα και να το αγνοήσουν.

Η χρήση της επωνυμίας και των λογοτύπων ΕΛΤΑ από τους αποστολείς των μηνυμάτων είναι παράνομη και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους».

Μεγάλη προσοχή! Έκτακτη ανακοίνωση για νέα τηλεφωνική απάτη!

Δώστε μεγάλη προσοχή! Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση για νέα τηλεφωνική απάτη.

Πως να μην πέσε και εσείς θύμα...

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έπειτα από καταγγελίες, ενημερώνει ότι τις τελευταίες μέρες έχουν παρατηρηθεί κρούσματα με στόχο την απόσπαση χρημάτων. Άγνωστοι τηλεφωνούν και ισχυριζόμενοι ότι καλούν από την Υπηρεσία Επαγγελματιών Κυκλάδων, ζητούν την επιβεβαίωση των στοιχείων τους για τη δήθεν δημιουργία τουριστικού οδηγού και με χρηματικό αντίτιμο.

«Κατά την επικοινωνία τους αυτή, επικαλούνται μάλιστα, όχι μόνο το όνομα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, αλλά και άλλων φορέων» σημείωνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου.Στη συνέχεια υπογραμμίζει τα εξής: «Με αφορμή αυτά τα τελευταία περιστατικά, το Επιμελητήριο Κυκλάδων εφιστά σε όλους την προσοχή και ενημερώνει ότι για οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια ή συνεργασία με εταιρίες και οργανισμούς, το Επιμελητήριο φροντίζει να ενημερώνει τα μέλη του εκ των προτέρων, προκειμένου να γνωρίζουν τις ενέργειές του, ειδικά όταν αυτές προϋποθέτουν την χρηματική συμμετοχή των μελών του». «Εφόσον δεν έχει προηγηθεί επίσημη ενημέρωση από το Επιμελητήριο, τέτοιου είδους ενέργειες ή και συνεργασίες, δεν ισχύουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Απάτη μαμούθ στις ανέπαφες συναλλαγές! Μεγάλη προσοχή!

Και όμως, έχει οργανωθεί απάτη μαμούθ στις ανέπαφες συναλλαγές και χρειάζεται μεγάλη προσοχή!

Οι σπείρες των πορτοφολάδων εξελίσσονται απολύτως και… τεχνολογικά, καθώς έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Θυμίζουμε ότι οι κάτοχοι χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ανέπαφων συναλλαγών δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσουν κωδικό για ποσά έως 25 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, οι απατεώνες είναι εξοπλισμένοι με ασύρματες συσκευές POS…


Πλησιάζουν, λοιπόν, και αφαιρούν ανέπαφα από τις χρεωστικές κάρτες ανυποψίαστων πολιτών, μικροποσά, χωρίς να βάλουν καν το χέρι στην τσέπη των θυμάτων τους…

Αρκεί να φέρουν τις μικροσκοπικές συσκευές που διαθέτουν σε απόσταση μικρότερη των τριών εκατοστών από το σημείο που βρίσκεται η κάρτα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Έκτακτη ανακοίνωση για παγίδα στο διαδίκτυο!

Facebook: Σκάνδαλο μεγατόνων! Οι υπάλληλοι έχουν στα χέρια τους κωδικούς 600 εκατομμυρίων χρηστών!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!

TAGS
Share