Σεισμός Αθήνα: Ραγδαίες εξελίξεις! Τι συνέβη;

Σας αφορά!

Σεισμός Αθήνα: Ραγδαίες εξελίξεις! Τι συνέβη;

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν σημειωθεί με τον σεισμό στην Αθήνα, και έχουμε όλο το ρεπορτάζ με το τι συνέβη!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πάνω από 2.000 ζημιές έχουν μέχρι σήμερα δηλωθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις μετά τον σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε προς δεκαημέρου, με επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας Αττικής.

Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), οι 1.700 αιτήσεις αφορούν κατοικίες και οι υπόλοιπες 300 επιχειρήσεις. Από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις της αγοράς φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές οι ζημιές είναι περιορισμένης έκτασης.


Σύμφωνα με την ΕΑΕΕ «οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια διαχείρισης ζημιών καταστροφικών κινδύνων και να συνδράμουν τους ασφαλισμένους πελάτες τους όπως το πράττουν σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση ζημιών από σεισμό, πλημμύρα, δασικές πυρκαγιές κ.λπ.».

Νέος σεισμός ταρακούνησε την Ζάκυνθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τονίζει δε πως «η ασφάλιση αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο μηχανισμό κάλυψης των οικονομικών επιπτώσεων ζημιών από φυσικές καταστροφές. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις παραμένουν στο πλευρό των ασφαλισμένων παρέχοντας υπηρεσίες εξυπηρέτησης μετά από κάθε συμβάν μικρής ή μεγάλης έκτασης».


Λόγω και του φαινομένου της μετασεισμικής δραστηριότητας η Ένωση δηλώνει πως θα συντάξει σε μεταγενέστερο χρόνο αναφορά με αναλυτικά στοιχεία επί του πλήθους των ζημιών που θα έχουν δηλωθεί και την πρόβλεψη του ποσού των αποζημιώσεων.

Δύο σεισμοί τα ξημερώματα αναστάτωσαν την Λαμία!

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, κοντά στη Λαμία αναστατώνοντας τους κατοίκους!

Ειδικότερα, η πρώτη δόνηση, μεγέθους 2,8 βαθμών σημειώθηκε στις 03:27 , ενώ τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε η δεύτερη, μεγέθους 3,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του δεύτερου, ισχυρότερου σεισμού ήταν 28 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λαμίας, κοντά στην περιοχή της Αμφίκλειας.

Σεισμός και στην Κόρινθο!

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 14,2 χιλιόμετρα, ωστόσο έγινε αρκετά αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το απόγευμα στην Αθήνα σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, δόνηση που όπως τόνισαν οι σεισμολόγοι, εντάσσεται στην μετασεισμική δραστηριότητα των 5,1 Ρίχτερ που αναστάτωσαν την Αθήνα στις 19 Ιουλίου.

Ο Άκης Τσελέντης μετά τον σεισμός που σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αττική προειδοποιεί ότι θα έρθουν και άλλοι, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξεως των 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.09 στην Αττική, προκάλεσε ανησυχία στους πολίτες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη, πρόκειται για έναν μετασεισμό που είναι απόλυτα φυσιολογικός και δεν προκαλεί ανησυχία.

"Ήταν στην ίδια περιοχή. 4,1 Ρίχτερ. Δεν υπάρχει θέμα. Ήταν στον ίδιο χώρο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Είναι στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας και θα έρθουν κι άλλοι. Έχω πει πως μπορεί και μετά από έναν και από δύο μήνες να έχουμε τέτοια γεγονότα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας" δήλωσε.

Ο Άκης Τσελέντης προειδοποιεί: «Περιμένουμε 30 φορές μεγαλύτερο σεισμό»!

Ο Άκης Τσελέντης προειδοποιεί πως περιμένουμε 30 φορές μεγαλύτερο σεισμό, μετά αυτό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτουτο πρωί της Δευτέρας μίλησε ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» και προειδοποίησε πως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να βιώσουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό από της Αθήνας.

«Έχουμε ένα θηρίο κοντά μας. Τις Αλκυονίδες. Κάποια στιγμή αυτές θα γρυλίσουν και τότε αλίμονό μας» είπε χαρακτηριστικά ο Άκης Τσελέντης και προειδοποίησε πως «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Σχετικά με τα 5,1 Ρίχτερ σημείωσε ότι «λένε όλοι ότι η Αθήνα άντεξε. Δεν άντεξε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ. Δηλαδή 30 φορές μεγαλύτερος».

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σημείωσε ότι ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, επανέλαβε ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά ενώ σημείωσε ότι η μετασεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση, παρότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος ισχυρός μετασεισμός και μάλιστα «επικίνδυνος» όπως είπε.