Μεγάλη προσοχή! Αν λάβετε αυτό το sms σήμερα, δεν πρέπει να το αγνοήσετε!

Είναι μέρος έκτακτης άσκησης! Τι πρέπει να κάνετε;

Μεγάλη προσοχή! Αν λάβετε αυτό το sms σήμερα, δεν πρέπει να το αγνοήσετε!

Μεγάλη προσοχή συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τις νέες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων sms! Αν το λάβετε, δεν πρέπει να το αγνοήσετε!

Συγκεκριμένα στις 12:00 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης θα βρίσκεται το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής όπου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση λειτουργίας του συστήματος αποστολής sms σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο λόγος για αποστολή sms προς τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών που θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια της άσκησης στο νησί της Σύρου.

Σε ό,τι αφορά τις δοκιμές θα πραγματοποιηθούν εκπομπές-μηνύματα της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS. Οι εκπομπές Cell Broadcast θα ληφθούν από όσες κινητές συσκευές βρίσκονται εντός της περιοχής και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη. Σημειώνεται ότι οι πρώτες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων έγιναν στις 12 Ιουλίου.

Το μήνυμα που θα σταλεί από την υπηρεσία 112
Τα μηνύματα SMS που θα λάβουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου στα κινητά τους, σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, θα έχουν την εξής μορφή:

«ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ ΩΩ:ΛΛ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ».

Απάτη βόμβα με τα ΕΛΤΑ! Αν σας έρθει αυτό το μήνυμα, έχετε πρόβλημα!

Απάτη βόμβα με τα ΕΛΤΑ, έσκασε πριν λίγο και αν σας έρθει αυτό το μήνυμα, έχετε σίγουρα πρόβλημα! Διαβάστε αναλυτικά....

Οι καταγγελίες και τα κρούσματα εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που μέσω διαδικτύου και SMS κάνουν χρήση της επωνυμίας των ΕΛΤΑ προσφέροντας -δήθεν- δώρα, δεν έχουν τελειωμό!

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε απ' τα ΕΛΤΑ:

«Παράνομη χρήση της επωνυμίας «ΕΛΤΑ» μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι δε συμμετέχουν σε καμία προωθητική ενέργεια με δώρα προς τους καταναλωτές ούτε αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων προσφέρουν συσκευές κινητής τηλεφωνίας στους πελάτες.

Τα ΕΛΤΑ συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους μήνυμα και να το αγνοήσουν.

Η χρήση της επωνυμίας και των λογοτύπων ΕΛΤΑ από τους αποστολείς των μηνυμάτων είναι παράνομη και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους».

Μεγάλη προσοχή! Έκτακτη ανακοίνωση για νέα τηλεφωνική απάτη!

Δώστε μεγάλη προσοχή! Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση για νέα τηλεφωνική απάτη.

Πως να μην πέσε και εσείς θύμα...

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έπειτα από καταγγελίες, ενημερώνει ότι τις τελευταίες μέρες έχουν παρατηρηθεί κρούσματα με στόχο την απόσπαση χρημάτων. Άγνωστοι τηλεφωνούν και ισχυριζόμενοι ότι καλούν από την Υπηρεσία Επαγγελματιών Κυκλάδων, ζητούν την επιβεβαίωση των στοιχείων τους για τη δήθεν δημιουργία τουριστικού οδηγού και με χρηματικό αντίτιμο.

«Κατά την επικοινωνία τους αυτή, επικαλούνται μάλιστα, όχι μόνο το όνομα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, αλλά και άλλων φορέων» σημείωνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου.Στη συνέχεια υπογραμμίζει τα εξής: «Με αφορμή αυτά τα τελευταία περιστατικά, το Επιμελητήριο Κυκλάδων εφιστά σε όλους την προσοχή και ενημερώνει ότι για οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια ή συνεργασία με εταιρίες και οργανισμούς, το Επιμελητήριο φροντίζει να ενημερώνει τα μέλη του εκ των προτέρων, προκειμένου να γνωρίζουν τις ενέργειές του, ειδικά όταν αυτές προϋποθέτουν την χρηματική συμμετοχή των μελών του». «Εφόσον δεν έχει προηγηθεί επίσημη ενημέρωση από το Επιμελητήριο, τέτοιου είδους ενέργειες ή και συνεργασίες, δεν ισχύουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Απάτη μαμούθ στις ανέπαφες συναλλαγές! Μεγάλη προσοχή!

Και όμως, έχει οργανωθεί απάτη μαμούθ στις ανέπαφες συναλλαγές και χρειάζεται μεγάλη προσοχή!

Οι σπείρες των πορτοφολάδων εξελίσσονται απολύτως και… τεχνολογικά, καθώς έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Θυμίζουμε ότι οι κάτοχοι χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ανέπαφων συναλλαγών δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσουν κωδικό για ποσά έως 25 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, οι απατεώνες είναι εξοπλισμένοι με ασύρματες συσκευές POS…


Πλησιάζουν, λοιπόν, και αφαιρούν ανέπαφα από τις χρεωστικές κάρτες ανυποψίαστων πολιτών, μικροποσά, χωρίς να βάλουν καν το χέρι στην τσέπη των θυμάτων τους…

Αρκεί να φέρουν τις μικροσκοπικές συσκευές που διαθέτουν σε απόσταση μικρότερη των τριών εκατοστών από το σημείο που βρίσκεται η κάρτα.