Έκτακτο: Ξέσπασε φωτιά στο Ξυλόκαστρο!

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες!

Έκτακτο: Ξέσπασε φωτιά στο Ξυλόκαστρο!

Έκτακτο! Πριν λίγη ώρα ξέσπασε φωτιά στο Ξυλόκαστρο!

Λίγα 24ωρα μετά τη φωτιά στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου ξέσπασε, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στο Ξυλόκαστρο, στην περιοχή νταμάρια στα Άνω Πιτσά.

Στο νέο πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε μεταβαίνει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, ενώ σε λίγη ώρα η εικόνα θα είναι πιο ξεκάθαρη σχετικά με την κατάσταση της φωτιάς.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγα 24ωρα κοντά στην περιοχή είχε εμφανιστεί άλλη μια πύρινη εστία, εκείνη στην Αρχαία Κόρινθο. Για τη φωτιά που έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση ενεργοποιήθηκαν και εναέρια μέσα, συγκεκριμένα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δάρδιζα, του δήμου Τροιζηνίας, Αργολίδος.

Ξέσπασε πυρκαγιά στην Θεσσαλονίκη! Καίει σε έκταση κοντά στο αεροδρόμιο!

Πηγή: protothema.gr

Φωτιά στην Θεσσαλονίκη!

Φωτιά ξέσπασε στην Θεσσαλονίκη πριν λίγο! Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το έργο κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αχυρόμπαλες, κοντά σε εγκατάσταση ζωικού κεφαλαίου στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού, στην περιοχή του Καλοχωρίου.


Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δέκα άνδρες που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, από την οποία δεν κινδυνεύουν άλλες παρακείμενες εγκαταστάσεις ή κατοικημένες περιοχές.


Συναγερμός στην Αρχαία Νεμέα! Πλησιάζει σπίτια η πυρκαγιά!

Ωστόσο σήμερα είναι μία μέρα με υψηλό κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κυρίως για περιοχές όπως η Σάμος, Ικαρία, Δωδεκάνησα και νομός Λασιθίου Κρήτης.

Ξέσπασε φωτιά τώρα στην Ηλεία!

Ξέσπασε φωτιά τώρα στην Ηλεία!

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (4/8/) το απόγευμα στην περιοχή του Ανεμοχωρίου Ηλείας, στην έκταση της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας.

Η φωτιά καίει εκτάσεις με καλάμια και ξερά χόρτα και έχει λάβει διαστάσεις λόγων των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα υδροφόρο όχημα σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

 Ξέσπασε φωτιά τώρα στην Ηλεία!

Φωτιά στην Τιθορέα Φθιώτιδας!

Φωτιά ξέσπασε στην Τιθορέα Φθιώτιδας! Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Τιθορέας Φθιώτιδας ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Άμεση είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση, καθώς στην περιοχή έχουν σπεύσει 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 Καναντέρ και 2 PZL.

Φωτιά στην Τιθορέα Φθιώτιδας!

Συναγερμός στην Κέρκυρα: Ξέσπασε μεγάλη φωτιά!


Συναγερμός στην Κέρκυρα, αφού ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυφονέρι – Στο σημείο επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο βρίσκονται 21 πυροσβέστες και 9 οχήματα, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Έκτακτο: Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία!


Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Τρυπητή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην Ηλεία.

Στο σημείο επιχειρούν 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Εύβοια!
Δεν έχουν τέλος οι φωτιές σήμερα στην Ελλάδα με την Πυροσβεστική να μην σταματά μα δέχεται ειδοποιήσεις. Ξέσπασε μεγάλη φωτιά και στην Εύβοια.

Μετά την πυρκαγιά στην Κερατέα, την Ιτέα, σε Κορωπί, και Ωρωπό, ακόμη μια φωτιά ξέσπασε.

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (29/7/2019) το απόγευμα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ύπατο Βοιωτίας.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες. Από αέρος επιχειρούν 2 PZL και 3 Α/Φ, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Ξέσπασε φωτιά στην Ιτέα! Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;
Ξέσπασε φωτιά στην Ιτέα! Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική υπηρεσία μετά την ειδοποίηση πως ξέσπασε φωτιά στην περιοχή της Ιτέα.

Ξέσπασε το μεσημέρι, σε δασική έκταση και σύμφωνα με πληροφορίες δεν απειλεί - τουλάχιστον για την ώρα- κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα με 27 πυροσβέστες.

Από αέρος, επιχειρούν 4 αεροσκάφη… Συναγερμός! Ξέσπασε φωτιά στην Κερατέα!

Φωτιά τώρα στο Λαύριο! Τι λένε οι πληροφορίες;
Φωτιά εκδηλώθηκε στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής σε hot spot στο Λαύριο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τι λένε οι πληροφορίες;

Η φωτιά σημειώθηκε σε δύο οικίσκους hot spot, ωστόσο δεν υπήρξε κίνδυνος για κάποιον φιλοξενούμενο πρόσφυγα.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ στην κατάσβεση πήραν μέρος 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Φωτιά στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι στην Κρήτη

Φωτιά σε ΙΧ στην Θεσσαλονίκη!
Παρανάλωμα του πυρός έγινε Ι.Χ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε κατοικημένη περιοχή του Κορδελιού, δυτικά της Θεσσαλονίκης. Η φωτιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα, εκδηλώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα, προκαλώντας υλικές ζημιές στο παραπάνω όχημα (μάρκας μερσεντές).

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες....

Οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε παρακείμενο αυτοκίνητο προκαλώντας σ' αυτό μικρότερης έκτασης φθορές, ενώ οι καπνοί δημιούργησαν προς στιγμήν αποπνικτική ατμόσφαιρα χωρίς όμως να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, ενώ τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται.

Έκτακτο: Μεγάλη πυρκαγιά στην Αργολίδα! Πιθανότητα για εκκένωση!
Έκτακτο! Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγρολίδα και υπάρχει πιθανότητα για εκκένωση του Μοναστηριού της μονής Καρακαλά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 17:00 στην περιοχή πάνω από τη Μονή Καρακαλά. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής Ναυπλίου με ενισχύσεις από το Άργος ενώ θα κάνουν ρίψεις και αεροπλάνα και ελικόπτερα. Υπάρχει, ακόμη, πιθανότητα να εκκενωθεί και το μοναστήρι, σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr

Μάλιστα, νωρίς το μεσημέριφωτιά ξέσπασε και στην Κρήτη.