Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Δείχνουν» τον δολοφονημένο συνεργό τους ως «εγκέφαλο»

Tι είπαν οι κατηγορούμενοι;

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Δείχνουν» τον δολοφονημένο συνεργό τους ως «εγκέφαλο»

Εξελίξεις με την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με τους κατηγορούμενους να "δείχνουν" τον δολοφονημένο συνεργό τους ως τον "εγκέφαλο"!

Τον ισχυρισμό ότι έλαβαν την εντολή για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από τον Άλμπερτ Μπάκο, ο οποίος σημειωτέον τον περασμένο Ιανουάριο είχε δολοφονηθεί άγρια μέσα στην Ε΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, προέβαλλαν σήμερα οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του γνωστού δικηγόρου, απολογούμενοι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Ιπραχήμ Μπραχημάι, ο οποίος σύμφωνα με την κατηγορία είναι ο φυσικός αυτουργός, της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ποινικολόγο.

Όπως υποστήριξε σκοπός του ήταν να τον τραυματίσει. «Ήθελα να τον τραυματίσω και να τον φοβίσω για να φύγει το μήνυμα» ανέφερε χαρακτηριστικά για να τείνει στη συνέχεια χείρα βοηθείας στους δυο συγκατηγορούμενούς του, Κλοντιάν Λεκοτσάι και ο Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι φέρονται ως οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Ο Μπραχημάι υποστήριξε πως οι Λεκοτσάι και Ντούλτσε δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και πως ο ίδιος έλαβε την εντολή για την επίθεση στον αδικοχαμένο ποινικολόγο από τον Άλμπερτ Μπάκο.

Κατά την απολογία του ο φερόμενος ως εκ των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του ποινικολόγου, Κλοντιάν Λεκοτσάι, υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και μάλιστα ανέφερε πως ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος είχε κακή τύχη (!) γιατί η σφαίρα πήγε στο συκώτι και εξ αυτού του λόγου έχασε τη ζωή του.

Ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Λεκοτσάι στην απολογία του: «Να πω ότι είμαι καθαρός ουρανός, δεν είμαι. Αλλά για αυτά που έχω κάνει έχω καταδικαστεί. Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή στον Μπραχιμάι να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει. Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ήθελαν να πάρουν λεφτά από τον Αρ. Φλώρο (σ.σ. πρώην κρατούμενο στις φυλακές για την υπόθεση της Energa) μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλωρος».

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αποκάλυψη! Ψάχνουν και τρίτο πρόσωπο... Ραγδαίες εξελίξεις...(βίντεο)

Αναφερόμενος δε στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου (σ.σ είναι μάρτυρας στην υπόθεση), ο Λεκοτσάι υποστήριξε πως ο Άμπερ Μπάκο του μετέφερε πως την εντολή την είχε δώσει ο Αρ. Φλώρος. «O Mπάκο μου είπε ότι είχαν συμφωνήσει 100 χιλιάδες ευρώ» είπε και προσέθεσε: «Την εντολή την είχε δώσει ο Φλωρος. Επειδή η δουλειά δεν έγινε, δεν πήραν χρήματα».

Από την πλευρά του ο τρίτος κατηγορούμενος, Ντόλτσε Όλντι, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε: «Για μένα καλό είναι να βγει η αλήθεια. Να μάθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο. Για τους συγγενείς του, αυτοί να βρουν την αλήθεια, την οποία θα τη βρείτε εσείς. Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε. Η οικογένειά του όμως πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι κρίμα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα.

Πηγή: protothema.gr

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τι προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση;

Νέα δεδομένα προκύπτουν διαρκώς για την υπόθεση της εκτέλεσης του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλο!

Τώρα οι αρχές μελετούν τις ιδιόχειρες σημειώσεις που κρατούσε ο δολοφονηθείς την ώρα του μοιραίου ραντεβού στο γραφείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, οι δράστες πήραν τηλέφωνο αρχικά στο κινητό τηλέφωνο του άτυχου δικηγόρου και όχι στο γραφείο του. Ισχυρίστηκαν ότι έχουν συλλάβει το αδελφό του ενός για ληστεία, ότι κρατείται στη ΓΑΔΑ και του ζήτησαν να αναλάβει την υπόθεση, ζητώντας ραντεβού μαζί του. Όπως προέκυψε ωστόσο το όνομα που έδωσαν δεν υπήρχε στα αρχεία της ΓΑΔΑ.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν είναι πραγματική ή προσχηματική υπόθεση για να εξερευνήσουν τον χώρο και αφορμή για να εκφράσουν τις απαιτήσεις τους για κάτι άλλο.

Στη συνέχεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο δράστες πήγαν στο γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού 154 συνομίλησαν με τον ίδιο και τον συνεργάτη του επί 20 περίπου λεπτά στην αίθουσα συσκέψεων και στη συνέχεια μετακινήθηκαν στο προσωπικό γραφείο του δικηγόρου. Μάλιστα ο ποινικολόγος κρατούσε ιδιόχειρες σημειώσεις για την «υπόθεση» την οποία ισχυρίζονταν ότι ήθελαν να αναλάβει.

«Καταστροφή, τον εκτέλεσαν»: Συγκλονίζει η χήρα του Ζαφειρόπουλου λίγες ώρες μετά την στυγερή δολοφονία!

Παρά τις αρχικές πληροφορίες, ότι οι δύο δράστες, ζήτησαν από τον συνεργάτη του να μείνουν τρεις τους, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Οπως προκύπτει από την κατάθεση του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα, του συνεργάτη του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, βγήκε οικεία βουλήσει 2-3 φορές από το γραφείο για να σηκώσει κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την ώρα της δολοφονίας δεν ήταν παρών. Στο διάστημα της απουσίας του κανείς δεν ξέρει τι διμειμήφθη και κάποια στιγμή, οι δύο δράστες πυροβόλησαν κατά του δικηγόρου μία φορά η οποία ήταν και μοιραία, αφού τον βρήκε στο στήθος.

Αμέσως μόλις ακούστηκε ο πυροβολισμός, ο συνεργάτης του μπήκε στο γραφείο, όπου τον βρήκε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ο οποίος ήταν ακόμη ζωντανός. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο ποινικολόγος κάτι του ψέλλισε πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.



Κατά πληροφορίες οι δράστες πριν τραπούν σε φυγή πήραν και ένα μικροποσό από τον συνεργάτη του Μιχ. Ζαφειρόπουλου της τάξης των 40 ευρώ πιθανόν για να φανεί ότι επρόκειτο για ληστεία.

Έκτακτο! Βρήκαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Η κατάθεσή του συνεργάτη του στους αστυνομικούς

Ο 32χρονος στην πρώτη κατάθεσή του αναφέρει ότι οι δράστες είχαν επικοινωνήσει με τον ίδιο τον ποινικολόγο το πρωί της Πέμπτης κλείνοντας ραντεβού για τις 18:30 το απόγευμα της ίδια μέρας. Έφθασαν λίγα λεπτά αργότερα πέρασαν αμέσως στην αίθουσα συσκέψεων, όπου μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του ξεκίνησαν την συζήτηση για την υπόθεση που τους απασχολούσε. Οι δύο συνεργάτες κρατούσε σημειώσεις, οι οποίες βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μετά την ανθρωποκτονία, στην σκηνή του εγκλήματος. Λίγο αργότερα πέρασαν σε διπλανό χώρο που βρίσκεται το γραφείο του ποινικολόγου. Κάποια στιγμή ο 32χρονος συνεργάτης του βγήκε από τον χώρο προκειμένου να απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, φαίνεται να εξελίχθηκε η διαμάχη των δύο ανδρών με τον δικηγόρο.

«Ανοίξαμε την εξώπορτα με το μπουτόν. Γνώριζα ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κλείσει ένα ραντεβού και τους περίμενε στις 18:30. Ανέβηκαν επάνω οι δύο κύριοι, περίμεναν για λίγο και αμέσως μετά πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων.Οι δύο άνδρες άρχισαν να μας λένε για την υπόθεσή τους. Λίγη ώρα μετά πήγαμε όλοι μαζί στο γραφείο του Μιχάλη κι εγώ χρειάστηκε 2 ή 3 φορές να βγω και να σηκώσω κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την τελευταία φορά που τους άφησα μόνους άκουσα ένα θόρυβο, ξαφνιάστηκα και είδα τους δύο άνδρες να φεύγουν γρήγορα και να κρατούν και οι δύο στα χέρια τους όπλα. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία» φέρεται να είπε ο συνεργάτης του θύματος. Όπως είπε δεν είχε δει ξανά τους δράστες, ενώ την ίδια εντύπωση του έδωσε και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που προβληματίζουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

    • Γιατί οι δύο δράστες προσήλθαν στο δικηγορικό γραφείο στην Ασκληπιού 154 με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.
    • Γιατί παρέμειναν περί τα 20 λεπτά στο γραφείο μαζί με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του και άλλα 10 λεπτά μόνοι με το θύμα.
    • Γιατί διακινδύνευσαν να τους δουν αυτόπτες μάρτυρες – όπως ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου που ήταν στο γραφείο – αλλά και οι κάμερες ασφαλείας από γειτονική τράπεζα.
    • Γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν αν άφησαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό (DNA) το οποίο εντόπισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες και εικασίες από την πλευρά της αστυνομίας η υπόθεση του «συμβολαίου θανάτου» απομακρύνεται και οι υποψίες πλέον στρέφονται σε άλλο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ η πιθανότερη αιτία που οδήγησε στην δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου είναι διαφωνία κατά τη διάρκεια άσκησης πίεσης στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, για υπόθεση επαγγελματικού ή προσωπικού χαρακτήρα.

Η πιθανή άρνηση του γνωστού ποινικολόγου να υλοποιήσει κάποια αιτήματά τους, προκάλεσε ένταση και ένοπλη απειλή των δραστών για να υποκύψει στις απαιτήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτής της διαμάχης, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, προήλθε ο μοιραίος πυροβολισμός που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου δικηγόρου.



Η πλήρης περιγραφή των εκτελεστών του Ζαφειρόπουλου που έχει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν στην διάθεσή τους, την πλήρη περιγραφή των εκτελεστών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες:

    • Ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 μ. περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.
    • Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 μ. περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών.

Πηγή: iefimerida.gr