Φρίκη! Βρήκαν ακρωτηριασμένο πτώμα σε ενυδρείο!

Το κεφάλι και τα χέρια του ακόμη να βρεθούν...

Φρίκη! Βρήκαν ακρωτηριασμένο πτώμα σε ενυδρείο!

Φρίκη με την υπόθεση του πτώματος σε ενυδρείο. Το βρήκαν ακρωτηριασμένο και πρόκειται για ένα άλυτο μέχρι σήμερα μυστήριο.

Το κεφάλι και τα χέρια του Μπράιαν Εγκ (Brian Egg) ακόμη να βρεθούν. Πάει ένας χρόνος από τότε που το ακρωτηριασμένο σώμα του βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση, μέσα σε ένα ενυδρείο γεμάτο με χημικά, στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο. Ο δολοφόνος του παραμένει άγνωστος και, προφανώς, κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ένα χρόνο μετά από το μακάβριο εύρημα, η μυστηριώδης αυτή υπόθεση στοιχειώνει τη μεγαλούπολη της δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

Οι γείτονες του πρώην μπάρμαν ζητούν εξηγήσεις γιατί οι αρχές άφησαν ελεύθερους τους μόνους υπόπτους της υπόθεσης, που είχαν συλληφθεί επειδή έκαναν χρήση των πιστωτικών καρτών του Εγκ, προσλαμβάνοντας συνεργείο καθαρισμού που θα απολύμαινε τη σκηνή του εγκλήματος.

Βρέθηκε το πτώμα 22χρονου να επιπλέει σε κανάλι στη Θήβα!

Η αστυνομία, από την πλευρά της, υποστηρίζει πως προσπαθεί να συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία που θα στοιχειοθετούν κατηγορίες.

Βρήκαν ακρωτηριασμένο πτώμα σε ενυδρείο

«Ο δολοφόνος είναι ελεύθερος και κυκλοφορεί στους δρόμους, ενδεχομένως αναζητώντας το επόμενο θύμα του», τονίζει ο Σκοτ Φρι (Scot Free), ένας από τους πολλούς περιοίκους που επανειλημμένως είχε καλέσει την αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση του Εγκ, καταγγέλλοντας πως οι αρχές δεν είχαν ελέγξει το σπίτι του και εντόπισαν το πτώμα του μετά από μήνες. «Θέλω ενδελεχή έρευνα. Θέλω να συλληφθεί κάποιος», επιμένει ο ίδιος.

Και δεν είναι ο μόνος που εκφράζει την αγανάκτησή του για τους χειρισμούς της αστυνομίας, την ολιγωρία και την ελλιπή ενημέρωση.

Το χρονικό μιας ανατριχιαστικής υπόθεσης

Ο 65χρονος Εγκ, ένας πρώην μπάρμαν στο θρυλικό μπαρ The Stud του Σαν Φραντσίσκο, εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο σπίτι του τον Μάιο του 2018. Αργότερα, εντός καλοκαιριού, οι γείτονές του άρχισαν να καλούν επίμονα την αστυνομία για να δηλώσουν την εξαφάνιση του «στραβόξυλου» της γειτονιάς που καθημερινά έβγαζε το σκύλο του βόλτα και με αφοσίωση πότιζε τα φυτά της γειτονιάς. Κατήγγειλαν δε, την παρουσία «διαφόρων ανθρώπων» που μπαινόβγαιναν στο σπίτι του.

Η ανησυχία μετατράπηκε σε τρόμο, ωστόσο, τον περασμένο Αύγουστο, όταν είδαν έναν άγνωστο άνδρα να πλένει τα πατώματα του σπιτιού με τέτοιο ζήλο, ώστε το υπερβολικά πολύ νερό ξεχύλιζε από την πόρτα και κυλούσε στο δρόμο, με μία έντονη μυρωδιά χλωρίνης.

Την επομένη, όταν πια στη γειτονιά τους έκανε την εμφάνισή του ένα βανάκι καθαρισμού, οι περίοικοι αποφάσισαν πως η κατάσταση είχε γίνει πια επικίνδυνη και κάλεσαν άμεσα την αστυνομία.

«Τους πήραμε και είπαμε, ελάτε αμέσως εδώ, κάτι πολύ σκοτεινό συμβαίνει», έλεγε πέρυσι στον Guardian ο Φρι.

Η αστυνομία που έφτασε, βρέθηκε μπροστά σε ένα κινηματογραφικά μακάβριο θέαμα: Το ακρωτηριασμένο, σε προχωρημένη αποσύνθεση πτώμα του Εγκ βρισκόταν βυθισμένο σε ένα ενυδρείο γεμάτο χημικά, το οποίο ήταν τοποθετημένο σε ένα μικρό δωμάτιο του οποίου την πόρτα κάλυπτε μία αφίσα. Το πτώμα του κρατούσε στο νερό ένα χαλί ενώ γύρω από το ενυδρείο υπήρχαν μπουκάλια χλωρίνης. Σύμφωνα με την έκθεση της νεκροψίας, επρόκειτο για τον Εγκ, όπως προέκυψε από την ανάλυση DNA, ο οποίος είχε δολοφονηθεί με «αμβλύ αντικείμενο».

«Όταν εξετάστηκε, το υποκείμενο ήταν αποκεφαλισμένο και έλειπαν αμφότερα τα άνω άκρα του. Και τα κάτω άκρα του ήταν ακρωτηριασμένα, ωστόσο βρέθηκαν εντός του ενυδρείου μέσα σε κάλτσες» ανέφεραν στην έκθεσή τους οι ιατροδικαστές, σύμφωνα με την San Francisco Chronicle.

Τις επόμενες μέρες, η αστυνομία συνέλαβε τον 40χρονο Μάικλ Σίλβα (Michael Silva) και έναν άλλο άνδρα, τον Ρόμπερτ ΜακΚάφρι (Robert McCaffrey) τους οποίους οι γείτονες είχαν δει στο σπίτι και οι οποίοι είχαν κάνει χρήση των πιστωτικών καρτών του Εγκ. Ωστόσο, σύντομα, και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία για τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών σε βάρος τους.

Πηγή: CNN