Ραγδαίες εξελίξεις με την φονική ενέδρα στο Χαϊδάρι! Οι τρεις μαρτυρίες-κλειδιά!

Τι λένε τα νέα στοιχεία;

Ραγδαίες εξελίξεις με την φονική ενέδρα στο Χαϊδάρι! Οι τρεις μαρτυρίες-κλειδιά!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την φονική ενέδρα που σημειώθηκε στο Χαϊδάρι προχθές το βράδυ. Υπάρχουν τρεις μαρτυρίες - κλειδιά.

Τρεις μαρτυρίες περιμένουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών για να καταφέρουν να βρουν στοιχεία που θα λύσουν το γρίφο της εκτέλεσης του Δημήτρη Μάλαμα στο Χαϊδάρι.

Εξελίξεις για την υπόθεση στο Χαϊδάρι: Η βαλλιστική μίλησε!

Η κατάθεση της συζύγου του 50χρονου επιχειρηματία και των δύο αστυνομικών που όπως είπαν στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ γνώριζαν τον επιχειρηματία, αλλά βρέθηκαν «τυχαία» στο σημείο για να πιουν καφέ, εκτιμούν οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών ότι θα δείξουν αν φοβόταν κάτι ο 50χρονος και πώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου το μεσημέρι της Τρίτης στο φανάρι της λεωφόρου Αθηνών με τη Σατωβριάνδου.

Ραγδαίες εξελίξεις με την φονική ενέδρα στο Χαϊδάρι! Οι τρεις μαρτυρίες-κλειδιά

Παράλληλα κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγιο του, ενώ είναι σίγουροι ότι υπήρχε ομάδα παρακολούθησης που πήρε από πίσω την ανθρακί BMW του Μάλαμα από το σπίτι του στο Μαρούσι μέχρι το Χαϊδάρι, και σε ανοικτή γραμμή με τους δολοφόνους τούς οδήγησαν στο σημείο της εκτέλεσης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν μέσα από το υλικό των καμερών που έχουν ήδη βάλει στο μικροσκόπιο να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγιο των δύο πληρωμένων εκτελεστών, που άδειασαν το καλάσνικοφ πάνω στον 50χρονο επιχειρηματία για να τον σβήσουν από το χάρτη.

Παράλληλα, η βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο έδειξε ότι το καλάσνικοφ ήταν «καθαρό», δηλαδή δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση ενώ διαπιστώθηκε ότι τέσσερις κάλυκες προέρχονται από το υπηρεσιακό εννιάρι πιστόλι ενός εκ των δύο αστυνομικών που ήταν εκτός υπηρεσίας και «τυχαία» βρέθηκαν στο σημείο. Μάλιστα, μια από τις τέσσερις σφαίρες που έριξε ο αστυνομικός καρφώθηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο γεγονός που δείχνει ότι δεν σήκωσε το υπηρεσιακό όπλο για να ρίξει στον αέρα, αλλά σημάδεψε προς την πλευρά των δραστών.

Ραγδαίες εξελίξεις με την φονική ενέδρα στο Χαϊδάρι! Οι τρεις μαρτυρίες-κλειδιά

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών είναι ένα: Ποιος ήθελε νεκρό τον 50χρονο επιχειρηματία και «ναύλωσε» τους δύο killers με το καλάσνικοφ να του στήσουν καρτέρι; Είχε να κάνει με κάποια προσωπική διαφορά, συναλλαγή ή συμφωνία που δεν τηρήθηκε; Το βέβαιο είναι ότι ο 50χρονος φοβόταν. Έπαιρνε συνοδεία αστυνομικών και σχεδίαζε να θωρακίσει το αυτοκίνητο του. Ήξερε δηλαδή ότι είχε ανοικτά μέτωπα και εχθρούς με άγριες διαθέσεις και ανησυχούσε για τη ζωή του. Η εκτέλεσή του έχει σχέση με τον αιματηρό πόλεμο των ανθρώπων της νύχτας που τα τελευταία χρόνια μετρά 12 θύματα; Τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν από τις καταθέσεις της συζύγου του, η οποία βρισκόταν στην Αγγλία όπου σπούδαζε το παιδί του, των φίλων αλλά και των στενών συνεργατών του, ίσως -λένε οι αστυνομικοί- δείξουν και τον άνθρωπο που σφράγισε σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου.

Πηγή: protothema.gr

Φονική ενέδρα στο Χαϊδάρι: Το παρελθόν του επιχειρηματία προδίδει τον δολοφόνο;

Εξελίξεις με την φονική ενέδρα στο Χαϊδάρι! Το παρελθόν του επιχειρηματία προδίδει τον δολοφόνο;

Τους τελευταίους μήνες ο Δημήτρης Μάλαμας φοβόταν πολύ. Ήξερε ότι είχε μπει στο στόχαστρο μαφιόζικης ομάδας και για αυτό έπαιρνε αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας.

Είχε περιορίσει τις μετακινήσεις του, πάντα συνοδευόταν από δύο μοτοσικλετιστές σε απόσταση αναπνοής που ήταν έτοιμοι να επέμβουν αν κάτι πήγαινε στραβά και πιθανότατα, λένε πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για bodyguards είχε «προσλάβει» τέσσερις αστυνομικούς.

Γι' αυτό άλλωστε οι Αδιάφθοροι της Αστυνομίας ανέλαβαν να διαπιστώσουν αν οι δύο αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα σήκωσε τα εννιάρι υπηρεσιακό πιστόλι και πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον των κρανοφόρων που γάζωσαν με τα καλάζνικοφ το γκρι BMW του 50χρονου, βρέθηκαν τυχαία, όπως είπαν οι ίδιοι, στο σημείο ή είχαν κάποια σχέση με το θύμα.

Οι ίδιοι βέβαια δεν απέκρυψαν στους συναδέλφους τους ότι γνώριζαν τον Μάλαμα. Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών είναι ένα: Ποιος ήθελε νεκρό τον 50χρονο επιχειρηματία και «ναύλωσε» τους δύο killers με το καλάζνικοφ να του στήσουν καρτέρι στις 11 χθες το πρωί στο φανάρι της λεωφόρου Αθηνών με τη Σατωβριάνδου στο Χαϊδάρι και να τον «σβήσουν από το χάρτη»;

Δείτε βίντεο με τους εκτελεστές να αποχωρούν από την περιοχή:

Η εκτέλεσή του έχει σχέση με τον αιματηρό πόλεμο των ανθρώπων της νύχτας που τα τελευταία χρόνια μετρά 12 θύματα; Τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν από τις καταθέσεις της συζύγου του, η οποία βρισκόταν στην Αγγλία όπου σπούδαζε το παιδί του, των φίλων αλλά και των στενών συνεργατών του, ίσως -λένε οι αστυνομικοί- δείξουν και τον άνθρωπο που σφράγισε σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου.

Παράλληλα, περιμένουν τη βαλλιστική εξέταση στους 18 κάλυκες από το καλάσνικοφ έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν το όπλο ήταν «καθαρό» ή είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες. Τα καρέ από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας δεν φαίνεται να βοηθούν τους αστυνομικούς καθώς οι εκτελεστές φορούσαν σκούρα ρούχα, κράνη και επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς στην ουσία να αφήνουν και αξιοποιήσιμα στοιχεία για το προφίλ και την ταυτότητά τους.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας λένε ότι παρακολουθούσαν καιρό τον επιχειρηματία, γνώριζαν τις συνήθειές του, και γι' αυτό του έστησαν καρτέρι στο συγκεκριμένο σημείο που υπήρχαν πολλοί δρόμοι διαφυγής.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας

Ο 50χρονος που χθες στις 6:05 το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή στην Εντατική του Αττικού νοσοκομείου ήταν ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας καφέ και μάλιστα στις 14 Μαίου του 2016 είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης χωρίς κανείς να τραυματιστεί και χωρίς να έχει εξιχνιαστεί ποιος κρυβόταν πίσω από αυτό το εκρηκτικό μήνυμα. Ίσως, λένε, επρόκειτο για περίπτωση εκβιασμού, χωρίς οι αστυνομικοί να είναι ακόμη σε θέση να διευκρινίσουν αν το συμβάν του παρελθόντος σχετίζεται με τη δολοφονία του.


Για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας ο Μάλαμας ήταν ένα πρόσωπο που συναντούσαν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες σε πολλές υποθέσεις μπροστά τους. Το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε πολλές δικογραφίες για σωματεμπορία, τζόγο ενώ το 1998 είχε ακουστεί για πιθανή εμπλοκή σε κύκλωμα προστασίας νυχτερινών κέντρων στο οποίο συμμετείχαν και επίορκοι αστυνομικοί. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι είχε στενές σχέσεις με απόστρατο αξιωματικό της Αστυνομίας ο οποίος δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. «Ίσως το παρελθόν μας δείξει τον δολοφόνο του» λέει με νόημα αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «Στη νύχτα οι φιλίες και οι επαφές τους ακολουθούν για όλη τους τη ζωή».