Δολοφονήθηκε και 6ος δημοσιογράφος στο Μεξικό

Βρέθηκε στο αυτοκίνητο του...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δολοφονήθηκε και 6ος δημοσιογράφος στο Μεξικό

Δημοσιογράφος της μεξικανικής τηλεόρασης δολοφονήθηκε από άγνωστους την Πέμπτη στη Σιουδάδ Χουάρες, πάνω στα σύνορα με τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Χαβιέρ Κοράλ, ο κυβερνήτης της πολιτείας Τσιουάουα, στην οποία υπάγεται διοικητικά η πόλη.

Ο Αρτούρο Άλμπα Μεδίνα, 49 χρονών, πατέρας δυο παιδιών, ήταν ο διευθυντής και παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής στο τηλεοπτικό δίκτυο Multimedios. Η τελευταία της έκδοση είχε καταπιαστεί με φαινόμενα διαφθοράς σε αστυνομικούς οργανισμούς της περιοχής.

Το πτώμα του βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, μαζί με ένδεκα κάλυκες. Σοκ προκαλεί και η στυγερή δολοφονία τραγουδιστή!

Μεξικό δολοφονία δημοσιογράφου

Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο εν ψυχρώ σε εστιατόριο!

Συγκλονιστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του Μεξικού, όπου δημοσιογράφους δολοφονήθηκε μέσα σε εστιατόριο εν ψυχρώ. Ο Πάμπλο Μορουγάρες είναι ο τέταρτος δημοσιογράφος που δολοφονείται μέσα στο 2020 στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Πιο αναλυτικά, ο Μεξικανός δημοσιογράφος Πάμπλο Μορουγάρες, του ειδησεογραφικού ιστότοπου PM Noticias, δολοφονήθηκε μέσα σε εστιατόριο στην πολιτεία Ιγουάλα, γνωστοποίησαν χθες Κυριακή η επιτροπή υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας και πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Η επιτροπή καταδίκασε το έγκλημα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, στην οποία απαιτεί επίσης να διενεργηθεί «έρευνα άμεσα» για εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

δολοφονία δημοσιογραφου

Δολοφονίες εν ψυχρό δυστυχώς έχουν σημειωθεί και στον ελλαδικό χώρο. Εξιχνιάστηκε η δολοφονία που έγινε στην καφετέρια του Μάνου Παπαγιάννη.

Ο Μορουγάρες έγινε ο τέταρτος δημοσιογράφος ο οποίος δολοφονήθηκε στο Μεξικό το 2020, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκε περί τη 01:00 χθες Κυριακή (τοπική ώρα· 09:00 ώρα Ελλάδας) ενώ βρισκόταν μέσα σε εστιατόριο στην πόλη Ιγουάλα μαζί με έναν αστυνομικό επιφορτισμένο να εγγυάται την ασφάλειά του.

Και οι δύο τους δολοφονήθηκαν από βαριά οπλισμένους άνδρες οι οποίοι εισέβαλαν στο εστιατόριο και δολοφόνησαν επίσης έναν ιδιωτικό φύλακα.

Το Μεξικό θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους δημοσιογράφους. Πάνω από εκατό εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000. Πάνω από το 90% των δολοφονιών αυτών μένει ατιμώρητο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr