Ερυθρός Σταυρός: Επειδή το μηχάνημα είχε μπαταρία, συνέχισε να προσπαθεί να σκοτώσει τον 77χρονο

Έβγαλε την πρίζα, πέταξε το μόνιτορ και τράβηξε τον σωλήνα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ερυθρός Σταυρός: Επειδή το μηχάνημα είχε μπαταρία, συνέχισε να προσπαθεί να σκοτώσει τον 77χρονο

Φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό θα εξακολουθήσει να νοσηλεύεται ο Αλβανός με κορωνοϊο, ο οποίος κατηγορείται με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Όπως διαπιστώθηκε ο 60χρονος ευθύνεται για τον θάνατο από ανακοπή καρδιάς του διασωληνωμένου στο ίδιο δωμάτιο με εκείνον ασθενή, που επίσης νοσούσε από τον ιό.

Συγκεκριμένα, ο Αλβανός έχει ιστορικό διπολικής διαταραχής για αυτό και ενοχλούνταν από τον θόρυβο που έκανε ο αναπνευστήρας του αδικοχαμένου άνδρα με αποτέλεσμα να θέλει να τον σταματήσει.

Όπως αναφέρουν οι έμπειροι αναλυτές της Ασφάλειας, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης σηκώθηκε από το κρεβάτι του και πήγε στο διπλανό που ήταν διασωληνωμένος ο 77χρονος και με γρήγορες κινήσεις τράβηξε τον αναπνευστήρα από την πρίζα. Όμως το μηχάνημα συνέχισε να λειτουργεί με την εφεδρική μπαταρία που διαθέτει, με αποτέλεσμα για να πετύχει τον στόχο του ν' αναποδογυρίσει το μόνιτορ.

Σε έξαλλη κατάσταση και βλέποντας τον αναπνευστήρα να λειτουργεί άρπαξε τον σωλήνα και τον τράβηξε από το στόμα του ηλικιωμένου. Στη συνέχεια, ξάπλωσε στο κρεβάτι του και όταν ήχησε ο συναγερμός της συσκευής και έσπευσαν στο σημείο νοσηλευτές και νοσοκόμοι, τότε έκανε ότι κοιμόταν.

Επί μισή ώρα παρακολουθούσε τους γιατρούς να προσπαθούν να επαναφέρουν το θύμα, χωρίς να λέει το παραμικρό.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο Αλβανός είχε απασχολήσει τις αρχές δύο φορές. Το 2006 όταν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε συμπλοκή με ομοεθνείς του και το 2019 για υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου.

Ερυθρός Σταυρός έγκλημα

H ανακοίνωση της Αστυνομίας για το έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό

«Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο 62χρονος συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της υπόθεσης, το μηχάνημα του 76χρονου ασθενούς είχε αποσυνδεθεί, κάτι που έδειχνε πως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση και οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στον θάλαμο, όπου νοσηλευόταν ο ασθενής. Ετσι οι αστυνομικοί στράφηκαν στον 62χρονο, που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, αλλά δεν ήταν διασωληνωμένος.