Φονικό Γλυκά Νερά: Συγκινεί η διευθύντρια του σχολείου της 20χρονης - «Είχε πολλά όνειρα»

«Το ζευγάρι ήταν πολύ ερωτευμένο! Αγαπούσε τη ζωή»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φονικό Γλυκά Νερά: Συγκινεί η διευθύντρια του σχολείου της 20χρονης - «Είχε πολλά όνειρα»

Στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο OPEN, μίλησε η διευθύντρια του σχολείου στο οποίο πήγαινε η 20χρονη Καρολίνα που έχασε την ζωή της στα χέρια των αδίστακτων ληστών στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η κυρία Μερόπη Μαχαιρίδου είπε πως η νεαρή ήταν ένα συμπαθέστατο, δραστήριο και δυναμικό κορίτσι, που αγαπούσε τη ζωή και ήταν πολύ ερωτευμένη με τον σύζυγό της.

Τα συγκινητικά λόγια της διευθύντριας της Καρολίνας που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά

«Οι γονείς της Καρολίνας ζουν στην Αλόννησο. Η Καρολίνα γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο νησί. Γνώριζα πολύ καλά το παιδί, ο τόπος μας είναι μικρός. Επρόκειτο για ένα εξαιρετικό πλάσμα, ήταν πάντα χαμογελαστή, έξυπνη και με ήθος. Είχε πολλά όνειρα και ήταν ευτυχισμένη με τον σύζυγό της».

«Το ζευγάρι ήταν πολύ ερωτευμένο. Εφυγε από το νησί μόλις παντρεύτηκε γιατί η δουλειά του συζύγου της ήταν στην Αθήνα. Όσο ήταν στο νησί συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, αγαπούσε την ζωή».

Σχεδίαζαν μέρες την επίθεση στο σπίτι του ζευγαριού οι δράστες

Οι δολοφόνοι της 20χρονης, σχεδίαζαν ημέρες την επίθεση στη μονοκατοικία του ζευγαριού, στα Γλυκά Νερά. Γνώριζαν ότι το σπίτι διαθέτει κάμερες και τις «τύφλωσαν», ενώ ήξεραν ότι δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού. Μάλιστα, πιθανότατα είχαν πληροφορίες ότι το ζευγάρι κρύβει μετρητά και πολλά κοσμήματα.

Για το λόγο αυτό φαίνεται πως έδρασαν ενώ ήταν μέσα οι ένοικοι, προκειμένου να ομολογήσουν που τα κρύβουν. Επίσης, ήξεραν ότι υπάρχει και σκύλος που ωστόσο δεν είναι φύλακας.

«Οι τρεις ληστές είναι επαγγελματίες. Έχουν αυτό που λέμε παραβατικό παρελθόν. Δηλαδή είναι σεσημασμένοι, πέρασαν από τις φυλακές και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων. Το ειδεχθές της πράξης συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου.

Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους. Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν. Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα.

Φονικό Γλυκά Νερά

Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Δεν ήταν απαραίτητη προυπόθεση να σκοτώσουν για την επιτευξη του στόχου. Και αυτή είναι μια ληστεία αποτυχημένη. Πήραν τα χρήματα, φορτώθηκαν όμως μια ανθρωποκτονία. Ένα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα» αυτή είναι η εκτίμηση ενός εκ των profilers της Αστυνομίας που σκιαγραφούν το προφίλ των δραστών.