Γλυκά Νερά: Η κίνηση του πιλότου στην Ευελπίδων που ξάφνιασε τους πάντες

«Είναι μία από τις σπάνιες φορές που το βλέπουμε αυτό σε κατηγορούμενο»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γλυκά Νερά: Η κίνηση του πιλότου στην Ευελπίδων που ξάφνιασε τους πάντες

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο 33χρονος πιλότος και δολοφόνος της Κάρολαιν οδηγήθηκε στην Ευελπίδων με αλεξίσφαιρο γιλέκο και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά την σοκαριστική ομολογία του για τις αποτρόπαιες πράξεις του προς την σύζυγο του, ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Κατά την άφιξη του στα δικαστήρια νωρίτερα μάλιστα, η στάση του πιλότου σημείωσε μερικά χαρακτηριστικά, αρκετά σπάνια, όπως αναφέρει η εκπομπή Live News.

Η κίνηση του 32χρονου πιλότου που παρεξένεψε τους πάντες στην Ευελπίδων

«Οδηγήθηκε περπατώντας μέχρι την ανακριτή. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, δεν κατέβασε το κεφάλι κάτω, μας κοίταγε κατάματα, αρνήθηκε φυσικά να μιλήσει και δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις.

Να πούμε πως είναι μία από τις σπάνιες φορές που το βλέπουμε αυτό σε κατηγορούμενο», ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής.

Ο πιλότος επικοινωνούσε με δημοσιογράφο του Live News

Ο 32χρονος πιλότος που σκότωσε την σύζυγο του, Κάρολαιν, στα Γλυκά Νερά από την πρώτη κιόλας μέρα παρακολουθούσε κάθε κίνηση των ΜΜΕ.

Ο ίδιος επικοινωνούσε με μηνύματα με το Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο και απαντούσε σε όλα τα ερωτήματα, δίνοντας την εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος ήταν στο διαδίκτυο τις περισσότερες ώρες της ημέρας, παρακολουθώντας τα όσα μεταφέρονταν στην κοινή γνώμη, παρ’ ότι ο ίδιος ισχυριζόταν το αντίθετο.

Τα πρώτα μηνύματα

Οι απαντήσεις του συγκροτημένες, γεμάτες ιδιαίτερη ευγένεια, πολύ προσεκτικά διατυπωμένες βάσει του «σκηνικού» που, όπως πλέον αποδεικνύεται, είχε στήσει μόνος του για να δικαιολογήσει τη δολοφονία της γυναίκας του«Πιστεύω ότι τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει τεράστια έρευνα και τρέχουν κυριολεκτικά 24 ώρες μέχρι και για την τελευταία λεπτομέρεια, κάποιοι αξιωματικοί έχουν μέρες να δουν το σπίτι τους. Και τα εγκληματολογικά εργαστήρια το ίδιο, δεν έχουν αφήσει το παραμικρό χωρίς αναλυτικό έλεγχο. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου».

Ήταν εξαρχής εντυπωσιακό ότι παρόλο ήταν ένας άνθρωπος που φαινομενικά θα έπρεπε να πενθεί βαθιά, έδινε μακροσκελείς απαντήσεις. Όταν του ζητήθηκε εάν θέλει να μεταφέρει το LIVE NEWS κάτι εκ μέρους του, απάντησε:

«Ξέρω πόσο θέλετε να βοηθήσετε και εσείς και όλος ο κόσμος, είναι απίστευτη η στήριξη που έχω πάρει τις τελευταίες μέρες. Πολλά στοιχεία ή λεπτομέρειες για την έρευνα βλέπετε ότι δεν έχω πει δημόσια, καθώς μου έχει ζητηθεί στην παρούσα φάση να μην μεταφέρω τίποτα που θα μπορούσε να ζημιώσει ή να μπερδέψει την έρευνα. Αυτό που ξέρω είναι ότι η αστυνομία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα στη διαδικασία και ακόμα και σε εμένα φτάνει ένα μικρό ποσοστό που έχει αξία, γιατί οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές. Ευχαριστώ και πάλι».

Δύο μέρες αργότερα, στις 21 Μαΐου, σε ερώτηση περί ελάχιστων ευρημάτων, της κατάστασης περί υποξίας και καμερών, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, επανέρχεται.

«Ό,τι ευρήματα ακούτε σαν ‘είδηση’ είναι στοιχεία που υπάρχουν μέρες τώρα. Αναμοχλεύονται μαζί με άπειρες εικασίες για να μείνει το θέμα στην επιφάνεια και το καταλαβαίνω γιατί έτσι γίνεται πάντα».

Με ακραία ψυχραιμία, χωρίς ίχνος συναισθήματος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμη και στην εμπορικότητα της δολοφονίας της γυναίκας του, μόλις 10 μέρες αφού ο ίδιος την είχε σκοτώσει.

«Με είχαν προειδοποιήσει όλοι ότι μόλις τελειώσουν τα βασικά δεδομένα, προσπαθεί η είδηση να ‘πιαστεί’ από όπου μπορεί, τουλάχιστον μέχρι το θέμα να σταματήσει να ‘πουλάει’. Γι’ αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση. Ό,τι ερωτήσεις προκύπτουν από το ‘ρεπορτάζ’ τώρα, έχουν απαντηθεί με λεπτομέρειες στην αστυνομία λίγες ώρες μετά τη ληστεία».

Ο 32χρονος πιλότος απέφευγε διαρκώς την τηλεφωνική συνομιλία. Όταν του ζητήθηκε να συναντηθεί από κοντά με δημοσιογράφο, απάντησε:

«Ελπίζω να προχωρήσει η έρευνα και να τα πούμε με ηρεμία και από κοντά».

Κι ενώ τα σενάρια οργιάζουν για τον λόγο που οδηγήθηκε το ζευγάρι σε σύμβουλο ψυχικής υγείας , ο ίδιος ο Μπάμπης έλεγε στο LIVE NEWS ευθέως ότι η αιτία ήταν η επιλόχειος κατάθλιψη.

«Πηγαίναμε πάντα μαζί με την γυναίκα μου μέχρι τα Χριστούγεννα περίπου. Όποια γυναίκα το έχει ζήσει ξέρει, είναι δύσκολο και χρειάζεται αγάπη και βοήθεια η μητέρα που το περνάει. Η Καρολάιν είναι δυνατή και προχώρησε, λίγο με βοήθεια δική μου και της ψυχολόγου και πολύ με τη βοήθεια της κόρης μας».

Μέρα με τη μέρα, ο πιλότος άρχισε να γίνεται χειριστικός, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να απαντά στα δημοσιογραφικά ερωτήματα της εκπομπής, αρκεί τα όσα λέγονται να μεταφέρονται ως πηγές, γιατί είχαν αρχίσει να… παρεξηγούνται οι δηλώσεις του από το ευρύ κοινό, ενώ ισχυρίστηκε ότι και η αστυνομία δεν του το επέτρεπε.

Η αντίδρασή του, για τα όσα αποκάλυπτε ο δημοσιογράφος των «Νέων» και του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος, και τον έθεταν σε δεινή θέση, είναι χαρακτηριστική.

«Ο Λαμπρόπουλος είναι υπεύθυνος για το 90% της λάσπης που έχει πέσει πάνω μου. Από αυτόν ξεκίνησαν όλες οι υπόνοιες και τις αναπαρήγαγαν τα υπόλοιπα Μέσα. Οποιαδήποτε πληροφορία έχει μεταφέρει ο συγκεκριμένος, από την αρχή της ερευνάς μέχρι και τώρα, δεν την έχει πάρει από το Ανθρωποκτονιών. Είναι συγκεχυμένες και ανακριβείς πληροφορίες, που όποιος έχει εμπλακεί έστω και 10 λεπτά στην υπόθεση το καταλαβαίνει. Και γεμίζει το υπόλοιπο με εικασίες. Έτσι, έχεις μια είδηση που ‘πουλάει’, με ελλιπή στοιχεία και γεμάτη υπόνοιες και ίντριγκα».

Το τελευταίο μήνυμα

Όσο περνούσαν οι μέρες, επαναλάμβανε ότι προσπαθεί να ηρεμήσει, να φροντίσει το μωρό του, να βρει το κουράγιο να μετακομίσει από το σπίτι της φρίκης.

Τελευταίο του μήνυμα, χθες, ανήμερα της σύλληψής του, 6 λεπτά πριν φτάσει στο εκκλησάκι του νεκροταφείου στην Αλόννησο, για το μνημόσυνο της Καρολάιν.

«Καλημέρα, ναι, θα κάνουμε τα 40».

Έξι λεπτά πριν το μνημόσυνο της γυναίκας του, την ώρα του θρήνου, μπήκε στο Instagram και απάντησε σε μήνυμα δημοσιογράφου.