Γλυκά Νερά: «Ποιος άνθρωπος αφήνει ένα μωρό πάνω σε μία νεκρή γυναίκα; Είναι κτηνάνθρωπος»

«Αν ζητούσε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα έβρισκε όλο τον ψυχιατρικό κόσμο εναντίον του»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: «Ποιος άνθρωπος αφήνει ένα μωρό πάνω σε μία νεκρή γυναίκα; Είναι κτηνάνθρωπος»

Στην εκπομπή Ευτυχείτε, μίλησε ζωντανά ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και ήταν «καταπέλτης» στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Μπροστά σε όλους που προσπαθούν να βρουν πιπεράτα στιγμιότυπα για τον δράστη και να κάνουν επιφανειακές αναλύσεις, εγώ καταθέτω την ψυχιατρική γνώμη. Προετοιμασία, έγκλημα, τυμβωρυχία, βεβήλωση, ύβρη, θεατρικότητα, σκηνοθεσία, υπερέκθεση του μωρού, εναγκαλισμοί, δημοσιογράφοι, προσπάθεια εξαπάτηση των αρχών, της οικογένειας και της κοινής γνώμης.

Ένα ατελείωτο παιχνίδι μίας μασκαρεμένης αλήθειας. Όλο αυτό λέγεται αντικοινωνική διαταραχή. Μη ψάχνετε να βρείτε από πίσω συνεργούς, απιστίες, οικονομικά οφέλη. Μπορεί και να υπάρχουν, αλλά ψάξτε να καταλάβετε τον δολοφόνο που ζει μαζί μας, που είναι στο σπίτι μας. Ψάξτε να βρείτε τον άνθρωπο που θα σας απειλήσει και δεν θα καταλάβετε τίποτα.

Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος. Αυτός ο κτηνάνθρωπος έκανε την εξής δήλωση “Έκανα τα πάντα με γνώμονα το παιδί μου. Είπε δηλαδή ότι η γυναίκα μου έφταιγε και άφησε να εννοηθεί ότι πιθανώς είναι άρρωστη”», ανέφερε.

«Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν έχει ζητήσει. Δεν το θέλει και ο δικηγόρος του, διότι αν ζητούσε θα έβρισκε όλον τον ψυχιατρικό κόσμο εναντίον του. Ο λόγος είναι ότι κανένας σχιζοφρενής δεν μπορεί να κάνει αυτό που έκανε, διότι ο σχιζοφρενής δεν έχει κανονική σκέψη, έχει παραλήρημα, έχει θολό μυαλό, δεν μπορεί να προετοιμάσει και να σκηνοθετήσει.

Είναι ένας άνθρωπος μπερδεμένος και δεν μπορεί να κάνει το έγκλημα όπως το έκανε ο συγκεκριμένος δολοφόνος. Ξέρετε ότι φώναζε τους αστυνομικούς συντάκτες και τους έλεγε τι να πούνε; Είχε καθημερινό αλισβερίσι για να προβάλλεται; Καταλαβαίνετε τι χειραγώγηση των ανθρώπων προσπάθησε να κάνει; Δεν σκέφτηκε την πεθαμένη γυναίκα του, ο τυμβωρύχος, πήγε και της άφησε πάνω της το μωρό. Ποιος άνθρωπος το κάνει αυτό το πράγμα; Είναι ένας κτηνάνθρωπος με όλον τον σεβασμό στα κτήνη», είπε.

«Πάρα πολλοί λένε ότι είναι νάρκισσος. Και εγώ συμφωνώ, αλλά αυτό μας απασχολεί τώρα; Σκοτώνει ο νάρκισσος; Σκοτώνει ο ήρωας του κακού και ο διαμορφωμένος εν δυνάμει δολοφόνος. Το δυστύχημα είναι ότι δεν μας δίνει πάντα τα επαρκή στοιχεία για να τον καταλάβουμε και για αυτό υπάρχουν και θύματα», κατέληξε.

Οι τρεις λέξεις που είπε ο πιλότος στις κάμερες μετά την απολογία του

Μετά την πολύωρη απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και την απόφαση να προφυλακιστεί καταλαβαίνετε πως οι κάμερες ήταν στραμμένες πάνω του.

Την ώρα που έβγαινε από το γραφείο του εισαγγελέα, ο 33χρονος πιλότος γύρισε προς τους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αν έχει να πει κάτι: «Μια μεγάλη συγγνώμη παιδιά».