Φολέγανδρος: Στον Κορυδαλλό σήμερα ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Τι είπαν οι συνήγοροι του μετά τον ανακριτή;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: Στον Κορυδαλλό σήμερα ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Περίπου πεντέμιση ώρες κράτησε η απολογία του 30χρονου που δολοφόνησε την 26χρονη φαρμακοποιό σύντροφό του στις διακοπές τους στην Φολέγανδρο. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του και σήμερα 23/7 θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά την απολογία του ο άνδρας επανέλαβε την ομολογία της αποτρόπαιας πράξης του και επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα για τα οποία έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή την οποία όμως αυθαίρετα είχε διακόψει. Μάλιστα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του μετά το τέλος της απολογίας και την προφυλάκιση του, κατέθεσαν αίτηση για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η δήλωση του ενός συνηγόρου του 30χρονου μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης

Η αδελφή του 30χρονου πήρε τηλέφωνο τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς φολέγανδρος

«Ζήτησε συγγνώμη αλλά δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη την στιγμή τι έκανε, διότι η συνείδησή του ήταν θολή», είπε και συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος συνεργάστηκε με τις Αρχές παρά τη «δωδεκάωρη νοσηλεία του στο κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση συνείδησης, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ίδια με εκείνη που του είχαν συνταγογραφήσει οι ψυχίατροι ήδη από το 2015, αγωγή την οποία αυθαιρέτως ο ίδιος δεν έπαιρνε».

Έτσι σκότωσε την Γαρυφαλλιά ο 30χρονος

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, τα σημάδια δεν επιδέχονταν αμφισβήτηση. Προ ημερών και προτού ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή, ο ιατροδικαστής, ήταν πεπεισμένος πως η 26χρονη ξυλοκοπήθηκε και ανέμενε τις φωτογραφίες από το σημείο όπου δολοφονήθηκε προκειμένου να προχωρήσει σε σύγκριση με τα τραύματα και να διαπιστώσει αν ο 30χρονος την χτύπησε πρώτα με τα χέρια του ή αν την έριξε από τα βράχια και μετά τη χτύπησε. Ο κ. Μπογιόκας θεωρούσε δεδομένο πως οι μώλωπες στα μάτια της Γαρυφαλλιάς ήταν από γροθιές.

Η ιατροδικαστική έκθεση λοιπόν δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ο 30χρονος γρονθοκόπησε τη σύντροφό του τόσο πολύ, που εκείνη δεν μπορούσε να αντιδράσει. Και όπως ήταν πεσμένη στο έδαφος, σύμφωνα με τα τραύματα στη σορό της, δεν σταμάτησε. Την έπιασε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα ενώ ήταν ακόμα ζωντανή.

Ο κοπέλα, αφού ξυλοκοπήθηκε και σύρθηκε στα βράχια, πετάχτηκε στη θάλασσα από τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο της όπου και βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό, μιας και ήταν αναίσθητη με, ζωντανή δε.