Γλυκά Νερά: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η μικρή Λυδία - "Κόλαφος" η εισαγγελέας για τον Μπάμπη

«Υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γλυκά Νερά: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η μικρή Λυδία -

Την επόμενη Πέμπτη (7/10) το δικαστήριο θα εξετάσει το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, της κόρης της δολοφονημένης Κάρολαϊν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα στην φυλακή.

Σύμφωνα με την Real News, η πρόταση, μάλιστα, πυ έκανε η εισαγγελέας για τη γονική μέριμνα και την επιμέλεια του βρέφους είναι κολαφική για τον πιλότο, του οποίου η απόφαση να βάλει το παιδί πάνω στο άψυχο σώμα της Κάρολαιν αποτελεί, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ακόμη ένα δείγμα ότι είναι ακατάλληλος να του αναγνωριστεί οποιαδήποτε γονική μέριμνα.

Όλα όσα ανέφερε η εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

«Μεταχειριζόμενος ακόμα και ανήλικο τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, κατέστησε κι αυτό, ωσαύτως, θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας», αναφέρει η εισαγγελέας χαρακτηρίζοντας τον ως άνθρωπο ανάλγητο, ψύχραιμο και απαθή.

«Ο ήδη κατηγορούμενος Αναγνωστόπουλος Χαράλαμπος, πατέρας της ανήλικη, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά που του επιβάλλει το λειτούργημά του ως γονέα.

Φέρεται σε επίπεδο σοβαρών ενδείξεων ενοχής να έχει διαπράξει το έγκλημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, στρεφόμενο σε βάρος μέλους της οικογένειας του και ενώπιον άλλου μέλους της οικογένειάς του και δη ανηλίκου.

Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του.

 Γλυκά Νερά εισαγγελέας για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ’ ον χρόνον το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας του ανήλικου τέκνου του), ο Αναγνωστόπουλος επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματός του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στη διάπραξη στη διάπραξη κι άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στη συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας κι αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας.

Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίος, όπως προελέχθη, έχει ήδη θυματοποιήσει».

Η εισαγγελέας ζητά από το δικαστήριο να μεγαλώσει το παιδί με τους γονείς της Κάρολαϊν, στην Αλόννησο: «Η επικοινωνία της με τους πατρικούς ανίοντες δεν πρέπει κατά την κρίση μας να αποκλειστεί καθόσον θα εισπράττει αγάπη, στοργή και ενδιαφέρον από περισσότερους τρέφοντες ειλικρινή αισθήματα για την ίδια και αφετέρου διότι η μέχρι τώρα καλή επικοινωνία μεταξύ ανιόντων των δυο πλευρών -όπως προκύπτει από τις κοινωνικές έρευνες- εκτιμάται ότι θα αποβεί προς όφελος της ψυχικής ισορροπίας της ανήλικης».

Προτείνεται λοιπόν οι γονείς του Μπάμπη να βλέπουν την μικρή ο τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα, από τις 10:00 έως τις 14:00 στην Αλόννησο.

«Η Λυδία είναι μικρή, δεν ξέρει ακόμα την έννοια μπαμπάς, μαμά»

την εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι μίλησε το πρωί της Κυριακής (3/10) μία στενή φίλη της οικογένειας της Κάρολαϊν, η οποία βρίσκεται κοντά στην μικρή Λυδία. Όπως εξήγησε, το κοριτσάκι έχει μεγαλώσει και απολαμβάνει τις μέρες της στην Αλόννησο μαζί με την γιαγιά της.

Μάλιστα, η οικογενειακή φίλη αναφέρθηκε και στους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, οι οποίοι μένουν τις περισσότερες μέρες στην Αλόννησο για να είναι κοντά στην εγγονή τους, ενώ έχουν αποφασίσει να αποσύρουν το αίτημα για συνεπιμέλεια.

«Την έχω επισκεφθεί μία φορά και έχουμε βρεθεί και έξω την προηγούμενη εβδομάδα. Μιλήσαμε για την καθημερινότητα της μικρής Λυδίας. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι τα παιδιά, να παίξει, να πάει στο πάρκο, τα φαγητά της, όλα αυτά, η ανάπτυξή της, το περιβάλλον της.

Το παιδί είναι μία χαρά. Έχει εγκλιματιστεί, έχει ψηλώσει, έχει μεγαλώσει. Το παιδί μεγαλώνει φυσιολογικά μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη. Πάνε παιδάκια και το επισκέπτονται και παίζουν. Είναι μία φυσιολογική ζωή.

Νομίζω είναι πολύ μικρό, δεν ξέρει ακόμα την έννοια μπαμπάς, μαμά. Να αναζητήσει και να ζητήσει. Δεν έχει και τον τρόπο να το εκφράσει ένα παιδί στους 9-10 μήνες που ήταν η Λυδία όταν έχασε τη μαμά της.

Η γιαγιά είναι υπέροχη, και από τη στιγμή που μεγάλωσε την Καρολάιν κι έβγαλε έναν ολοκληρωμένο και σωστό άνθρωπο, για το εγγόνι της θα κάνει 10 φορές περισσότερα πράγματα. Αγωνιά όπως κάθε γιαγιά, γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι η μεγαλύτερη ευθύνη που έχει».

Όσον αφορά στους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «όλο το καλοκαίρι ήταν εδώ, γιατί έχουν σπίτι στην Αλόννησο και έκαναν χρήση του δικαιώματος που τους έδινε ο νόμος για τις επισκέψεις στο σπίτι της Σουζάνας».