Δίκη βιτριόλι: «Ήταν μια κακή θεατρική παράσταση» - «Παγωμένο» το δικαστήριο με την απολογία της 36χρονης

«Δεν είχε μάθει καλά τα λόγια της»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δίκη βιτριόλι: «Ήταν μια κακή θεατρική παράσταση» - «Παγωμένο» το δικαστήριο με την απολογία της 36χρονης

Μετά από ενάμιση χρόνο, η Ιωάννα Παλιοσπύρου βρέθηκε μπροστά από την γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή και πήρε τις απαντήσεις που τόσο πολύ περίμενε. Να μάθει τον λόγο που της επιτέθηκε με βιτριόλι.

Η 36χρονη κατηγορούμενη φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει ακόμα, το κακό που έχει προκαλέσει ενώ η σημερινή (14/10) της απολογία φαινόταν για τους περισσότερους ως μια κακή θεατρική παράσταση.

Η αντίδραση του δικαστηρίου μετά την απολογία της κατηγορούμενης στην υπόθεση με βιτριόλι

Η σημερινή ημέρα στο κακουργιοδικείο ξεκίνησε με τον συνήγορο της κατηγορουμένης να ζητά γραπτώς την μετατροπή της κατηγορίας που αντιμετωπίζει η 36χρονη από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Με την έναρξη της απολογίας της η κατηγορούμενη ζήτησε συγγνώμη από όλους. Με διάθεση ειρωνική για τη συγγνώμη από τα χείλη της κατηγορουμένης, ο αδελφός της Ιωάννας ακούστηκε να λέει από το ακροατήριο «νιάου». Λίγο αργότερα και πάλι ο αδελφός της Ιωάννας ακούγοντας την απολογία της 36χρονης, ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τον θυμό του.

Η 36χρονη επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις ανατριχιαστικές αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο μετά την επίθεση στην Ιωάννα, ισχυρίστηκε ότι τις έκανε επειδή ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό της.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, με την αγόρευση του εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε χρόνο να προετοιμαστεί. «Έψαχνε για όπλα και ουσίες που δεν ανιχνεύονται», ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News.

«Ήτανε μια κακή θεατρική παράσταση και η πρωταγωνίστρια του έργου δεν είχε μάθει καλά τα λόγια της. Για αυτό και όταν δέχθηκε ερωτήσεις από τον εισαγγελέα εκεί έγινε ναυάγιο », δήλωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας Απόστολος Λύτρας. «Αυτό που επεδίωξε ήταν να την σκοτώσει με βασανιστικό τρόπο», πρόσθεσε ο Απόστολος Λύτρας.

Οι πρώτες δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Η απολογία της κατηγορούμενης, Έφης, για την επίθεση με βιτριόλι ολοκληρώθηκε και αμέσως μετά, η δίκη διεκόπη για τις 21 Οκτωβρίου, όποτε και θα γίνει η εισαγγελική πρόταση.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους της, μίλησε στις κάμερες και εξήγησε πως αυτό που περίμενε ήταν να πάρει μερικές απαντήσεις, οι οποίες ωστόσο δεν ήρθαν από την κατηγορούμενη.

«Σήμερα περίμενα να πάρω απαντήσεις. Δεν πήρα καμία απάντηση. Όσα ισχυρίστηκε κατά τη δικογραφία της καταρρίπτονται από τη δικογραφία και τους εμπειρογνώμονες. Ακόμα και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία και το νοσοκομείο, εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη. Αυτό δείχνει τη στάση της. Ότι είναι αμετανόητη», είπε χαρακτηριστικά.